פליטות

נ ע ה1

New member
פליטות

עשיתי חיפוש על פליטות אבל לא ממש מצאתי (למרות שאני זוכרת שקראתי משהו לפני זמן מה על זה) התינוקת שלי בת 3.5 חודשים. אחרי ההנקה, אם היא על הבטן - היא פולטת די הרבה. זה נראה לי הגיוני, לא ? גם כשהיא על הגב /הכתף - בזמן האחרון היא פולטת יותר (כמות שמשמיעה רעש כשהיא פוגעת ברצפה...) ולפעמים אני רואה אצלה גם גושים לבנים קטנים בפה ובסביבתו (ולא רק חלב נוזלי). חוץ מזה, יש לה גם יותר רוק סביב הפה לאחרונה. זה נורמלי? מחייב התייחסות? מהם הגושים הקטנים הלבנים - חלב שהחמיץ ?

sagitlaleche

New member
פליטות ../images/Emo20.gif

נעה יקרה, כמובן שאחרי שתינוק יונק (או אוכל) ושוכב על הבטן, מופעל לחץ על הבטן וזה מפריע ואז הוא פולט. יש תינוקות שנוטים לפלוט יותר מאחרים, אבל זה נורמאלי כל עוד אין בעיה בעליה במשקל. לגבי הגושים הקטנים הלבנים, זה חלב שהתחיל תהליך של עיכול, שמיצי הקיבה כבר התחילו תהליך עליו, וזה נורמאלי. גם הקקי לא נראה כמו החלב שנכנס...

נ ע ה1

New member
השאלה היא...

אם חל שינוי בתדירות הפליטות כשהיא לא על הבטן (אלא על הכתף) וכן אם יש לה פתאום רוק כשהיא על הגב - האם השינוי מחייב התייחסות. חוץ מזה, מישהי אמרה לי שרוק עשוי להעיד על התחלת שיניים. זה נכון? ואם כן - זה יכול להיות בגיל הזה ?!

tammyb

New member
רוק בהחלט יכול

להעיד על תחילת השיניים, אבל לא בהכרח. איתמר התחיל לרייר בערך בגל 3 חודשים ו-6 חודשים מאוחר יותר אנחנו עדיין ממתינים לשיניים
תמי

SheeraGSilver

New member
ככה זה היה אצלנו...

ארי שהוא כבר בן 14 חודש, בגיל 3 חודשים התחיל לו רוק ובכמויות, היום יש לנו 6 שיניים, ארבע למעלה ושתיים למטה ועוד שתיים בדרך, כי שוב יש המון המון רוק... בהצלחה...

נ ע ה1

New member
עזרה !

שגית, השאלה היא אם כרגע אחרי שהיא אוכלת היא פולטת גם כשהיא על הבטן וגם כשהיא על הגב (שזה מפחיד, כי איך אני יכולה להשכיב אותה? ) ובנוסף גם יש את הרוק סביב השפתיים כל הזמן - האם כדאי להגביל את ההנקה לזמן מסוים (10 דק' למשל?) וכן, האם יתכן שהיא רגישה לאיזה מזון שאני אוכלת ולכן התחילה לפלוט? שוב, ההדגשה שלי היא על זה שהיא התחילה זאת בשבוע האחרון. וגם בימים האחרונים תדירות הקקי שלה עלתה (למרות שזה לא שלשול) יתכן שהיא רגישה למוצרי חלב שאני אוכלת?

למעלה