פלטפוס ומדרסים

• פותח הנושא cj20
  • פורסם בתאריך

cj20

New member
פלטפוס ומדרסים

שלום, לפני כמה חודשים החלו כאבים בכף רגל, לאחר בדיקה אצל אורתופד וצילום הרופא אמר שזו כנראה דלקת הצילום לא הראה כלום וגם לא קבלתי מכה ברגל) ונתן כדורים, הכדורים עזרו אבל אחרי שנגמרו הכאב חזר - זה רק כאב כשמפעילים לחץ על איזור מסויים בכף רגל. אחרי עוד פגישה הוא נתן כדורים אחרים ופיזיותרפיה אבל כמו מקודם אחרי שנגמרו הכדורים זה חזר.. היום הייתי אצל אורתופד אחר והוא אמר שיש לי פלטפוס ואמר לעשות מדרסים (שזה די נראה שהרגל שטוחה, כבר מישהו העיר לי על זה פעם) ושזה אמור לפתור את העניין (בתקווה).. לא ברור לי אבל למה הרופא הראשון לא שם לב לזה כי השני אמר שזה ברור לגמרי.. השאלה שלי היא איזה מן מדרסים אני צריכה (קראתי פה קצת וראיתי שיש כל מיני סוגים) ואיזה עוד תופעות יכלו לקרות מהפלטפוס? כי ביום יום אין לי כאבי ברכיים או כאבים אחרים.. מה שכן יש מידי פעם כאבי גב אבל זה אחרי ישיבה ממושכת מול מחשב ותמיד חשבתי שזה כי אני לא יושבת נכון מול המחשב (בעבודה אני כל הזמן מול מחשב)..

כף רגל שטוחה

שלום מיכל, אכן בלגן גדול בנושא המדרסים, עקב השוק הגדול והפופולרי של המדרסים אכן יש סוגים רבים ושונים של מדרסים. באופן עקרוני מדרסים מומלצים רק לאנשים עם הפרעות מכניות ועיוותים בכף הרגל. בעבר היה מקובל לתת מדרסים לכל רגל שטוחה (פלטפוס) אך כיום ידוע למדרסים אין כל השפעה על פלטפוס, וניתן לחיות עם התופעה שהיא וריאציה של הנורמלי לאורך שנים. בדרך כלל נעל ספורט טובה של יצרן ידוע עושה את העבודה כמו מדרסים או אפילו טוב יותר. ישנם כמובן מקרים בהם קיימת בעיה מבנית הגורמת לרגל שטוחה, אז הטיפול במדרסים מקובל ויעיל בחלק מהמקרים. לידיעה, עבודות שנעשו בארץ על חיילים שלחלקם נתנו מדרסים פשוטים מהמדף, לחלקם נתנו מדרסים ביו מכניים ולחלקם נתנו רק נעליים לא הראו כל הבדל משמעותי מבחינת התלונות הכאבים ושברי מאמץ. לא נראה לי שקיים קשר בין כאבי הגב שתיארת לבין בעיית כף הרגל. מקווה שעזרתי. בברכה,

למעלה