פליטות מרובות

yealak

New member
פליטות מרובות

בני בן ה 6 שבועות פולט בכמויות מסחריות אחרי כל הנקה. כל דבר בין פעם אחת ל 4-5 וגם אחרי חצי שעה ושעה מההנקה. הפליטות בסביבתו הקרובה ואלה לא הקאות. יש לו יציאות ושתן, אך הוא רעב מהר מאוד. הוא יכול לאכול כל שעה שעה וחצי בבוקר ואח"כ למשוך קצת יותר עד לשעתיים. שתי שלאות לי: 1.האם יש דרך לעזור לו להפחית את הפליטות והאם הכמויות שאני מתארת הן תקינות? 2. הא סביר שהוא רוצה לאכול כל שעה וחצי ומתי תדירות ההנקה מתחילה להסתדר?

talia76

New member
פליטות מרובות

יתכן והוא אוכל יותר מידי ולכן הוא פולט הרבה - כך היה אצלי עם הבן הגדול תנסי לאחר שעה וחצי לתת לו מוצץ ולמשוך אותו כדי שיעברו לפחות שעתיים ואפילו שעתים וחצי ולאט לאט תרווחי לו יותר ואז הוא גם פחות יפלוט

yealak

New member
תשובה ל talia76

אכן מנסים עם המוצץ בעדיפות ראשונה, אך לא תמיד עובד, הוא ממש צועק וכשלא נרגע אז אני מניקה. הפערים מתחילים לגדול אבל הפליטות ממשיכות ובענק. תודה

talia76

New member
לגבי פליטות

הבן שלי בן חמישה שבועות אוכל כל שלוש שעות ולפעמים כל שלוש וחצי וגם הוא פולט המון לפעמים גם שעתיים אחרי הארוחה אין לי הסבר לזה

פליטות

תינוק חדש יונק בממוצע בין 8-12 פעמים ביממה. מכיוון שחלב אם מתעכל תוך שעה וחצי, כאשר תינוק ער, הוא שם לב שקיבתו ריקה. תינוקות שישנים לא תמיד שמים לב לכך שהם רעבים, ובגלל זה עושים רווחים גדולים יותר. ככל שתינוקות גדלים הם ישנים פחות במהלך היום, ומנשנשים יותר. ההנקה זה גם האוכל וגם השתייה, ולכן חשוב לא להגביל לו את ההנקות, לא לנסות למשוך על ידי מתן מוצץ. עם הזמן ההנקות יתקצרו, כי הוא לומד לינוק יותר יעיל. פליטות זה תופעה מאוד נפוצה, וכל עוד שהוא עולה במשקל ולא כואב לו כאשר הוא פולט, זה נחשב בעיה של כביסה ולא בעיה רפואית. אורית לה לצ'ה

למעלה