פליטות והקאות

פליטות והקאות

שלום, בתי בת שבוע. לאחר כל הנקה היא פולטת או מקיאה. הפליטות וההקאות יכולות לנבוע לדעתי משתי סיבות: הראשונה, בסוף ההריון איתה נמצא אצלי ריבוי של מי שפיר ונאמר לי שזה יכול להעיד על בעיה במערכת העיכול של התינוקת / בבליעה. בביה"ח, כאשר התייעצתי עם רופאת הילדים, היא אמרה שאם היא עולה במשקל אני לא צריכה לדאוג. ביום שהשתחררנו היא אכן כבר החלה לעלות במשקל. בנוסף אני לא חושבת שהיא נותרת רעבה לאחר הפליטות/ההקאות מכיוון שגם לאחריהן היא רגועה. האפשרות השנייה לדעתי לכך שהיא פולטת ומקיאה יכולה לנבוע מכמות החלב הרבה שיש לי. אני מרגישה מלאות, גם לאחר ההנקה אני לא מרגישה הקלה. היא יונקת מהר ונראה לי שקשה לה לווסת את הכמויות שהיא אוכלת. אשמח לשמוע את דעתך, האם יש דרך שבה אני יכולה להקל עליה, לעזור לה בוויסות הכמויות, ולהפחית את כמות החלב אצלי? תודה, אירית.

Revili

New member
פליטות והקאות

יש תינוקות שיש להם נטייה לפלוט יותר מאחרים... אני משערת שהרופאה שללה ריפלוקס, התינוקת הרגועה והעלייה במשקל אכן מצביעים שלא זה הגורם. לגבי בעיה במערכת העיכול - לזה את זקוקה לאיש מקצוע. בעניין ריבוי החלב...האם יש שפריצים חזקים בתחילת ההנקה? האם היא משתנקת ומתקשה להסתדר עם הזרם? אם כן, יכול להיות שהיניקה המקוטעת גורמת לה לבליעה רבה של אויר וכאשר הוא עולה ומשתחרר חלב יוצא איתו כפליטה או הקאה. נסי לסחוט מעט חלב לפני ההנקה בכדי למתן את הזרם החזק שבהתחלה, נסי להניק כאשר את שעונה לאחור והתינוקת מעלייך בכדי שתינק כנגד כוח הכובד, איחזי סביב הפיטמה באחיזת מספריים (כמו שאוחזים סגריה) תוך הפעלת לחץ קל בכדי להאט את הזרם. אם אכן עניין ריבוי חלב וזרם חזק הוא הבעיה, זה יפתר בהדרגה כאשר כמויות החלב שלך יתייצבו בהתאם לדרישה והיא תגדל מעט ותוכל להתמודד עם בליעת האויר בצורה טובה יותר. שיטה נוספת להקטנת ייצור החלב, היא הנקה מצד אחד בלבד בכל הנקה...מה שבמשך הזמן מוריד את ייצור החלב - לא מומלץ לנקוט בשיטה זו ללא התייעצות ומעקב של יועצת הנקה מוסמכת שתוודא שאכן הבעיה היא ריבוי חלב, בכדי לא לגרום להקטנת הכמויות שלא לצורך. גם כאשר נוקטים בשיטה זו, ממשיכים במעקב ובד"כ חוזרים להנקה משני הצדדים לאחר מספר ימים. כדאי לשים לב לכך שהרגשת מלאות בשד לאחר ההנקה יכולה להצביע שקיימת בעיה בתפיסה של התינוקת, ביניקה לא יעילה...יועצת הנקה מוסמכת תוכל לעזור לך באם יש בעיה בתפיסה.

תשובות

תודה על ההתייחסות המהירה. בתשובה לשאלותיך.. כן,יש שפריצים חזקים בתחילת ההנקה, אני מרגישה את הזרימה. היא לא משתנקת, אבל היא יונקת עם מעט מאוד הפסקות במשך כ- חמש עד עשר דקות, ואז עוזבת את השד. היניקה שלה יעילה, והיא תופסת טוב, אני לא חושבת שנכנס אוויר באמצע. כבר מאתמול אני נותנת לה בכל הנקה צד אחד בלבד, בגלל שהיא לא רוצה את הצד השני. בנוסף, לוקח לה המון זמן עד שיוצא הגרפס, וגם הפליטה יכולה לבוא רק לאחר שעה. כרגע סחטתי חלב, יצא המון בכלל ללא מאמץ.. ושני הצדדים שלי מלאים וכואבים..הנקתי כשאני שעונה לאחור, ונראה שזה דווקא עזר, אבל לא ממש יכולתי לתפוס סביב הפיטמה מכיוון שזה ניתק אותה מהשד. יש עוד משהו שאני יכולה לעשות בשביל להקל עלינו? תודה, אירית.

Revili

New member
זה יחלוף...

נשמע שבסה"כ היניקה מתנהלת כשורה והפליטות אינן משהו חריג...את יכולה לשים לב ולראות שגם כאשר הפליטה היא גדולה מאד, היא אינה מלווה בעויתות והתכווצויות שמאפיינות הקאה. עודף החלב והזרם החזק יסתדר עם הזמן - נשמע שאתן מסתדרות היטב, היא מצליחה לינוק ולשבוע ובעצמה יונקת מצד אחד, מה שיוביל לירידה הדרגתית בעודפי החלב שאת מייצרת. בינתיים, מעבר למה שרשמתי קודם, נסי לא לסחוט חלב בעצמך, אלא אם הכאבים חזקים וגם אז שחררי רק מעט חלב עד שתרגישי הקלה בכאב - ככל שתוציאי יותר חלב, השד יקבל איתות לייצר עוד. כרגע אתם בתחילת הדרך וזה מעט קשה, אך בטווח הארוך - יש לכם "צרות של עשירים"

עדין לא הסתדר

היום בתי בת שבועיים. עדין פולטת ומקיאה לעיתים קרובות - כ- 2 הקאות ביום. הרופא אמר שכל עוד היא לא מקיאה לאחר כל ארוחה אני לא צריכה לדאוג, אבל אני עדין מודאגת. היא יונקת כל 3 שעות, לאחר כל הנקה (שאורכת כ- 5 עד 10 דקות) היא בוכה לסירוגין במשך כשעה, ומתפתלת. ובנוסף יש את ההקאות והפליטות הרבות. אני עדין מניקה מצד אחד בכל פעם, בלי להציע את הצד השני.(המלאות כבר עברה אבל יוצא הרבה חלב) כל טילטול הכי קטן מביא לפליטה או הקאה, אפילו להרים אותה לגרפס אני חוששת. כשאני מנסה לעשות לה הפסקות באמצע ההנקה - גם זה לא ממש עוזר והיא מתוסכלת ובוכה. מצד שני היא יונקת מאוד מהר, ואולי זה קשור לכך שאח"כ כואבת לה הבטן. האם יש דרך שאני יכולה לעזור לה? האם הנקה בתדירות גבוהה יותר, בכמויות קטנות יכולה לעזור? תודה, אירית.

למעלה