למה שתרגיש שאתה מטומטם כשאתה מנסה להתקשר על אנשים חירשים. צריך להיות קצת סבלנות להיות עם חירשים,מפני שהם (גם אני חירשת..) לא שומעים,אנחנו קוראים בשפתיים כשמדברים איתנו- אנחנו מאוד משתדלים להבין על מה אתה מדבר. אמת שללמוד שפת סימנים זה לא קשה.
דיברתי עם איזה כבד שמיעה, ואחותי לידי... טיפה אחרי שהתחלנו את השיחה, אני רואה את אחותי מתאמצת לא להתפוצץ מצחוק. אז דיברתי איתו עוד קצת, ואז כשהלכתי עם אחותי, שאלתי אותה מה היה כל כך מצחיק?... ואז היא נשפכה מצחוק. היא אומרת לי: "שניכם הרגתם אותי. אתם מדברים על דברים בכלל לא קשורים. אתה מדבר על משהו אחד, והוא בכלל על משהו אחר. אבל הכי מצחיק זה שאתם לא שמים לב לזה שאין קשר בכלל" ותרשו לי לסיים בבדיחה (לא להעלב בבקשה) זקנה חירשת א´ לשכנה שלה: "את באה איתי היום לשוק?" השכנה, זקנה ב´: לא, אני לא יכולה. אני הולכת לשוק..." א´: "חבל רציתי שתבואי איתי לשוק." ב´: " אני באמת מצטערת אבל אני חייבת ללכת לשוק...:
מקרה מביך: מישהו אמר לי שהוא רוצה שאהיה חברה שלו. אני לא הבנתי בכלל (כי חרשים אומרים "לנסות חברים".... משהו בסגנון ש"ס "פה") ואני ממשיכה לדבר והוא מסתכל עליי בעין עקומה ומבט של "על מה לכל הרוחות את מדברת? זה כן או לא?"
שאמר לי "לנסות ידידים", ואז עוד לא הכרתי את המושג, ובכלל לא הבנתי. חשבתי, ידידים, טוב, אנחנו כבר ידידים, מה עוד? עד שבת שירות לאומי שהדרכתי יחד איתה הסבירה לי..... והתשובה, בשני המקרים, הייתה לא...