פלטה\משטח חימום.

naja

New member
פלטה\משטח חימום.

מישהו משתמש בזה? אני אשמח לשמוע על שימוש במוצר הזה. נתקלתי בעבר בכמה טרריומים שנסדקו עקב הדבקה של פלטת חימום ואף פעם לא הייתי בטוח אם צורת ההדבקה היא הגורם לסדק או הפלטה עצמה. היום ראיתי טרריום שהודבקה לו פלטה בצורה נכונה והוא נסדק תוך פחות משבוע(טררום 50 על 30 פלטה 20 על 20 מתוצרת סינית-כנראה יבוא אישי של בית החיות). אם למישהו יש עוד נסיונות רעים בשימוש עם פלטות אני אשמח לקבל את המידע הזה(במיוחד גודל הפלטה, גודל הטרריום וסוג המצע).

1צחי

New member
אין

לי נסיון עם הפלטה הנ"ל אך אני יכול לומר לך שהסדק בזכוכית נוצר מהפרש טמפרטורות,זה קורה בחימום חלקי של הזכוכית.

naja

New member
זה נכון אבל....

אני משתמש עם כבלים ושם אותם ישירות על הזכוכית ורק בפינה אחת של הטרריום ומעולם לא נסדקה לי התחתית.

רן333

New member
אני מניח שהסיבה לכך היא

שההספק של כבלי חימום קטן יותר, וכך - הפרשי הטמפרטורה בין החלקים השונים של התחתית קטנים יותר. דבר נוסף שעשוי להיות רלוונטי הוא הטמפרטורה בחדר שבו מוחזק הכלוב (בחדר קר יותר - הפרשי הטמפ' בין החלק המחומם ושאר התחתית יהיו גדולים יותר, והסיכוי לסדקים יגדל). בעבר השתמשתי בכריות חימום שנועדו לחימום בני אדם (משהו כמו סדין חשמלי קטן), ונתקלתי בתופעה של תחתיות סדוקות. כדי לפתור את הבעיה, כאשר בניתי כלובי זכוכית נוספים - לקחתי את פלטת הזכוכית המשמשת לבניית התחתית לחיסום. זה לא היה יקר מדי, וזה פתר לחלוטין את בעיית הסדקים.

naja

New member
לא זוכר את השם.

מיוצר בסין לדעתי. לא אקזו-טרה ולא JBL

tom klein

New member
אני מתשמש יש לי כמה פלטות כאלה

ואני חייב לציין שהם מעולות מחממות טוב וגם נוחות לשימוש וגם לא יקרות בכלל שלי הם של חברת resun יש על זה תמונה של איגואנה אחלה פלטות

barakhal1

New member
כן

לי אמרו לחתוך את הקלקר ולשים (זה כמו כבל חימום רק משטח ואולי מחמם יותר כזק)

טום,שכחת לציין...

שהפלטות חימום שאצלך מכסות קצה קטן של פלסטיקיות ולא טרריום מזכוכית.וגם אותי מעניין כיצד הם עובדות על זכוכית.

barakhal1

New member
איזה גודל

שלי זה 2 על 20 אבל לי אם אני מחמם יותר מדי (נגיד כמה שעות ) זה יגיע לטמפ גבוהה (אז)

barakhal1

New member
המשך הודעה

אני משתמש כבר חודש בערך ולא קרה לי שום נזק והכל בסדר אנשים יכול להיות שאצל מי שנסדר הוא קנה סוג לא טוב

yair lotan

New member
פלטת חימום

בחורף שעבר השתמשתי באחת כזאת ( הבינונית, נקנתה בבית החיות ). לצערי אני גם לא זוכר של איזו חברה, אבל היא הייתה מודבקת לדופן ( בשביל שממיות טוקאי ) ופעלה טוב חורף שלם.

tom klein

New member
אחלה פלטות

וחבר שלי מתשמש עם פלטה כזאת לחימום של בואה אקוריום זכוכית והיא מודברקת וזה סבבה לא עושה בעיות

למעלה