פלורנטין

Dig In

New member
פלורנטין

"נשכור לנו חדר בדרום תל אביב ונחיה כמו גדולים..." בגיל 10 או אולי אפילו 11 (ואולי בכלל אני טועה וזה היה עוד לפני), צפיתי במעין התגנבות בלילה חם חם חם ב"פלורנטין". זה נעשה בהתגנבות מהסיבה שאמא שלי טענה שזו לא סדרה לילדים קטנים ולכן אסור לי לצפות בה. (מה שכמובן פיתה אותי עוד יותר להציץ אל החיים המוצגים על מסך הטלויזיה שבביתה של הסבתא מבת-ים). הצבעים שצצו מתוך תשדירי הפרסומות לסדרה גירו את העיניים ותחושת החופש שפלורנטין הביאה איתה חקקו אותה בזכרוני ומכאן שכבר כמעט תשע שנים היא נמצאת לי בתוך הלב. תמיד אהבתי אותה, את תל אביב. מאז ומתמיד(אם החושים וקצב פעימות הלב אינם מטעים אותי) פעפעה בי מן אקסטזה כזו. השמש בה שונה וכמוה גם הים והאנשים. הצבעים בה חדים יותר, קורצים יותר, ולא על מנת לפתות אותי כאילו היתה סדום ועמורה, אלא ההיפך הוא הנכון - הצבעוניות שבה ועם זו האפרוריות והניכור הם אלה שקוראים לי לבוא ולבנות בה בית (עד כמה שזה אפשרי). נכון. לפני "שבתות וחגים" היתה שם "פלורנטין" - אותה שכונה מעופשת המלאה בגרפיטי ואנשים קשי יום, אבל גם אותה שכונה המורכבת מאנשים שאף לא אחד בהם דומה לאחר. הצילומים והפסקול (שאגב אני אוחזת בו) עושים את פלורנטין ליותר יפה ומקסימה. נותנים תחושה של חופש גדול. ואין מה לומר, בדיוק כמו "ככה זה" של סחרוף, כך גם "מכה אפורה" של מוניקה סקס - לא משנה כמה פעמים אשמע אותם הם ידגדגו לי את הבטן וישאו את עיניי כלפי השמיים כשבהן תמצא ציפייה לאותו חופש גדול. (ועם כל אהבתי ללונדון ובכלל לערים "גדולות" בגלובוס, תל אביב לוקחת את כולן בסיבוב, אבל זה אולי כי היא שלי)

lollapalooza

New member
הוי, איזה יופי.

נראה לי שאני הולכת לחנוך את קטגוריית המאמרים בקרוב.

אויי.. כמה שאני מזדהה..

גם אני חובקת בפסקול של הסרט ואני נהנת לשמוע אותו כל פעם מחדש.. יש לי אותו כבר שנים וזה נפלא כל פעם מחדש לשמוע את השירים האלו ואת הזמרים האלו שלאט לאט נעלמים לנו.. החלונות הגבוהים, חוה אלברשטיין, שולה חן, יהודית רביץ, אריק איינשטיין..(ועוד רבים וטובים..) אני גם מזדהה עם העיניין של ההתגנבות (רק שאצלי לא הייתי צריכה להתגנב כל כך..) אני שמחה ש"חונכתי" על הסידרה הזאת.. זה אולי מצחיק קצת אבל זה ממש ככה.. אני זוכרת את עצמי הולכת ברחובות תל אביב, ילדה קטנה שנבלעת בין האנשים.. ילדה קטנה שבאה לעיר הגדולה היישר מהמושב הקטן.. הייתי נוסעת ברכבת בלי שאף אחד ידע, מסתובבת כמה שעות ברחובות תל אביב וחוזרת הביתה, למושב, לשקט.. אני חושבת שבאיזשהו מקום רציתי מאוד להיות הם.. ככה חופשיים.. יפים.. ואני ממש מאמינה שבאיזשהו מקום הסידרה ביגרה אותי קצת.. ועכשיו- אחרי שנים אני רואה אותה שוב, אבל הפעם ממבט אחר לגמרי.. היום גם החבר הכי טוב שלי הוא הומו שמתקשה לספר להוריו, גם אני גרה כבר לבד, גם לי יש חברים שפתחו בית קפה בתל אביב, גם אני ידעתי צער על מוות של חברה טובה.. עם כמה שהתחברתי אז לסידרה- היום היא כמעט מראה לחיים שלי, וזה מרגיש נעים.. צפיה מהנה לכולם! מקווה שתתרגשו ממנה- כמו שאני מתרגשת..

טוהר8

New member
אותן תחושות תופסות לגביי

ניתן גם להוסיף שמבין כל הסדרות ששודרו פעם נוספת לאחר כמה שנים כגון "הפוך" "בת-ים ניו-יורק" וכ"ב פלורנטין היא הטובה מכולם, אני רואה את הסדרה וחוזרת אליי כל ההתרגשות, אחרי הרבה שנים אני סוף סוף מבינה למה בכל פעם ששמעתי את "מכה אפורה" עברה בי תחושת צמרמורת בכל הגוף, בשנה שנתיים האחרונות כבר חלפה התחושה הזו, אבל עכשיו כשהחזירו את "פלורנטין" זה חזר ובגדול. הצילום העריכה התסריט הבימוי השחקנים הפסקול שד"א גם אני אוחזת בו וד"א הוא באריזה המקורית, יוצאים מגדר הרגיל. ועכשיו שאלה- למי שיוכל לענות, האם יהיו עוד פעם שידורים חוזרים של פלורנטין, אני רציתי להקליט את כל הפרקים מההתחלה אבל ביום ראשון לא הספקתי והכל התפקשש, אז אם תוכלו לענות לי תודה... שיהיה לכולם לילה טוב.

מילי17

New member
=]

"ונחיה מדקה לדקה..." איך חייכתי שקראתי את ההודעה שלך.. "בגיל 10 או אולי אפילו 11 (ואולי בכלל אני טועה וזה היה עוד לפני), צפיתי במעין התגנבות בלילה חם חם חם ב"פלורנטין". זה נעשה בהתגנבות מהסיבה שאמא שלי טענה שזו לא סדרה לילדים קטנים ולכן אסור לי לצפות בה. (מה שכמובן פיתה אותי עוד יותר להציץ אל החיים המוצגים על מסך הטלויזיה).." כי גמני הייתי רואה את הסדרה בהתפלחות קלה לחדרו של אחי
אח.. איזו תקופה :) אין ספק שהשידורים החוזרים של הסדרה פשוט מזכירה לי כל כך הרבה דברים מהעבר.. שזה מדהים.

kokoloko80

New member
אחח מצטרף לתגובות

אותה סידרה מדהימה בה היינו כולנו בני אותו גיל וכל העיר רצתה לגור בתל-אביב (איפה? בפלורנטין כמובן!) אפילו שלא ידענו מה זו השכונה הזו והיא נראתה לנו הכי מגניבה והכי תל-אביבית שיש (דרומים תמימים שכמונו) זו הסידרה שבעקבותיה החלטתי שיום אחד אגור בתל-אביב (וגר בה היום!) החזירה לי כל כך הרבה רגעים יפים ונוסטלגיה, עד כדי דימעה קלה בזווית העין.. רק שאלה קטנה לי אליכם: מה קרה ולאן נעלמה קארין אופיר??

לישוב נידח במרכז הארץ

האמת אין לי מושג מה קורה איתה בימים אלו ולמה היא נעלמה מעל מסך הטלויזיה שלנו אני רק זוכר שבספטמבר 2001 אני עבדתי בחנות כלי כתיבה כאן בישוב שלי ויום אחד נכנסת לחנות קארין אופיר- לא ידעתי איפה לקבור את עצמי מרוב התרגשות, כמובן שניגשתי אליה ועזרתי לה כמו לכל לקוח אחר בשיא המקצועיות ורק אחרי שהיא הלכה הוצאתי את ההתלהבות שלי .....

Y M C A

New member
צודקת

אני גם אוהבת את תל אביב מאוד ורוצה לגור בה בעתיד. פלורנטין נותנת תחושה כיפית כזו של עצמאות חופש וכיף - צורת החיים שאני רוצה לעצמי. השיר מכה אפורה משקף את הפנטזיה שלי ואת הסדרה בצורה הטובה ביותר.

Mr Peiser

New member
איך קוראים לשיר הזה של ברי סחרוף?

'ככה זה'? משהו כזה..

Mtv2005

New member
בוא נא זה בדיוק

מה שאני הייתי עושה! איזה גונב! אז היו עוד ילדים כמוני... אבל בקשר לפלורנטין המציאותית הרחקת קצת לכת אתה לא חושב? אז זה אחלה שיר! אחלה שחקנים,הפקה וכו אבל מכאן להגיע לואי אני חייב לגור במקום המעפאן הזה?! לא הגזמת?! שלא תבין אני מת על תא אבל יש שכונות קקה גם שם! חבל מאד שזה ככה ולדעתי צריך להשקיע מכספי העיר גם במקומות כאלה משפצים ובונים מדרכות וכו במרכז וכדו אז שיבנו.. גם במקומות כאלה! הרי בסהכ הם משלמים כמדומני אותו סכום לעיריה

למעלה