פלטפוס

• פותח הנושא cj20
  • פורסם בתאריך

cj20

New member
פלטפוס

שלום, לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים בכף רגל ימין, מה שהתברר כדלקת שלא עברה עד עכשיו. הייתי מספר פעמים אצל אורתופדים בקופת חולים והאחרון אמר שיש לי פלטפוס רציני ושאסור לי ללכת בלי מדרסים. אני כבר בערך חודשיים עם מדרסים ולא שמתי לב לשינוי. אני חייבת לציין שהכאבים ברגל הם רק כשאני מפעילה לחץ באיזור מסויים. אם אני הולכת עם נעלי הספורט (או אפילו קרוקס) אני לא מרגישה כאב. מכיוון שכלום לא עזר הלכתי לרופאת משפחה בשביל המלצה וגם היא אמרה שאסור לי ללכת בלי נעליים אורתופדיות סגורות ומדרס טוב. אז יש לי כמה שאלות: 1. רוב חיי הלכתי עם נעלי ספורט (לא סנדלים, לא עקבים) וגם עכשיו כל יום אני עם נעלי ספורט של ניו-באלאנס + מדרס (לא יודעת אם הוא נחשב טוב או לא, כשבאתי לעשות מדרס דרך קופת חולים עשיתי את הסטנדרטי). רק בסוף היום בבית אני הולכת עם קרוקס / יחפה. האם גם בבית עליי לשים נעל אורתופדית? יש כאלו נעלי בית או משהו כזה? 2. יש לי כאבי גב לפעמים אבל תמיד קשרתי אותם לזה שאני עובדת כל היום מול מחשב ולא תמיד יושבת נכון. עכשיו אני מקשרת את זה אולי לפלטפוס. האם הם קשורים? זה בעיקר כאבים בצוואר (יש לי עקמת קלה). 3. לאור כל זה, האם כדאי לפנות לאורתופד פרטי כדי להבין בדיוק עד כמה העניין חמור? אם כן יש המלצה על מישהו באיזור חיפה והקריות? תודה מראש...

פלטפוס

שלום מיכל, מדרסים, למעט באינדיקציות ספציפיות ביותר, הם בד"כ עניין של אמונה של הרופא ושל המטופל. בספרות השימוש במדרסים אינו נרחב ובודאי שלא כפי שמקובל במדינתנו. אין לי דרך להתייחס לסוגיית כאבי כף הרגל שלך שכן לא בדקתי אותך. ייתכן שמקור הכאב אינו קשור לפלטפוס. חלק מהדלקות בכף הרגל ממושכות ודורשות טיפול וסבלנות. קשה לי להאמין שכאבי הגב והצוואר שלך קשורים לכפות הרגליים. אם לאחר חצי שנה של טיפול אין שיפור כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה לכף הרגל. באופן פרטי או דרך קופת החולים זה שיקול שלך. איננו ממליצים על רופאי בפורום זה אך בכל אחד מספרי הקופות תמצאי רופאים רבים. בברכה,

cj20

New member
תודה רבה על התשובה

אני כנראה אפנה שוב לאורתופד שכן הבעייה לא עברה (מעל חצי שנה) וחוץ ממדרסים אני לא עושה שום טיפול אחר..

למעלה