פליטות

פליטות

היי. כדי להזכיר, המתוקה שלנו בת כמעט 5 חודשים ויונקת מלא וממש סופגניה מתוקה. בתקופה האחרונה היא התחילה לפלוט, כמעט אחרי כל ארוחה. אם היא על הבטן - תמיד, ולפעמים גם סתם ככה. מישהי יודעת אולי מה הסיבה? לפעמים נראה לי שמרוב שהיא פלטה היא כבר רעבה שוב, ובאמת לפעמים היא מקטרת וממש רוצה לינוק עוד, אז זה לא נראה לי שהפליטה היא בגלל שהיא אכלה יותר מדי או משהו כזה. הייתי שמחה לשמוע עידוד מאחרות שנתקלו בתופעה ושאולי יודעות איך לפתור אותה!

פליטות

ראשית אני מציעה לך לעשות חיפוש בארכיון כי אני זוכרת שקראתי המון פעמים על תינוקות פולטים ולפני זמן לא ארוך היה כאן שירשור ארוך בעניין. שנית, כשאצלינו היתה תקופה קשה של פליטות מרובות וגדושות ניסיתי להרים את יובל אחרי 5 דקות ולא יותר ואחרי שהוציאה אורי החזרתי אותה. זה יעזור אם הסיבה לפליטה הוא אויר שהצטבר בתחתית הקיבה. פטנט אחר הוא לחכות זמן קצת יותר ארוך בין צד לצד - ורק אחרי שהוציאה אויר לתת צד שני. שוב, אותו רעיון. אם זה לא יעזור, תנסי אולי להציע יניקה לעיתים קצת יותר תכופות ואז מנת היניקה תהיה קטנה יותר ולא יגרם עומס על הקיבה או שתתמלא אויר. תעדכני מה מתפתח. ולבריאות

פליטות - המשך

ניסיתי לחפש בארכיון ומצאתי רק הודעה אחת של אמא שאמרה שהתינוק שלה פולט ומקיא. לגבי התשובה שלך, צביה, מאז שהייתי לפני כמה חודשים אצל ד"ר לייבוביץ', אני מניקה בכל פעם מצד אחד ובמשך 3 שעות מאז שהתחלתי באותו צד אני לא מחליפה צדדים (הקטנטונת רוצה לפעמים לינוק לעיתים מאוד תכופות, ובגלל זה קורים הרבה מקרים של כמה הנקות בתוך תקופה של 3 שעות...), אז הקטע של החלפת צדדים לא פועל עלינו. עכשיו, לגבי הוצאת האוויר, היא לא תמיד מוציאה ולפעמים במקום להוציא אוויר היא פשוט פולטת! זה התחיל להיות כמעט בכל ארוחה וכבר מתחיל להדאיג אותי. היא עולה יפה מאוד במשקל, למרות שבחודשים האחרונים האטה את הקצב (שהיה ממש מטורף בהתחלה), אבל עדיין זאת עליה של כ- 30 גרם בממוצע ליום. אני ממש לא יודעת מה לעשות עם זה. וכמו שהבנת, אין לי גם סיבה לתת לה לינוק לעיתים יותר תכופות, כי גם ככה היא יונקת מתי שהיא רוצה (אני איתה כל היום, אז אין עם זה בעיה) במשך היום ולילה היא פשוט ישנה. אני חושבת שזאת לא הקאה אלא רק פליטה, אבל בכל זאת, לפעמים זה נראה שמרוב שהיא פולטת אחרי כל ארוחה - היא שוב פעם רעבה מחדש... יש למישהי פתרון לבעיה?

למעלה