פלואנקסול

melodynoa

New member
פלואנקסול ../images/Emo35.gif

ראשית תודה לך ד"ר על התשובה לגבי הסרוקסט. שנית, יש לי שאלה עבור כל מי שמבין ויוכל לענות: בן זוגי מעוניין לדעת על פלואנקסול (הוא נוטל תרופה זו נגד דכאון 9 מ"ג ליום): 1. הוא נוטל את התרופה כבר 3 שנים והיא עדיין פוגעת לו בזכרון, בדחף המיני (אך לא בתפקוד), גורמת לבחילות ולהפרעות בראייה. יש לציין כי לא היו לו בעיות מסוג זה לפני כן. האם יתכן כי אלו הן תופעות לוואי שלא נעלמות? 3. הפגיעה בזכרון ובראייה היא נזק בלתי הפיך? 4. האם יכולה להווצר פגיעה בתפקוד הכבד? בתודה, נועה ודרור

עמית_

New member
תגובה לשאלתך הקודמת דווקא

****************************************************************** אל תשאלי איזה עצבים!!! כתבתי לך תגובה ארוכה, ותפוז ה-&*^%^&&**^&%$^& עשה פתאום "ריפרש" אוטומטית, ונמחק הכל, והייתי צריך לשחזר הכל. הפעם כתבתי את ההודעה קודם כל ב-וורד, כדי שלא תימחק. התוצאה לפנייך. ***************************************************************** אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל... בכלי התקשורת בארה"ב התפרסמו בשנים האחרונות מקרים של אנשים שביצעו רצח ו/או התאבדות, בזמן שנטלו תרופות ממשפחת ה-SSRI (פרוזק, סרוקסט...), בדר"כ ימים או שבועות מספר לאחר שהחלו בנטילת התרופה בהוראת הפסיכיאטר המטפל בהם. כך למשל פורסם שאחד הנערים שירו והרגו נערים אחרים בשטח ביה"ס שבהם הם למדו, ביקש להתגייס לשירות בכוחות ה"מארינס", וימים ספורים לפני המקרה, נדחה בשל העובדה שהיה באותו זמן בטיפול פסיכיאטרי ונטל את התרופה Luvox (נקראת פבוקסיל בארץ). אדם בשם Donald Schell, תושב המדינה וואיומינג בארה"ב, בן 60, ירה ורצח יום אחד בשנת 1998, את אשתו, בתו, ונכדתו התינוקת, ומייד לאחר מכן התאבד. התברר שיומיים קודם לכן הוא החל ליטול את התרופה Paxil (שמה של סרוקסט בארה"ב), והספיק ליטול שני כדורים, כדור אחד בכל יום. קרובי משפחה של הרוצח וקורבנותיו הגישו תביעה לביהמ"ש כנגד יצרנית ומשווקת התרופה Paxil, חברת התרופות GlaxoSmithKline, והאשימו את החברה בנשיאה באחריות למקרה הנורא. ביוני השנה, פסק חבר המושבעים לטובת התובעים במשפט, וקבע שיצרנית התרופה נושאת ב- 80 אחוז מהאחריות למקרה (בעוד הרוצח-מתאבד נושא ב-20 אחוז מהאחריות בלבד), והיא תשלם לתובעים פיצויים בסכום כולל של 6.4 מיליון דולר. התביעה הציגה מסמך פנימי של GlaxoSmithKline, שהראה שהחברה הייתה מודעת לכך שמספר קטן של אנשים יכול להפוך ל"סוער" (agitated) או אלים. למרות הידיעה הזאת, באריזת התרופה לא נכללת אזהרה על התאבדות, תוקפנות או אלימות (לפחות לא באלו שנמכרות בארה"ב). ולכן, כך עפ"י פסק הדין, היא נושאת באחריות למקרה. מסמכים פנימיים כאלו קיימים גם בחברות תרופות אחרות, שמייצרות תרופות מאותה משפחה של ה-Paxil, שמשפיעות על וויסות ואיזון רמות הנוירוטרנסמיטר סרוטונין במוח. גם באריזות התרופות הללו לא מופיעה אזהרה בעניין. חבר המושבעים קבע שהתרופה paxil יכולה לגרום לאדם לבצע רצח או התאבדות. זוהי קביעה עקרונית, שלבטח תשפיע על תביעות נוספות שתוגשנה בעתיד במקרים דומים. בעבר הגיעו לביהמ"ש שתי תביעות דומות, כנגד חברת אלי לילי, יצרנית הפרוזק, שהסתיימו בניצחונות של ההגנה. תביעות דומות אחרות, נדחו עוד לפני שהגיעו לביהמ"ש או שהסתיימו בפשרה מחוץ לכתלי ביהמ"ש. כל העניין מזכיר את התביעות נגד חברות הטבק. במשך עשרות שנים ידעו חברות הטבק, ממחקרים פנימיים, שהחומרים בסיגריות שהן מייצרות ומשווקות רעילים ומסרטנים, ולא יידעו והזהירו את הציבור, ואף הכחישו זאת, כשעלו טענות בדבר הסכנות הבריאותית שנגרמות מעישון הסיגריות. בשנים האחרונות תבעו ממשלות ויחידים את חברות הטבק, והחברות חוייבו לשלם מיליארדי דולריים כפיצויים על הנזקים. מומלץ לקרוא את הקישור הזה במלואו, הוא מעניין מאוד לדעתי. http://www.baumhedlundlaw.com/media/ssri/Paxil_murder.htm אם את רוצה לקרוא מידע נוסף, העזרי,חפשי במנוע חיפוש, מומלץ ב-google. הקלידי בשדה החיפוש את אחת או כמה מהאפשרויות הבאות: * paxil violence * paxil murder * paxil homicide * paxil suicide אפשר גם להחליף את המילה paxil במילה prozac. לנועה היקרה! -------------- הדבר האחרון שאני רוצה הוא שתיכנסי למתח ולחרדה נוספים בגלל דברים אלו שהבאתי לידיעתך. גם אם את נוטלת סרוקסט ומרגישה תוקפנית ואלימה, אין זה אומר שמחר בבוקר תקומי ותרצחי מישהו (וגם לא מחרתיים, וגם לא בכלל). יחד עם זאת, זהו דבר שרצוי מאוד לדווח עליו במהירות לפסיכיאטר המטפל. אין צורך להיכנס לפאניקה. לא רצוי על דעת עצמך להפסיק ליטול את התרופות בבת אחת, דבר שעלול לגרום לתופעות לוואי קשות. אני מציע לך לנסות לתפוס מחר מהבוקר את הפסיכי´ שלך בטלפון ולספר לו על תופעה זו וגם על ההפרעה בתפקוד המיני. אם את לא מצליחה לתפוס אותו, השאירי לו הודעה במשיבון. בהודעה זו את יכולה לספר על שתי התופעות או לומר משהו בסגנון: "שלום ד"ר <שם משפחה>, מדברת <שמך - אפשר רק שם פרטי>, מטופלת שלך. אני מבקשת שתחזור אליי בדחיפות , לטלפון <רצוי להשאיר מס´ פלאפון . תודה." למה את מפחדת מהפסיכיאטר? אני בטוח שהוא לא שונא אותך, וזו הרגשה סובייקטיבית שלך. למה שישנא אותך? אם יש לך בעיה ספציפית עם הפסיכיאטר הזה, תשקלי להחליף פסיכיאטר. מקווה שלא הגזמתי ולא נפעת... עמית

2 Koma

New member
עמית, אני מבקשת להפסיק להפחיד

אותי ולהשמיץ את הסרוקסט! הזכות הזאת שמורה רק לי! אם תמשיך בדרך זאת בלי לבקש זכויות יוצרים ממני אצטרך להעביר את זה לבית המשפט!
אפשר להגיד על הסרוקסט הרבה דברים אבל לא שהוא גורם להתאבדות! נו, באמת! גלולה שגורמת להתאבדות? לא מדובר פה בהרואין, מדובר פה באדם קצת "קוקו" (קצת הרבה) עם נטייה לאלימות שהתרופה רק דחפה אותו לביצוע המעשה. מזה ועד לומר ש"סרוקסט גורמת להתאבדות ורצח". אפשר להגיד אותו דבר על החים בכללם. או על ההורים,או הפסיכיאטר או מה שזה יהיה. המשפחה הזאת לא רוצה להודות שהאדם הזה היה מטורלל ואלים רשמית ובנוסף רוצים להרוויח "כמה ירוקים". עוד מעט יכתבו על קופסה של קונדומים:"יכול להכניס להיריון, שיביא ללידה לא רצויה,שיגרום לעולל להיות בעייתי והוא יקום וירצח. כלומר קונדומים יכולים להביא לרצח. סליחה על הדוגמה המגעילה אבל זה משהו כזה. בקשר לפחד מהפסיכיאטר: אני מבינה אותך לחלוטין! אבל אם אני מצליחה להתמודד עם המטורף המזוקן הזה אז גם את יכולה! אל תיתני לו לגרום לך להרגיש שהוא גוליבר ואת אחת מארץ הקטקטים.

עמית_

New member
פלואנקסול

לא מכיר את השם. לאיזו בעיה נותנים את התרופה? איך כותבים את השם באנגלית? מה השם הג´נרי של התרופה (חפשי מה כתוב במרכיבי התרופה).

melodynoa

New member
לעמית...

תודה רבה על האינפורמציה המקיפה, היא באמת חשובה, ואני לא נלחצת. החרדה שיש לי היא חרדה חברתית, ולא כללית (אם יש דבר כזה). זה אומר שלפני יומיים, ועוד פעמים נוספות רבות, התפטרתי מהעבודה אחרי יום-יומיים שלושה, מהסיבות הבאות: 1. טלפונים - פחד שאני לא אדע מה להגיד, ומן הסתם זה יותר בולט במקומות חדשים. גם חרדה שאני לא אדע להעביר לשלוחות אחרות. 2. כשמנסים להסביר לי חומר חדש אני מפחדת לא להבין (למרות שיש לי תפיסה מהירה). 3. במקומות חדשים אני מרגישה מיד ששונאים אותי. כשקורות אחת מהתופעות האלה זה גורם לי "לראות שחור בעיניים", מין "בלאק-אאוט", לחץ, הגוף לא זז או רועד רעידות קטנות (או לחילופין, מהירות), הדופק עולה, המוח לא קולט יותר כלום, אני לא מצליחה לתפקד יותר, ואז עוד יותר נלחצת מזה ש"שוב יש לי את זה" ו"שוב אני לא מצליחה לעבוד יותר מיום" ודמעות ממלאות לי את העיניים ועוד שנייה אני פורצת בבכי. ולכן אני לא מצליחה לעבוד וזו בעייה גדולה, כי אני גרה עם בן זוג, שמרוויח שכר שלא יכול לקיים שאני אנשים, אז ההורים שלי עוזרים לי באלף שקל לחודש, שזה קצת יותר מהמינימום שאני צריכה כדי להתקיים. חרדה חברתית באופן כללי, שלא מתייחס רק לענייני עבודה, מתבטאת ב: שוב, חרדה ממענה לטלפונים ( או סתם להתקשר למזכירות בי"ס, מיני שירות לקוחות, להתקשר לפסיכיאטר, להתקשר לחברת חשמל לשאול בקשר להפסקת חשמל...)לקנות (אם אני לא אדע את העודף או אם יגידו לי משהו שאני לא מוכנה אליו: לא הלכתי למכולת עד גיל 15 מבושה), לתת "טיפ", יש עוד פחד שרובם מכירים אותו כפחד במה, או פחד קהל (למדתי פסנתר המון שנים, וכשהיו קונצרטים כיתתיים, או שאני סתם מנגנת בבית ומישהו מקשיב, הידיים שלי פשוט משתתקות). לא הלכתי לטקס סיום י"ב, לא לנשף שהיה אח"כ ולא למסיבת גיוס, כי הייתה בטוחה שכולם שונאים אותי, למרות שאני חושבת שאני נחמדה וטובה (יש לי חברות וכמעט תמיד היה לי חבר). מהצבא השתחררתי אחרי 3 חודשים כולל טירונות כי הייתי על סף התאבדות מרוב לחץ, ועכשיו אני לא מצליחה להחזיק מעמד בעבודה יותר מכמה ימים. בעיקר בגלל בעיות של טלפונים או שאני חושבת שכולם שונאים אותי. אני רוצה שוב להבהיר שזה לא עניין של מחשבה בהירה, אני לא מתפטרת מהראש, אלא כי אני פשוט לא מצליחה לתפקד, הכל נהיה אפל, שחור, לא זזות לי הידיים והעיניים דומעות, ואז אני רוצה רק לברוח משם, ואני מתפטרת תוך 5 דקות - וזהו. לפחות אם ביטוח לאומי היה מכיר בזה שאני לא מסוגלת לעבוד והייתי מקבלת איזו קיצבה. טופלתי בפבוקסיל נגד דיכאון וחרדה חברתית (הנובעת מדכאון, שזה אומר, שבגלל האינטראקציות החברתיות הגרועות, אני נכנסת לדכאון, וכשישבתי בבית למשך שנה וחצי לדוגמא, הייתי סתם בחרדה חברתית, ולא בדכאון). היתה תקופה שלקחתי פבוקסיל, אבל היא לא גרמה לי לתגובות אלימות, אלא רק לחוסר עניין טוטאלי במין (וגם אז היה לי חבר סובל). בסיכומו של דבר, מה שרציתי לומר זה, שהדבר לא יכניס אותי לחרדה, כי אני לא טיפוס חרדתי מהסוג הזה. אם למישהו יש תגובה, אשמח לשמוע, כי נדמה לי שפעם היה פורום פסיכיאטריה, אבל עכשיו אין, וגם לא פורום חרדות, וזה הפורום הכי קרוב. תודה, נועה. פלואנקסול = FLUANXOL

עמית_

New member
היי

קישור למידע על Fluanxol יש ב- doctors.co.il פורום "טיפול נפשי - פסיכולוגיה ופסיכיאטריה" יש שם פסיכולוגים וגם פסיכיאטר. תכתבי - "שאלה לד"ר אבני" (זה הפסיכיאטר). זה בסדר, נקבל אותך פה, גם אם יש לך "רק" חרדה חברתית. הרבה אנשים סובלים במקביל ממספר מצבים, כמו למשל, דיכאון ו-OCD, או OCD וחרדה חברתית. אני סובל מרמה מסויימת של חרדה חברתית. גם אני החזקתי בצבא רק שלושה חודשים. ניסית לעשות בירורים בביטוח לאומי? יש "סובלי OCD" שמקבלים קיצבה נכות. אני מאמין שזה קיים גם בחרדה חברתית, אם לא קיצבה מלאה, לפחות חלקית. אגב, יש דבר כזה חרדה כללית- General Anxiety Disorder (GAD) עמית

סיזיפוס

New member
יווווו

ממש תארת אותי! להוציא את זה שאת מרגישה ששונאים אותך. לי אין הרגשה כזאת, אבל יש לי הרגשת אימה ושהלוואי שהיו מתחשבים בי עם הבעיה הזאת.

למעלה