פלטפוס

פלטפוס

שלום, אובחנתי עם flatfoot bilateral והאורתופד הפנה אותי לרכוש מדרסים. עשיתי בירור בחנויות אורתופדיה שם נאמר לי כי המדרסים הפשוטים (בערך 150 ש"ח) לא יעזרו (זה נאמר לי בטל' עוד לפני שראו אותי) וכי יש להרכיב מדרסים בהתאמה אישית שעלותם גבוהה מאוד (בערך 1600+), יש אמת בדבר? תודה רבה

מדרסים

אכן בלגן גדול בנושא המדרסים, עקב השוק הגדול והפופולרי של המדרסים אכן יש סוגים רבים ושונים של מדרסים. באופן עקרוני מדרסים מומלצים רק לאנשים עם הפרעות מכניות ועיוותים בכף הרגל. בעבר היה מקובל לתת מדרסים לכל רגל שטוחה (פלטפוס) אך כיום ידוע למדרסים אין כל השפעה על פלטפוס, וניתן לחיות עם התופעה שהיא וריאציה של הנורמלי לאורך שנים. בדרך נעל ספורט טובה של יצרן ידוע עושה את העבודה כמו מדרסים או אפילו טוב יותר. במידה וקיימת בעיה בכף הרגל יש לפנות לאורטופד אשר ימליץ על מדרס ספציפי לצורך תיקון הבעיה. עבודות שנעשו בארץ על חיילים שלחלקם נתנו מדרסים פשוטים מהמדף, לחלקם נתנו מדרסים ביו מכניים ולחלקם נתנו רק נעליים לא הראו כל הבדל משמעותי מבחינת התלונות הכאבים ושברי מאמץ. סוג המדרס, מחירו, החומר ממנו עשוי, כל אלו משפיעים באופן ישיר ועקיף על המחיר. עשה את הבחירה שלך. מקווה שעזרתי, בברכה,

rafagav

New member
זה תעלול פרסומי..

אני קורבן של התפישה, לפיה לבעלי רגל שטוחה צריך להצמיד מדרסים ומילדות הכריחו אותי ללכת בנעלים גם בקיץ (ולקיבוצניק זה עוד יותר קשה מלבן עיר...
). זו שטות, כדברי הדוקטור!! אם נוח לך כך - אז שיתפוצצו כל הפרסומאים ואתה תמצא את הנוח לך ביותר. * גם "מזרן טוב" זה אותו תעלול. לכל אחד מתאים מזרן אחר ו - כל מזרן ניתן להתאמה בצירוף כמה כריות!! (מנסיון).

הבעיה שלי שאף נעל לא מתאימה לי

כל נעל שאני מודד פשוט לא מתאימה, אם מתאים בימין אז לוחץ בשמאל. בגלל זה פניתי לאורתופד שהמליץ לי לרכוש מדרסים לאחר שאיבחן פלטפוס. שווה פשוט לרכוש נעל ספורט טובה? למען האמת כאשר אני נועל את הסניקרס אני לא מרגיש בעיה כלשהי וגם לא בנעליים אחרות. תודה רבה על העזרה

rafagav

New member
אם נוח לך עם הסניקרס

אז - מהי הבעיה? העיקר הוא שיהי ה לך נוח, אפילו אם כך אני מרגיז כמה פרסומאים ואולי איזה "מומחה", שחושב, שהעיקר אינו נוחיותך... * הסתייגות: כמובן, שחשוב גם, שלא תגרום לעצמך נזק. אך - אם לא נגרם נזק כלשהו מהסניקרס(שאל את אותו אורטופד ואף לך לקבל חוות דעת נוספת) אז - המשך איתם...

הבעיה היא שהסניקרס

חטפו בלאי רציני ורציתי לרכוש נעליים חדשות, האורתופד אמר לי קודם לקנות מדרסים ורק אז למדוד נעליים איתם.

למעלה