פליטות

1טלטלים

New member
שלי היי,

פליטות מרובות ואכילת מוצרי חלב ---אינדיקציה מספיק טובה לדעת האם תינוק אלרגי לחלב פרה שמועבר דרך חלב אם ודרך אגב יכול,מדגישה יכול לגרום לגזים.לכן,הרבה פעמים מציעים לאמא להמשיך להניק או לשאוב ,רק מחשש שמא תינוק יהיה אלרגי לחלב פרה שעליו מבוססת פורמולה והבחירה הבאה תהיה פורמולה צמחית וכולנו יודעות טוב מאוד וזוכרות אני מקווה את רמדיה. לכן,אם תינוק מרבה לפלוט אך לא נראה שזה מפריעה לעליה במשקל וכו'... דבר ראשון ששואלים מה קורה עם כמות מוצרי חלב שאמא אוכלת.אח"כ יש לשלול OVER MILK SUPPLY ואז בדרך כלל מציעים לאמא והכל בהשגחה של יועצת הנקה להניק כל פעם מצד אחד בלבד,רפלוקס.....פליטות לעתים רחוקת לא מצביעות על שום בעיה ורק מוכיחים לנו שמע' עיכול של תינוק עדיין בהתהוות. לגבי מאכלים שעושים גזים*-כשמניקים זה לא אומר שצריך להיות בדיאטה,ההיפך אמא מניקה אמורה לשמור על תזונה מאוזנת ולהוסיף לתפריטה עוד 500 קלוריות שהנקה לוקחת.חוץ מירקות ממשפ' המצליבים(כרוב,כרובית,ברוקולי...) ואם ידוע לך שמאכלים הללו או אחרים גורמים לגזים יש להימנע מאכילתם.מילת הקסם היא לא להגזים,לאכול בכמויות סבירות.שוב,אם את רואה שמאכל זה או אחר גורם לאי נוחות לתינוק (דרך אגב גם לאי נוחות שלך ...) הורידי אותו ותראי מה קורה. רק מזכירה לך דבר פעוט,אני לא יועצת הנקה....עדיין,וכל התשובות זה על בסיס ידע אישי,ניסיון והשלמה מהספרים שקשורים לנושא הנקה. אמא של טל

פליטות

בני בן חודש וניזון מהנקה, לאחרונה אני שמה לב שהוא פולט מיד לאחר האוכל כמות שנראית לי גדולה יחסית. לי נראה שזה קורה כי הוא אוכל יותר מידי, האם זה יתכן או שיש סיבה אחרת? בנוסף אחרי שהוא פול הוא מיד רוצה לאכול שוב, האם לתת לו לאכול?

1טלטלים

New member
מה קורה עם מוצרי חלב שאת אוכלת?

מה הכמות?אם הרבה מאוד,הורידי לגמרי את מוצרי החלב ותראי מה קורה... תעדכני כדי שנדע איך יהיה אפשר לענות לך. מצרפת לך עוד משהו לבינתיים,לעיונך אמא של טל

צריכת מוצרי חלב

אני לא מרבה לאכול מוצרי חלב . ביום ממוצע אני שותה נס קפה עם חלב ואוכלת יוגורט בד"כ ! האם לנסות להפסיק את מה שאני צורכת ?

1טלטלים

New member
נורית יקרה ,האם קראת את המצורף

בהודעה הקודמת? אם עלייה במשקל נמשכת ועדיין יש מספיק טיטולים רטובים ,פליטות מרובות לא מהוות בעיה.לגבי מוצרי חלב,זה באמת מעט,את יכולה להפסיק ולראות מה קורה?כעיקרון פליטות נפסקות בהדרגה עד גיל שנה. מה קורה עם זרימת חלב שלך ,האם היא חזקה? תעדכני בבקשה ,זה חשוב להמשך .... אמא של טל

פליטות

נועם שלי לא מגיב כמו שמתואר בהודעתך ההיפך הוא נראה טוב(בריא) ואני מרגישה שהוא עולה במשקל, מחר אני אשקול אותו בטיפת חלב לכן אני מניחה שהוא פולט עודפים או שהוא בלע אויר, שאלתי האם לאחר שהוא פולט רצוי להמשיך להאכיל אותו אם הוא עדיין רעב?

1טלטלים

New member
לכן אני ממשיכה לשאול אותך

מה היא זרימת חלב האם היא חזקה באחד הצדדים או בשניהם? אמא של טל הייתי ממליצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת בכל אופן. אמא של טל

פליטות

לפעמים זרימת החלב באמת חזקה אני רואה זאת כשהפטמה בורחת לנועם מהפה אז החלב זורם ממש כמו ממטרה יש אפשרות להשפיע על זרימת החלב?

1טלטלים

New member
אהה יופי שענית לי...

אם כך בינתיים הייתי מציעה לך לעשות דבר כזה :לפני הנקה סחטי מעט חלב ואז הניקי זה אמור להחליש את הזרימה החזקה ,שזה מאפיין תחילת הנקה ושימי לב אם פתאום יוצא לך לפתוח מרווחים בין האכלות וציצי מתמלא ואת באה להנקה יותר מלאה,סביר להניח שפליטה תהיה יותר גדולה.אז...לסחוט מעט לפני הנקה ואז להניק,כך תינוק יקבל זרם חלש יותר(כאשר זרימה חזקה הוא מקבל יותר מדי בבת אחת וקשה לו להתמודד עם כל הכמות,לכן הוא פולט את המיותר!).ועוד דבר הייתי מציעה לך לדבר(לפחות) עם ד"ר ליבוביץ' גם יועצת הנקה וגם רופאת ילדים מצויינת ,תראי מה היא תמליץ לך.(08-8858256) כל עוד יש מספיק טיטולים רטובים/צואים ביממה,עליה במשקל היא תקינה והתפתחות תקינה אין מה לחשוש מפליטות.אני מבינה שזה יוצר רק לחץ בגזרת מכונת כביסה?! אמא של טל

sagitlaleche

New member
פליטות ../images/Emo20.gif

לחלק מהתינוקות יש נטיה לפלוט יותר מאחרים ויש כאלו שאינם פולטים כלל. אם התינוק שלך ממשיך לעלות יפה במשקל (האם?) אז אין מה לדאוג מהפליטות. נסי לא לטלטל אותו או להשכיב אותו מיד לאחר ההנקה, אלא להשאיר אותו בתנוחה אנכית 20 דקות בערך. זה יכול לעזור לתינוק לפלוט פחות. כשהתינוק יגדל קצת, השוער (שריר שסוגר את המעבר בין הושט לקיבה) יסגר והתינוק יפלוט פחות. את יכולה בהחלט להציע לו שוב לאחר שפלט. הקפידי על אחיזה טובה כדי שיבלע פחות אוויר שיכול לגרום גם לפליטת חלב.

למעלה