פלינדרומים

פלינדרומים

פותח בזאת בתחרות פלינדרומים ושרשור תמיכה הדדית לפלינדרומיסטים מתוסכלים (אין כדורים נגד זה). יתקבלו פלינדרומים בעלי משמעות כלשהי, ובקשות להשלמת פלינדרומים תקועים או להרחבת קצרים. והרי דוגמאות (קלושות מה) לפתיחה: (את האותיות בפלינדרום צריך) לקשור יפה... יהיה זה טפשי מלשון לתת לנו שלמישפט הזה יהיה פירוש קל. או: לקשור יפה המלים! ואתפלא: אל פתאומי, למה הפירוש קל?

vegan

New member
פלינדרום

מילה או משפט שתוכנם זהה בין אם ייקרא משמאל לימין או מימין לשמאל.

arye9

New member
המביא דברים בשם אומרם

נדמה לי שזה היה אבן עזרא אשה עניה באה לרב ובפיה שאלה זבוב נפל לצנצנת הדבש, אמנם הוצאתי אותו אך האם הדבש כשר? כן ענה הרב ואיזה סימן תתן לי כי כשר הדבש? ענה הרב: פ ר ש נ ו ר ע ב ת נ ש ב ד ב ש נ ת ב ע ר ו נ ש ר פ אפשרויות הקריאה בארבעה כוונים

גנגי

New member
זה יפה באמת!

מכירים את הספר "עץ הרעל"? יש בו המון כאלה. (שווה קריאה בכל מקרה.)

איתמר ש

New member
עוד אחד

נשמע ´מהמקורות´, אבל לא:
: דעו מאביכם כי לא בוש אבוש, שוב אשוב אליכם כי בא מועד.

ST

New member
ועד כמה שאני יודעת, ../images/Emo29.gif

זאת תשובה לפלינדרום אבי אל חי שמך, למה מלך משיח לא יבא?

ועוד כמה שקדחתי זה עתה

איפה אתם? תביאו מקוריים (תהיו יצירתיים)!. הנה עוד שיצאו זה עתה: פלינדרומים על כתיבת פלינדרומים: - כף הלוא לקשקש! קל, או להפך? - כף הלא גם לזמר (רמז: לא להפך). ולאהובה הנמה: נשיקות... מה כיף היה פיך המתוק ישן.

אוי! איפה היתה המילה הזו לפני שבוע?

הצטרכתי את המלה הזו במתכונת בספרות השבוע, והיא ברחה לי! נראה לי שבסוף המצאתי מלה, והסברתי למורה את כונתי. היו לי כמה... כול-כל זכרוני הינו רכז לכלוך, ואעפ"כ, אשתדל לדלות ממנו מספר פלינדרומים ישנים. קרקר ירקרק מיה הזיזה הים הלך להביא איבה לכלה הדבש נגר ואל אורגן שבדה

עוד אחד שעלה במוחי

(וזהו, זה ממכר...) חרבי אל-יחת, ותותחי לא יברח! (או, כמובן, חרבי לא יחת ותותחי אל יברח)

friend9

New member
הנה אחד...

...שכתבתי לפני שנה בפורום טריוויה והגיון: לכה לעמך. למה פחדת מאימת סרוב? ידך כידי רועדת! אז תאכל חמור? הנה רומח לך, את זאת דע! ורידיך כדיבור סתמי, אם תדחף המלך מעל הכל.

avnerit

New member
"אושיק, תבשל לשבּת קישוא!"

ושניים שלא אני המצאתי: רופא שפשף פשפש אפור ילד כותב בתוך דלי ואתם מכירים את הפלינדרום שכותב את תשבצי ההגיון של ידיעות, הלוא הוא נדיבאבידן? ובלי קשר לפלינדרומים, מי יודע מה מיוחד במשפטים הבאים: זקן גס ליטף את הכרוב, עד שצמח. צפע נשך חזק דג מת באוסטרליה.

friend9

New member
די, שפן!

שפן אכל קצת חסה בטעם גזר, ודי. משפטים שכוללים את כל אותיות הא"ב. ועוד פלינדרום, שי לנדיב אבידן התשבצן: שי כלל עוד מלים של נדיב אבידן, לשם ילמדו על לכיש.

תכנית, אדם, תעלה: פנמה.

באנגלית זה נשמע יותר טוב: A MAN, A PLAN, A CANAL: PANAMA זה מה שאמר לפי האגדה הנשיא האמריקאי עם פתיחת התעלה.

למעלה