שמיים וארץ... ולהלן תיאוריה
פלדנקרייז הגדיר שני חושים נוספים מלבד חמשת הבסיסיים שכולם מכירים. ואלו: חוש שיווי המשקל, וחוש פנימי (כאבי בטן, רעב וכאלה). (שוב, עד כמה שאני מבין את השיטה) בפלדנקרייז
המטרה היא להגיע למודעות גבוהה יותר של התנועה. לא לחימה, לא כושר, לא שיחרור לא כלום. כל אלו הם תוצאות לוואי. אז איך מגיעים למודעות של הגוף? לטענתו, יש לבודד תנועות יום-יומיות (כמו הליכה) לכדי אלמנט אחד בלבד שלהם. כך שבמקום ללכת ולהתמקד בהליכה, אתה שוכב ומזיז רק את האגן. ואתה ממשיך באותה תנועה מאד קטנה ומנסה לחוש רק שם בשיחרור או תפיסויות. כאשר המטרה של המנחה היא להעביר את תשומת ליבך לאיפה שווה לבדוק את עצמך, לדוגמא: "איזה חלק של הרגל שלך דוחף יותר חזק את הגוף הצידה?" ואחרי זה: "עכשיו נסה לדחוף יותר בחלק שלא דוחף. עכשיו בחלק שכן דוחף..." וכן הלאה. היופי הוא שהשיטה שנבנתה היא דרך, מאד אפקטיבית, למערכי שיעורים ותרגילים שמפתחים מודעות לתנועה וליציבה של הגוף. משהו שהטאי צ´י לא עושה באותה הצורה, כמות, וקצב!!! פלדנקרייז גם האמין שכל הגוף קשור אחד לשני (מזכיר לך משהו?) ועל כן תרגיל שתעשה שמתמקד ברגל, יכול בכלל שישחרר את הצוואר. אני לא עברתי מספיק על התיאוריה שלו ומה שהוביל אותו לפתח איזה תרגיל איך ולמה. אבל מבחינת החוויה שאני יכול להעיד עליה - זה עובד! ואיך זה שונה מטאי צ´י? טאי צ´י דורש ממך לחלק את המחשבה בהמון גורמים. מודעות לתנועה מגיעה גם כן - אבל הטאי צ´י בהחלט לא מתמקד בעיקר או רק בשיכלול המודעות של התנועה. בנינג´יטסו ניתן לתרגל טאי-ג´יטסו, נגיד בריח כלשהו, ואפשר להגיד "מה, אם אני יעשה את זה הרבה ויתרכז ויחקור כל פן של התנועה שלי - אז אני יגיע ליותר שיחרור ומודעות לתנועה". ולהגיד את זה הכן יהיה נכון.
אבל פלדנקרייז חקר את הנושא (וכנראה היה לו לא מעט גישה לתחום) והוא טען ומצא שכדי לשכלל מודעות לתנועה, עדיף לעשות תנועות מתוך התרכזות במקומות שונים. וזה מה שהוא חקר, מצא, גילה ופיתח. מה האיכות של התוצאות שלו, זה נשאר קצת סובייקטיבי. אבל בתור סובייקטיב אני יכול להעיד - יש אמת בפירסום! מקווה שזה ענה לשאלות שלך. ובתקווה אפילו יעורר את הסקרנות של חלק משאר אמני הלחימה, באי הפורום, כך שילכו וינסו את השיטה קצת. ואולי אף יחזרו לפה עם התרשמויות. (ולא, אני לא מלמד פלדנקרייז. כך שאני לא מנסה להשיג לעצמי תלמידים - הכול בחיבה - )
שלכם (ושלנו), הדוב הלבן.