פלמינגו בעתלית

CaptainKOOK

New member
פלמינגו בעתלית

ברכבת לעבודה ראיתי הבוקר כמה פלמינגו(ס? ות? ים?) בבריכות המלח בעתלית. גם בשנה שעברה ראיתי כאלו באותו איזור. מישהו יודע אם הם הכניסו את ישראל למסלול הנדידה שלהם רק לאחרונה, או שעברו כאן תמיד?

גם לי יצא לצפות בשניים שלושה לפני

שנה בבריכות של מעגן מיכאל בזמן שנסעתי ברכבת. וכמה חודשים אחר כך ראיתי עוד שניים שלושה באגמון החולה.

osprey

New member
עד תחילת שנות השבעים הפלמינגו

היה עובר אורח וחורף נדיר בארץ. מתחילת שנות השבעים יש גידול במספר הפלמינגו, בעיקר של הפרטים החורפים. השינוי הבולט ביותר התרחש בבריכות המלח של העיר אילת שם ניתן לראות בשנים האחרונות, מידי חורף, מאות פלמינגו ביחד - סדר גודל של 400-500 פרטים ביחד.

Blackstart

New member
נראה שלאחד מהפלמיגואים בעתלית

יש טבעת, אבל אני לא בטוח - אולי זה לכלוך כלשהו שנכרך סביב הרגל, נראה בצילום על רגלו השמאלית. צולם לפני כשבועיים בבריכות המלח.

osprey

New member
לא נראה כמו טבעת. נוסף על כך

ציפור כמו פלמינגו מטבעים בירך (טרסוס) ולא בשרשכף (טיביה) כמו בתמונה (שרשכף - החלק שבין כף הרגל והפרק, ירך - החלק שבין הפרק והגוף).

לפני שבועיים? הייתי שם לפני שלושה

שבועות ולא היו פלמינגו

התחמס של הפורום...

נסענו לעתלית כמה חבר'ה מהפורום, לצערי לא להרבה מדי זמן - הסיור המשותף היה רק בחורבת קרתה, בית הקברות הצלבני ובריכות המלח. אח"כ הייתי בבריכת הצבים בשמורת כורכר עתלית, ובמסלול הליכה משפך נחל מערות לתל נאמי, וחזרה דרך בריכות הדגים של נווה ים, שהתגלו כאתר הרבה יותר טוב לצפרות בהשוואה לבריכות המלח (למרות שאין שם פלמינגו...).

ועוד תמונה של החסידות השחורות

לחסידות האלו דווקא חשבתי שאצליח להתקרב מספיק כדי לצלם טוב (יחסית למצלמה המעפנית שלי). מה שלא הבאתי בחשבון זה החתול (אשפתות? ביצות?) שברח לו מטרים ספורים ממני, והעיף את כולן לאוויר בבהלה. עד כמה שאני יכול לזהות, היו באזור המון חסידות שחורות, שחפים, אנפות אפורות, אנפות לילה, קצת לבניות ושלדגים גמדיים.

נראה לי קצת כמו חתול ביצות

אבל קשה לדעת כי החתול לא ממש בפוקוס... אם הוא היה מצולם קצת מהצד אפשר היה לראות את אורך הזנב ואז היה קל יותר לדעת. בכל מקרה חתולי הביצות גדולים בהרבה מחתולי האשפתות ואם הוא היה גדול יחסית כנראה שהיה זה חתול ביצות, גם הצבע נראה מתאים לחתול ביצות.

1L

New member
מי אמר שקיטן ולא קיבל?!

שלושת הפלמינגו שראינו שם הלכו והתרחקו מאיתנו באטיות, הופכים יותר ויותר את הצילום עם מצלמה כמו שלי לאתגר... אני מעריך שמי שיגיע למקום בשבועות הקרובים יזכה למגוון גדול יותר של ציפורי מים יפות ממה שאנחנו ראינו ובכל זאת זכינו אנחנו לראות אנפות, סיקסקים, חופיות, לימוזות ומספר שלדגים גמדיים. אני מניח שהתחמס ידע לספר עליהן יותר ממני (וגם כנראה זיהה יותר. יותר ממה שסיפר לי...)

ניגונים

New member
רצנו היום

לראות את הפלמינגו אבל :( לא מצאנו אותם אבל כן ראינו לבניות קטנות, תמירונים, לימוזות, ועוד עוף גדות שחור לבן שלא זיהיתי (אולי שחיינית ?)

למעלה