פליטות

פליטות

שלום .. אני אמא חדשה לתינוק מקסים בן 7 שבועות שנולד פג בשבוע 35 במשקל 2125 והיום שוקל 3500 ק"ג. הוא אוכל רק מהנקה ולפי טיפת חלב ורופא הילדים הוא עולה יפה במשקל ומתפתח יפה מאוד. הבעיה היא שהוא פולט המון לאחר כל ארוחה. הבנתי את ההבדל בין הקאה לפליטה אך הכמות היא גדולה עד שלפעמים נדמה לי כי הוא פלט את כל הארוחה. יש לציין כי הוא סובל מגזים ואני נותנת לו גליכל ולפעמים תה שומר אבל בגלל שהוא שבע הוא שותה מהתה רק 20-30 CC . הפלטות לא נמשכות כל היום אלה רק בכמה ארוחות ובלילה כמעט ולא (אני מניקה אותו פעמיים בלילה) האם זה תקין?? היציאות שלו בסדר גמור וכך גם כמות השתן אז למה הפלטות המרובות??

noachorli

New member
טיפול בגזים

שלום, מניסיוני הגליכל לא כ"כ עוזר, למרות שזה משתנה מאחד לשני. אני יכולה להמליץ לך על גרפ-ווטר זה על בסיס שומר, אניס ומנטה-הכל טבעי, הבן שלי מת על זה, אנחנו ניסינו הכל!!!! ורק זה עזר גילינו את זה בגיל 3 שבועות ועושה לנו ימים ולילות שקטים מאוד. לגבי הפליטות אני לא כ"כ יודעת כי הבן שלי תודה לאל פולט ממש מעט ולעיתים רחוקות. לגבי הנקה בלילה, מניסיוני זה יפה מאוד פעמיים בלילה, אני בגיל 7 שבועות הייתי כמה כל שעתיים להניק. (תעשי חשבון כמה פעמים זה בלילה....). כל עוד הוא עולה יפה במשקל (נידמה לי 250 גרם בשבוע-בטיפת חלב יודעים), ועושה מספיק פיפי וקקי נדמה לי ש-8 טיטולים רטובים זה בסדר גמור. לגבי כמויות שגית בטח תענה לך במדויק. אז אין לך מה לדאוג.

sagitlaleche

New member
תיקונים קלים ../images/Emo20.gif

אני רוצה לעדכן את המספרים כאן בהודעה של noachorli: לפחות 135 גר' בשבוע, 5-6 חיתולים רטובים ביממה, לפחות פעמיים קקי ביממה ו 8-12 הנקות ביממה. אלו המדדים כדי לדעת האם התינוק מקבל מספיק חלב!

sagitlaleche

New member
פליטות מרובות ../images/Emo20.gif

איזה יופי שהצלחתם להתגבר על קשיי ההתחלה ולהגיע עד הלום! לעתים תינוקות פולטים הרבה לאחר הארוחה בעקבות אי-בשלות של מערכת העיכול, כלומר במקרה של פליטות, השער של הקיבה לא סגור היטב ואז האוכל יוצא בקלות החוצה, אבל כל עוד התינוק עולה יפה במשקל, זה לא צריך להדאיג אותך. לגבי הגזים, יכול להיות שהם הגורם לפליטות... יש אמהות שמחזיקות את התינוק הפלטן שלהן בצורה אנכית למשך 30 דקות כדי שהאוכל לא יעלה ישר וייפלט. האם זה יכול להתאים לכם? לגבי התה - כשאת נותנת תה זה על חשבון חלב-אם, לכן, כדאי להיצמד להמלצת משרד הבריאות לא לתת תוספות (מים/תה/מזון מוצק) עד גיל 6 חודשים. בהצלחה.

למעלה