פלונטר משפטי

פלונטר משפטי

אני לא משפטן ולא מבין בתחום כלום. אבל מהמעט שאני יודע מדינת ישראל מכירה בנישואים של מדינה אחרת. ואינה מכירה בנישואים הומוסקסואליים, גם כאלו שנערכו כדין במדינה אחרת (למשל קנדה) כלומר יכול להיווצר מצב - שראובן נשוי לשמעון , ולכן הוא אינו יכול להתחתן עם רחל . אך מדינת ישראל מאפשרת לו להתחתן עם רחל. ולכן הוא בעצם פוליגמי. מה אתם אומרים?

טעות חמורה בידיך

מדינת ישראל מכירה בנישואים חד-מיניים שנערכו במדינות אחרות ! התרשם בעצמך מהבג"ץ בנושא משנת 2006:

מצאתי את הלינק

לפי פסק הדין חובה על פי החוק לדווח שאדם נישא (לגבר / לאישה ) במדינה זרה. ואם הוא לא מדווח על נישואיו ל גבר או לאישה - הוא בעצם עובר על החוק. לא כן ?

Nחמן

New member
סיבכת את העניינים

נכון, שיש פס"ד כאמור אבל לכאורה יכול הגבר הנשוי לבן מינו לטעון, כי נפרד מבן הזוג (למרות שלא התגרשו ברבנות...
) ועתה הוא רווק. ואם תרצה לקבוע את מעמדו האישי כגרוש, יביא הלה לעזרתו את ההלכה היהודית, שאיננה מכירה בנישואין מעין אלה, ולכן הוא מעולם לא היה נשוי. מסובך? זו המציאות. לא נראה לי, שבית המשפט יתערב בסוגיה, שהיא יותר הצהרתית מאשר מציאותית.

yenergy

New member
מעניין. נחמן נהיה שופט בבית המשפט

מתוך ידע - מדינת ישראל מכירה לגמרי בנישואים חד מיניים הנערכים במדינות אחרות. הבעיה מתחילה כאמור כאשר רוצים להתגרש. מכיוון שבמדינת ישראל לא נערכים נישואים חד מיניים גם לא נערכים גירושים. הזוג צריך לקבל תעודת גירושים ממדינה אחרת בכדי להיחשב גרוש. לדעתי - גם פסולי חיתון יתקלו במצב דומה. בברכת שבוע טוב. אנרג'י

Nחמן

New member
לא חלקתי עליך

קרא עוד פעם את ההודעה ותמצא, שאכן לא נהירים לי שבילי החוק בעניין זה, ואולי אין כל התייחסות לכך בחוק ובית המשפט הוא זה, שאמור להכריע... בקיצור: מסובך. לטענתך, כי הזוג צריך לקבל תעודת גירושין ממדינה אחרת - אולי אתה צודק. אולי אפגוש פעם שופט לענייני משפחה ואשמע ממנו חוות דעת כללית אבל גם חוות דעת זאת לו הייתה הופכת לפסיקה, אפשר לערער עליה בביהמ"ש המחוזי וכדברי המשוררת: "הכל פתוח...". בקיצור: תנוח דעתך. אם אתה יודע על פסק דין תקדימי, אשמח להעשרה. יודע מה? הלוואי לא היינו נזקקים לסוגיה זאת וכל הבעיות היו נפתרות מאליהן. מה אתה אומר? ימות המשיח??? הלוואי!... שבוע טוב לך!

אני לא דיברתי על גירושים

אני טוען שחובה של אדם (לפי החוק הישראלי) שהתחתן עם גבר , לרשום עצמו כנשוי במדינת ישראל. בדיוק כפי שחובתו של אדם שהתחתן עם אישה במדינה אחרת . לרשום עצמו כנשוי במדינת ישראל . אני צודק ?

Nחמן

New member
לא מכיר את החוק

וגם אינני יודע את משמעותו. מבחינה דתית כבר מזמן הפסיקה הרבנות להתייחס לרשום בתעודת הזהות. לכן הגבתי ב"לא פשוט". ככלל נראה לי, שקיימת אובססיה של אוכלוסייה מסוימת להתמרד כנגד הממסד הרבני מבלי לחשוב על ההשלכות לגבי העתיד. לא אכנס כאן לפרטים וגם לא אדרוך על מוקשים ולכן לא כדאי להגיב על אמרה זאת. בכל מקרה אני מאחל לכל אדם הצלחה בדרכו ובלבד, שידע לכבד גם אחרים בלא קשר לכבוד של האחרים כלפיו

avitano

New member
נישואים חד מיניים בקנדה

קנדה היא המדינה היחידה שמאפשרת נישואים חד מיניים של אוכלוסיה זרה (יש מדינות רבות שמאפשרות נישואים חד מיניים אם לפחות אחד מבני הזוג הוא אזרח המדינה, לדוגמא - בריטניה) כאשר זוג כזה מגיע לישראל, מכירים בו כנשוי בתעודת הזהות יופיע לשניהם שהם נשואים כאמור גם בגירושין - כאשר הזוג מתגרש (שוב בקנדה) בישראל הוא יוכר כגרוש ייקח זמן עד שנישואים מסוג זה יאושרו בישראל ולא נצטרך לטוס לחו"ל בנוסף - ייקח זמן עד שהחברה תתרגל לכך, וגם בתוך הקהילה עצמה... יש הרבה זוגות שמתחתנים בינם לבין עצמם ולא טסים, ולכן אינם מוכרים במדינה כנשואים...

Nחמן

New member
השאלה היא אחרת

מה יקרה, אם "גרושה", שלא נישאה מעולם לגבר, תראצה להתחתן עם כהן? האם נראה למישהו, שיותר לה הדבר? לי נראה שכן. לגבי האיש אין חשיבות לנישואריו או לגירושיו בין אם הוא כהן, בין אם הוא לוי ובין אם ישראל. תמיד יוכל להתחתן ללא הגבלה נוספת מעבר לקיימות (נישואי כהן לגרושה).

למעלה