פליטות ועוד

פליטות ועוד

יש לי תאומים בני 7 שבועות, יונקים הנקה מלאה ועולים יפה במשקל. הם יונקים כל שעתיים-שלוש במשך היום ובלילה פותחים פערים מאד יפים של 5-6 שעות ואז עוד 3. רגועים, ישנים טוב. יש להם קצת גזים אבל לא משהו נוראי. ולשאלה - הם פולטים. האחד יותר מהשני, אבל שניהם בעניין. לפעמים הפליטות הן קטנות ומקומיות ולפעמים ממש משפריצות במשהו שנראה כמו קשת באויר (ומגיעות למרחק רב...). בדרך כלל זה נראה בין נוזל חלבי דליל לקוטג' עם גושישים לבנים. זה לא נראה שזה מטריד אותם אבל לפעמים לפני הפליטה הם קצת נאבקים במה שנראה כמו כאב בטן. בהנחה שהם עולים במשקל ויחסית רגועים - האם זה בעייתי? האם זה אומר שהם יונקים יותר מדי (אני יודעת שאין דבר כזה אבל אולי אני "דוחפת" להם ציצי בכל הזדמנות או כשאני מנסה להרגיע). מה עושים? האם אחרי פליטה כזו להמשיך להניק אותם (אם זה קורה בהפסקה בזמן הנקה למשל)? חוצמזה - התחלתי לשאוב ואני רוצה להשאיר להם בקבוק וללכת לכמה שעות. כמה להשאיר? מהי כמות סבירה לתינוק בגיל הזה לארוחה? אין לי מושג כי הם מעולם לא קיבלו בקבוק. תודה מדעי החיים [ו
לרוני]

keren shanit

New member
מה שקראתי

ממה שקראתי ברשת ומנסיוני הדל, הבנתי כמה דברים: 1. שפריץ כמו שתארת זה כנראה הקאה. יותם שלי (גם באותו גיל) הקיא מספר פעמיים כשהאכלתי יותר מדי. היום הוא וגם אני יודעים מתי לשים סוף 2. כמות האוכל שמוצאת את דרכה החוצה לא צריכה להכלל בכלכלת התינוק. כלומר יש להשלים מתישהו אם מדובר בכמויות גדולות 3. תינוקות פולטים תינוקות פולטים עקב חוסר שיוויון בין הלחץ שבקיבה לבין זה שמחוצה לה. אצל בוגרים יש קשת שמונעת מהאוכל לצאת מהקיבה אל הושט. אצל תינוקות המנגנון עדיין לא פעיל. אני משתדלת לתת לו לנוח (תנוחת גרעפס עלי) או לא לטלטל יותר מדי בזמן שסמוך לאוכל. אצלי זה צמצם משמעותית את כמות הפליטות

שלום מותק ../images/Emo24.gif

אם הם לא מוטרדים מהנושא, וזו בעיקר בעיית כביסה - לא הייתי דואגת יותר מידי. אם הם מחפשים ציצי אחרי פליטה - תני. אם לא - אל תתני. לפעמים הפליטה עוזרת להם להפטר מהמיותר אם ינקו קצת יותר מידי באותה האכלה (לא היה מפתיע אותי בהתחשב בכמויות המצויינות שאמא שלהם מייצרת
). אם הם לא סובלים מהפליטה עצמה (אלא רק מתפתלים לפניה) זה אמור להיות בסדר. אם את רואה שהם מתפתלים במהלך ההנקה, נתקי אותם והעלי לגרעפס לפני שאת נותנת להם להמשיך לינוק. ריקודי הבטן הקטנים האלו מעידים הרבה פעמים על אויר תקוע ואם הם ממשיכים לאכול, החלב שמעל בועת האויר ייצא לאחר מכן עם הגרעפס (=פליטה). בקבוקים - ממליצה להשאיר כמויות קטנות בתור התחלה, כי ייתכן שלא יקחו "מנה" שלמה עד שילמדו שגם כך אפשר לאכול. השאירי להם כמה מנות של 60 מ"ל ואולי עוד כמה של 30 (להשלמות) עד שתלמדו את והמטפלת כמה הם אוכלים. לא סביר שהם יזדקקו לכמות גדולה מ-120 מ"ל כל אחד. נשיקות למקסימונים

תודה. ../images/Emo39.gif

זו באמת בעיית כביסה כנראה... אהבתי את הניסוח. לגבי השאיבה - שאבתי 150 לשניהם ורק יותם אכל (אני הנקתי את אחיו) וסיים את הכל! הוא אפילו לא פלט הרבה אחר כך. יכול להיות שזו הכמות שהוא אוכל בארוחה? הוא בן 7 שבועות בסך הכל. די מדכא. אני אמורה להיות מסוגלת לשאוב לשניהם. היום שאבתי אותה כמות שוב. ושאלה - כמה זמן לשאוב? עד שהשד מתרוקן? עד עכשיו עשיתי את זה לפי זמן - שאבתי 10 דקות במשאבה דו צדדית. זה בסדר? להאריך אתץ הזמן? או לשאוב עד שלא יוצא יותר? אני מתכננת לשאוב פעם ביום כדי שאוכל להשאיר בקבוקים לילידם כשאני יוצאת עם הילדה הגדולה וכו'.

למעלה