פלטת עץ לאי

שרה 88

New member
פלטת עץ לאי

שלום רב
אנחנו מתכננים במטבח אי שהמשטח העליון + רגל יורדת יהיו מעץ.
1. יש לנו נסיון במספר פרטי נגרות שבנינו בבית - האם זה מסובך לבנות לבד?
2. איזה עץ מומלץ ? האם ללכת על פלטת בוצ'ר? סנדויץ' מצופה פורניר? או יש לכם רעיון אחר...
מצ"ב דוגמא למה שאנחנו רוצים לבצע

drors01

New member
קשה לענות באופן חד משמעי

מסובך?
לנו לא אבל האם קשה לך אני לא יודע.

איזה עץ?
מה התקציב? כמה חשוב לכם שהמוצר יהיה מעץ מלא? ומה הטעם?
לגבי סוג הפלטה, בידקו באיקאה יש להם פלטות מפתיעות.

שרה 88

New member
תודה והסבר מפורט

התקציב - חשבנו להוציא עד 2000 ש"ח. חשוב לנו שהמוצר יהיה מאד איכותי רב השימוש בו הוא כמשטח אוכל אך יתכן ונשתמש בו גם כמשטח אכילה . באיקאה המידות לא מתאימות לנו הרוחב שאנחנו צריכים הוא 90 (אורך: 210 ס"מ)

drors01

New member
אפשר להדביק אצל נגר מקצועי

יש ספקי בוצ'רים שניתן אולי לרכוש אצלם ישירות ללא פערים גדולים.
נסה את ויצמן בנתניה. אני רכשתי שם מספר פעמים - תבוא מוכן מבחינת מחירים שתוכל להשוות את מחיר המוצר. הם מחזיקים מלאי ומנסרים במקום אם זה ניסור שניים ואם לא אז יש מצב שתצטרך לחזור.

milch

New member
פלטת עץ לאי

אשמח להדריך אתכם לבנות את האי.
כדי להתקדם, דרוש לדעת מה הנסיון והידע שלכם, והכלים ואמצעי היצור העומדים לרשותכם. האם אתם רוצים לבצע הכל בעצמכם או להעזר בשרותי נגריה?
יש לכם חומר למשטח כולל הדופן בכמות של כמעט 3 מ"ר נטו. 2000 ש"ח יספיקו ללוח עץ אורן עבה פחות או יותר. חומרי הגימור, חלקי המיבנה הנוספים של בסיס האי, הפירזולים (מגירות ועוד..), כרוכים בעלויות נוספות. ...ולא לשכוח להוסיף עלויות עבור ביצוע של דברים שאינכם יכולים בעצמכם.
כל שיטת הכנה אחרת מעץ מלא לסוגיו, תלוי בתשובות לשאלתי בתחילת ההודעה.
לא ברור לי למה הכוונה בהגדרת הדרישה ל"אוכל" וגם "אכילה". סוג העץ? סוג הגימור?

שרה 88

New member
תודה רבה והבהרות

תודה רבה על ההדרכה אשמח לקבל אותה כמובן. אני אפרט קצת יותר. האי הוא באורך של כ 210 ס"מ כ 80 ס"מ ממנו הם ארונות ומגירות שיש לנו כבר רק נצטרך לחבר אותם למשטח העליון. מה שחסר לנו זה המשטח העליון ורגל יורדת בצד אחד של האי. בנינו מספר רהיטים יחסית פשוטים בבית (כגון כוורת גדולה וכד' - לא איקאה כמובן ע"י תכנון והזמנת העצים). מה שאני מבינה בסה"כ שמה שעלינו לבצע בגדול זה : 1. הזמנת העץ המתאים לנו 2. לבקש שיחתכו לנו במידה הרצויה בדיוק. 3. לבצע איזו שכבת לכה על העץ 4. לבנות את האי ...
הגדרתי את השימוש של העץ על מנת שאוכל לקבל יעוץ איזה סוג עץ יהיה הכי מתאים לשימוש מבחינת עמידות ומבחינת גימור
&nbsp
נ.ב
ראיתי כזה דבר האם זה מתאים לצרכי?
בוצ'ר עץ אלון מלא 28 מ"מ מידות 2.90X90 רק 1290 ש"ח (אצל אלפנדרי ברשל"צ)
&nbsp

milch

New member
תשובות...

במידה ומראה הלוח מוצא חן בעיניכם, קנו אותו, המחיר מפתה למדי גם אם זה לפני מע"מ.
במידה וחשבתם לנצל חלק מאורך הלוח בתור רגל תומכת, לדעתי כל שיטות החיבור שאני מכיר ישאירו את הרגל פגיעה. כל "מכה" בלתי מכוונת תחליש את החיבור. כל מה שרשמתי בהנחה שהתכוונתם להניח 210 ס"מ על ארון של 80 ס"מ ויתר האורך באויר. למיקרה כזה עיף להשתמש בשתי רגלי מתכת עגולים בתלות בהשתלבות מבחינה עיצובית.
גימור - ממליץ לכם ליצור קשר עם "שחם-שחמורוב" או "אפרים צבעים" או "גוונים" ולהתעדכן לגבי לקות שקופות על בסיס מים שמתאימים למשטחי אוכל וניתנים ליישום בהברשה.

שרה 88

New member
תודה רבה

1. באיזה חיבור אתה ממליץ כן לחבר בין המשטח העליון לבין הרגל? האם זה בכל אופן לא מומלץ. אני רואה שעושים כך הרבה או שזה מומלץ רק אם יש ארון תומך מתחת?
2. האם משטח כזה (כמו ששלחתי בהודעה הקודמת) הוא עמיד בבית עם ילדים? בשימוש יומיומי?

milch

New member
תשובות

1. בהתיחס לתמונה המקורית בהודעתך הראשונה, גם המשטח העליון וגם הדפנות צד מחוברים עם ברגים אל מיבנה הארון הבסיסי.
2. סוג כזה של משטח מאד מקובל כמשטח עליון של שולחן אוכל, דלפק אכילה, דלפק בברים ומסעדות. עמידותו לאורך זמן תלויה בסוג ואיכות הגימור. יחד עם זאת, כיוון שמדובר בעץ, תמיד העץ יהיה יותר פגיע מאבן. לטעמי, עץ שרואים עליו את פגעי זמן השימוש בו, הוא אמיתי/טבעי וחם בניגוד למראה של פלסטיק.

שרה 88

New member
אי עץ

1. אני מצרפת תמונה שתדגים במדויק יותר מה אני צריכה .
2. תודה רבה על ההמלצות
3. העבודות שלך מאד יפות (הסתכלתי ב FACEBOOK)
&nbsp

milch

New member
עונה

1. חלק הדלפק שבתמונה, לרוב אינו בנוי מעץ אלא ממצע כלשהוא בחיפוי פורניר לבחירה. את המיבנה שבתמונה הייתי בונה מ-3 שכבות של סנדביץ' 20 מ"מ כך שהחיבור בפינה הוא תוצאה של מדרגות כעובי הסנדביץ'. חיזוק בעזרת דבק נגרים + ברגים מין הדופן אל המישטח ומן המשטח אל הדופן תוך שימוש בכליבות כדי להבטיח הצמדה מירבית. את הלוחות עצמן מחברים זה לזה בזמן התהליך עם דבק מפוזר וברגים או סיכות. לבסוף מחפים עם פורניר משולש באמצעות דבק מגע.
2. בבקשה רבה, בשימחה.
3. תודה רבה, איך מצאת אותי?

למעלה