פלטת MDF וצביעתה

ku harel

New member
פלטת MDF וצביעתה

הבנתי שהפלטות מגיעות במידות 244*180 ובעוביים שונים. יש גם איכויות שונות לפלטות כאלה במקום אחד דורשים על פלטה שלמה 52 ש"ח במקום אחר יותר מפי שתיים. לגבי צביעת MDF איך מגיעים לרמת גימור של צבע כמו בשידות של חדרי תינוקות שגימור המרקם דומה לציפוי פלסטי?

באיזה עובי ה MDF ? והמידות שאני מכיר הם 244*120 ועובי משתנה. יש לוחות תוצרת הארץ,והם בסדר גמור. ולהגיע לגימור כמו שאתה מדבר עליו, צריך לפנות למצבעה מקצועית. רק השבוע דיברתי עם נגר, סיפר לי שהפסיק לצבוע לבד, מוציא למצבעה. הגימור שאתה מדבר עליו נקרא "שלייפלק", היה פעם מאוד אופנתי.

ku harel

New member
עובי 10 מ"מ

לפי מה שבררתי יש פלטות של 244*180 או של 244*122 לפי המחיר (דווקא הגדולות יותר זולות יותר) כנראה באמת מיוצר בארץ. פנייה למצבעה לא רלוונטית ולא נראה לי שתהייה כלכלית. אני רוצה לבנות קופסאות 30*60*30 (א.ר.ג) ולא פרוייקט שמצדיק מצבעה מקצועית. לגבי צבע, עם מה אתה ממליץ לצבוע? קראתי פה הודעות מהעבר על צבע אקרילי אטום וצביעה בפדים אבל הכל היה בסטנוגרמות. יש לך קישור או סבלנות לתת לי הסבר יותר מעמיק?

פפו

New member
בעיקרון צבע את הקופסה עם אקרילי

ולבסוף עם לכה שקופה. תוצאה דומה

צביעה אפשר עם צבע שמן כמו פוליאור (מט) או סופרלק (מבריק).(יש גם של יצרנים אחרים). להשתמש ביסוד מתאים. ובזה נגמר הסיפור. אפשרות יותר מורכבת, צבע בצבע אקרילי של קירות. ומעליו לכה על בסיס מים. לא צריך יסוד. מה עדיף ? לא יודע. אולי הצביעה האקרילית יותר קלה ומהירה, אבל מחייבת לכה. בניתי שני שולחנות מMDF. כל אחד מהם צבעתי בשיטה שונה. את זה שצבוע בצבע שמן סופרלאק כחול, תוכל לראות בגלריה שלי.

הסבר.... הבחירה שלי עד היום היתה לפי הגימור שחיפשתי. אם רציתי מבריק , לקחתי סופרלק. אם רציתי מט, לקחתי פוליאור. אשמח להארות ....

למעלה