פלילי - התיישנות

דון גל

New member
פלילי - התיישנות

שלום: יש לי שאלה שאולי עו"ד פלילי יוכל לענות לי: אם שני קטינים בגיל 17 (בשנת 95) פרצו למוסד ציבורי, גנבו ציוד אלקטרוניקה בכ-20 אלף ש"ח, ואף פעם לא נתפשו או נחקרו, מתי חל חוק ההתישנות על העברה הנ"ל, זאת אומרת שהם יוכלו לספר על כך ללא חשש מתביעה פלילית או אזרחית? תודה, הדון.

igalgolan

New member
אישום ורישום

אולי העבירה מתישנת ולא יוגש כתב אישום, אך במודיעין המשטרתי יהיה רישום וניתן יהיה להתייחס אליו במסיבות מסוימות. יגאל גולן

דון גל

New member
למה?

למה? זה לא שהם מתכננים מסיבה, או ללכת למשטרה ולצחוק להם בפנים, אלא הם רוצים לדעת עד מתי הם יצטרכו לשמור את הסוד הנורא שלהם בבטן, כי הם גם לא מתכוונים ללכת ולהודות, למרות שזה אולי הדבר הנכון מוסרית, אבל בחיים האמיתים זה פשע גדול יותר ממה שהם עשו אז.... הם היו ילדים קטנית ומטומטמים, והם פשוט לא רוצים לשמור את זה בבטן יותר, אבל גם לא רוצים להענש על שטות שהם עשו לפני 7 שנים... כל עוד זה במסגרת החוק, זה כל כך נורא לבקש? הדון.

למה? כי בבסיס...

לא נראה לי שהשתנה משהו בגישה שלך מאז ועד היום. חרטה אמיתית, היתה מביאה להחזרת הכסף. כפי שאתה מציין במפורש - מה שמעניין אתכם גם עכשיו זה אתם עצמכם, ולא המעשה הפסול שעשיתם. מה שעוד יותר מעניין - שגם עכשיו, אחרי שבע שנים, בחרת לפנות ולקבל תשובה בדרך שלא תעלה לך כסף. אמנם, הפורום פתוח, אתה לא חייב לי כלום, ויכול להתעלם. מצד שני, גם ךי יש זכות הבעת דעה, וכך בחרתי להביע אותה.

דון גל

New member
אבל...

הרי כל ה ר ע י ו ן מאחורי הפורום הזה, (והשתתפותך בו מראה שאתה מסכים) היא קבלת תשובות ללא תשלום!?!?!? כולנו ישראלים וכולנו רוצים הכל וזול ואם זה חינם אז תביא שניים... ולחפור לעצמך את הבור זה אף פעם לא רעיון טוב, לא משנה כמה זה מגיע לך...

והנה...

בתשובתך זו הוכחת לי שעשיתי נכון כשלא נתתי לך תשובה, ואני מוכן להעריך שהעלית גם הרהורי חרטה במוחו של מי שכן ענה לך... ואתה כבר השני שלדעתי אין לו מושג מה אני רוצה ממנו...

igalgolan

New member
חרטה

לילפחות אין הרהורי חרטה על התשובה שנתתי! יש לזכור את דברי החכמים "שכר מצווה מצווה" אין בכוונתי "לחנך" אף אחד. יגאל גולן

למעלה