פלמ"ח- נעים להכיר!

פלמ"ח- נעים להכיר!

"את הרובה הרוסי נושא החייל הרוסי, את הרובה האנגלי נושא החייל האנגלי, חברים, מי יישא את הרובה העברי?!"
(יצחק שדה, 1941)

אז הסדרה שמסתמנת כסדרה הכי מבטיחה מאז כדברא עומדת להתחיל באופן רשמי ומסודר מחר, ואנחנו צריכים להכיר את הדמויות שלנו!

אז נראה האם יש פוטנציאל למצוא משולש חדש שרועי יתמוך בו במי שלא צריך לתמוך בו (זה תלוי אם רות תנצח בסוף, מה שאולי לא יקרה), למצוא את החמוד הבא של שיר (בטח גל פרנק), את מי שדר ירצה שיחטפו (את שרה, שאני מקווה שהאצ"ל יחטוף), וכמובן מלכה חדשה עבורי (אני כבר התבייתי על אלונה!)

עומר חזן

"כשאתה קם בבוקר, עליך להחליט: מה עיקר ומה טפל. ואת הטפל – אל תעשה!"
(דוד בן גוריון)

מאיפה אתה מוכר? מאחותי קפצה כיתה, מאילת, מפוראבר ומבצפר.

נעים להכיר: אורי מקיבוץ חולדה. הצבר האולטימטיבי, המנהיג של החבורה. מחוספס, שחצן, שאפתן ורוצה להצליח ולהיות מפקד.

הוא ממש מזכיר לי את: רוני מצגר מאליפים, המנהיג מאצולת הארץ.

פרפרים בבטן בגלל: רות ואלינור. היכונו למשולש אהבה רציני!

יעל שלביה

"הייתי נפתע ונפעם למראה כוחות הנפש הוולקניים והטמפרמנט הסוער והמתון."
(ישראל גלילי)

מאיפה את מוכרת? דוגמנית, שעשתה הסבה למשחק.

נעים להכיר: רות גלילי מתל אביב. צברית עירניקית, חכמה ולוחמת. חדורת מוטיבציה ולא מוותרת. מלכת הכיתה, מפונקת קצת אבל אידיאליסטית. ועם אבא מפורסם!

היא ממש מזכירה לי את: אילנה, האידיאליסטית התמימה.

פרפרים בבטן בגלל: ברור שאורי.

נאיה בינשטוק

"ההיסטוריה גזרה על ארץ־ישראל להיות מולדתו וארץ עתידו של העם היהודי."
(משה שרת)

מאיפה את מוכרת? מפול גז, שם שיחקה תפקיד ראשי.

נעים להכיר: אלינור דסברג מהולנד. מעפילה שעלתה מהולנד עם אחיה הקטן, אמיל. כריזמטית, לוחמת, פמיניסטית. ציונית נלהבת.

היא ממש מזכירה לי את: אמה קליין. האחות שמגיעה עם אחיה למקום חדש.

פרפרים בבטן בגלל: אורי. האם הצבר יתאהב במעפילה?

אברהם ארנסון

"כולנו ידענו כי מתהלכים בתוכנו אנשים מן העולם ההוא. היינו נתקלים בהם יום יום ברחוב, במשרדים, בחנויות, בשוק, באסיפות... אך דומה כי רק במהלכו של משפט נורא זה, ככל שהוסיפו העדים לעלות אל דוכן העדויות, הניצולים נצטרפו בתודעתנו להכרה ברורה... כי הם חלק בלתי יימחה מטיבו וצלמו של העם החי שאנו משתייכים אליו."
(נתן אלתרמן, 1961)

מאיפה אתה מוכר: מבית הכלבים ואחותי קפצה כיתה.

נעים להכיר: אמיל דסברג מהולנד. אחיה הקטן של אלינור, מעפיל מהולנד. רגיש במיוחד. עקשן, אמיץ ונלחם למען המטרה שלו. פחות בקטע של הפלמ"ח וארץ ישראל בהתחלה.

הוא ממש מזכיר לי את: אודי בן דוד, החנון שיהפוך לקול ויהיה לו רומן מסוכן מאוד.

פרפרים בבטן בגלל: שרה. וזה יהיה ממש מסוכן. ממש.

נטע רוט

"נניח שאני מציע לאדוני את פריז במקום לונדון... ירושלים הייתה שלנו בזמן שלונדון הייתה עוד אדמת ביצה".
(חיים ויצמן, 1906)

מאיפה את מוכרת: אחיינית של יאיר לפיד, הנכדה של טומי. שיחקה במחלקה לחפצים מיוחדים ובזאת וזאתי.

נעים להכיר: שרה אליזבת' בארקר. (המאדר פאקר!) לכאורה הכובסת החדשה בקיבוץ שיבולים… אבל כל כך הרבה מסתתר מתחת לזה...

היא ממש מזכירה לי את: אגם שיינפלד, המפונקת שצריכה ללמוד לפרגן לעניים.

פרפרים בבטן בגלל: אמיל. אוי, שבן-גוריון ירחם על נשמותיהם.

Roei152

Well-known member
מנהל
כל כך לא אגם ...
היא אוהבת לכבס !!! נערה נחמדה דווקא
נכון שמתחת לזה היא מרגלת בשביל הבריטים שמתענינים במיוחד באמיל ואלינור בגלל סיפור המתח הבדיוני שאמא שלהם (אגב זו חגית דסברג? , אם כן., פעם ראשונה שדמות קולעת לשם המשפחה של השחקן) התחילה לרמוז לגבי זה בהצצה ...

נכון, אימא שלהם זאת חגית דסברג (זה שם נפוץ להולנדים)

אגם גם פרגנה לעניים!!!!!!!!!!
&nbsp
אני מתכוון לרומן המאוד מאוד מסוכן שנרקם כאן בין הילד הגלותי לבריטית הבוגדת. בזה היא תהיה אגם.

גל פרנק

"אין זה חשוב באמת להחליט בגיל צעיר מאוד, מה בדיוק אדם רוצה לעשות כאשר יגדל. חשוב הרבה יותר שתחליטו על דרך בה אתם רוצים לחיות. אם תהיו ישרים עם עצמכם וישרים עם חבריכם, אם תיקחו חלק במאבקים שטובים לאחרים, לא רק לעצמכם, הרי נדמה לי שזה מספיק. ואולי מה תהיו – זה כבר פחות חשוב."
(גולדה מאיר)

מאיפה אתה מוכר: אחיו זה נועם פרנק מצפוף, ואביו זה גיל פרנק האגדי. גם אימא שלו היא מירב גרובר.

נעים להכיר: דן סיבוני מפתח תקווה. אחיו של גורי (עדי אלון האוהב להיעלם), שכבר מוכר לפלמ"ח אבל כנראה באצ"ל. עם פאסון שמסתיר רגישות.

הוא ממש מזכיר את: גדי צימבל? בזה שיש לו אח גדול שהוא בצלו...

פרפרים בבטן בגלל: גאולה. המהממת.

אלונה סער

"מנוצח אינו רק זה שנופל ולא קם, אלא גם זה שנופל וקם, אבל ממשיך לרוץ באותה הדרך בה נפל, בלי לעצור ולחשוב למה ואיך."
(גאולה כהן)

מאיפה את מוכרת: דווח בחדשות שיצאה עם נסיך נוביה לשעבר. למה דווח? נו, אבא שלה זה… ההוא.

נעים להכיר: גאולה (כהן?). אצנית מהירה, לא מאמינה בניסים, שלוקחת אחריות על עתידה ותפעל כדי להביא את הגאולה שלה, ולא תהסס להסתכן!

היא ממש מזכירה את: התלבטתי אם לתת לה אלינור וקסלר או אור בורשטיין, אבל אני החלטתי להעלות אותה ישר לדרגת לילה ברזילי, כי חלומותיה יתנפצו והיא תחלום עוד יותר בגדול!

פרפרים בבטן בגלל: דן.

טל גרושקה

"מתי כבר נגמור להקים את המדינה, ונחזור הביתה?"
(לוי אשכול)

מאיפה אתה מוכר: שיחק כילד בכמה תפקידים, בינתיים בתיאטרון.

נעים להכיר: יוחנן שושני ממטולה. ביישן מאוד, חכם מאוד וקצת לחוץ. יודע לתקן הכול ותמיד עם פלייר בכיס. וגם מבריק במיוחד.

הוא ממש מזכיר את: אלון קליין, מתי ספיבק והוגו, החנון הביישן מאוד שהוא נכס.

פרפרים בבטן בגלל: מרי. בטח מרי.

לילי סימון איבגי

"הרשו נא לי לומר דבר אחד שיש לנו הישראלים נגד משה: הוא הוביל אותנו במדבר במשך ארבעים שנה, אך הביא אותנו למקום היחידי במזרח התיכון שאין בו נפט."
(גולדה מאיר)

מאיפה את מוכרת: הבת של משה, האחות של דאנה. שיחקה בכמה סרטים בילדותה.

נעים להכיר: מרי. תצפיתנית, צרפתייה, עם לב גדול מאוד.

היא ממש מזכירה את: מישל גלסאז'? פשוט במובן שהיא צרפתייה...

פרפרים בבטן בגלל: יוחנן, אותו תלמד צרפתית מדוברת.

אביב פנקס ודולב מסיקה

"נוער קרייריסטי, שעיניו לבצע, לחיים ריקים, לרווחים קלים, לקיום פרזיטי – נוער כזה יהווה הנשק הסודי של אויבינו".
(דוד בן גוריון, 1954)

מאיפה אתם מוכרים:
נעלמים ביחד! בנפרד מתאג"ד ופלאשבק (אביב!) ומכיפת ברזל (דולב)

נעים להכיר: יעל וחיליק, שני המפקדים של ההכשרה של הפלמ"ח.

הם ממש מזכירים את: מיקה מגאליס במקרה של יעל, המפקדת הרצינית. במקרה של חיליק, שאולי, כי הוא עדיין קורע מצחוק.

פרפרים בבטן בגלל: אחד מהשנייה.

גל אמיתי

"זה לא היה החלום שלי. רציתי להיות מהנדס מים. למדתי בבית ספר חקלאי. חשבתי שמהנדס מים הוא מקצוע חשוב במזרח התיכון הצחיח."
(יצחק רבין)

מאיפה אתה מוכר: גאליס, כרועי, המדריך של מחנה עתידים.

נעים להכיר: גבירותיי ורבותיי, מפקד הגדוד… יוצא בית ספר כדורי לשעבר, והרמטכ"ל וראש הממשלה לעתיד, יצחק רבין.

הוא ממש מזכיר את: מקווה שאת רבין.

פרפרים בבטן בגלל: בואו לא נשכתב את ההיסטוריה, רק בגלל לאה רבין.

למעלה