פליטה בזמן נטילת גלולות

פליטה בזמן נטילת גלולות../images/Emo35.gif

שלום למומחי הפורום. חברתי נוטלת גלולות (כמדומני, מסוג יסמין) מזה מספר חודשים. אתמול בערב שכבנו, ובגלל שהיא היתה לפני קבלת המחזור (בשלושה ימים שבין נטילת הגלולה האחרונה לבין קבלת המחזור) השתמשנו בקונדום. הבעיה, שיש סיכוי (קלוש אמנם) שהקונדום נקרע. שאלותי: 1. האם בימים שבין נטילת הגלולה האחרונה לבין קבלת המחזור אפשר להיכנס להריון? 2. האם עצם קבלת המחזור מעיד משהו על הריון (כלומר, אם היא תקבל את המחזור היום/מחר כפי שאמור היה להיות מלכתחילה, האם ניתן לומר בוודאות שהיא לא בהריון? 3. מה זמן המינימום בו ניתן לבצע בדיקת הריון (מרגע החדירה) והאם ניתן לבצע את הבדיקה בזמן המחזור? לגבי פוסטינור 2 - בעבר (לפני שהכרנו) היא כבר נטלה פעם אחת פוסטינור 2, וכפי הנראה נטילה נוספת עלולה ליצור בעיה הורמונלית כלשהי).

Sשרון

New member
אתה יכול להיות רגוע

אם החברה שלך לוקחת גלולות - זה אומר שהיא מוגנת לכל החודש - גם בימים שהיא לא לוקחת גלולות ו"ממתינה" למחזור ולכן זה שהקונדום נקרע - לא אמור להוות בעיה במידה והיא נטלה את הגלולות לאורך כל החודש באופן מסודר קבלת המחזור - מעיד על כך שהאישה אינה בהריון ולגבי זמן המינימום לבדיקת הריון - עד כמה שידוע לי כבר למחרת בבוקר ניתן לבצע את הבדיקה

מוזר שהיא לא ידעה את זה עד עכשיו...

אגב, מה לגבי נטילה חוזרת של פוסטינור 2?

חבל

חבל עליכם אתם צעירים למה לדאוג בכל חשש ואם אתם כל כך לא בקיעים או שתקנו ספר, או שתאשלו את הרופא שמטפל זה יסיר הרבה דאגות מליבכם. כאמור, נטילת גלולות מסודרת בלבד מנועת היריון לאורך כל החודש. מחזור - אין אישה במחזור בהיריון. מתי אפשר להבחין בבדיקה של ערכה ביתית? כתוב בהוראות. אצל רופא? אני לא יודעת אני מציעה שתפנו את השאלה אליו. פוסטינור 2 בפעם חוזרת? בעקרון כמו כל תרופה וזו בפרט לא רצוי לקחת אותה כמו סוכריות וזה מבין המוצרים היחידים שלא ממליצים לך לחזור עליהם, יש הוראות מופרשות שצריך להבדק אחרי הנטילה שלהן, זה לא כדור סימפטי וכדאי להמנע מלקיחת מיותרת שלו. במקרה שאתה מתאר כל עוד הגלולות נטלו כסדרן, אין שום צורך לקחת את הכדור הזה. אגב לא שאפשר להתבסס על חלילה שלא תבינו אותי לא נכון אבל בסוף החפיסה אם היא לקחה את כולה בשלומתה הימים האחרונים הם הבטוחים ביותר ~ כלומר בהתחלת החודש יותר אם בכלל "מסוכן". כי אז עוד עתידים לשכוח את העתידיות וגם השבוע הראשון הוא יותר קריטי מהכדור האחרון, כך הבנתי משטוט פורומים.. אל תבנו על זה. אגב אפילו שהחברה שלך על גלולות אם היא נלחצת מהסיטאוציה יכול להיות שהמחזור שלה דווקא אז יאחר טיפה יום חצי יום יומיים זה יכול לנבוע ממתח נפשי, אפילו שיש גלולות. זה קורה "לכולנו" לפעמים..

תשובה

1. אין סיכוי לכניסה להריון בשבוע הפסקה כך שאין צורך בשימוש בקונדום או בפוסטינור

למעלה