פלדה, ולא בטון.

TheIllustrator

New member
פלדה, ולא בטון.

איזה גורדי שחקים ישראלים בנויים מפלדה ולא מבטון?(אם יש בכלל כאלה)

לא אמור להיות איזה חוק...

שאוסר על בניית גורדי שחקים מפלדה בארץ? הייתי בטוח שיש כזה! אז אם אין, אז למה הם מחכים? שייבנו כבר עכשיו מפלדה! עם פלדה אפשר להגיע לגובה של 300 ויותר תוך פחות משנתיים של כמו בבטון *שיעול* סיטי גייט*שיעול*

TheIllustrator

New member
אין שום חוק כזה. ../images/Emo13.gif

מה גם שחוק כזה יהיה בלתי סביר בעליל.

Secular

New member
גם אם היה חוק כזה,זה לא היה משנה...

הרי גם חוקק חוק נגד פל-קל,ובעוד אנו מדברים נבנים עשרות יחידות דיור בשיטה קלוקלת זאת. האכיפה בארץ היא קטסטרופלית,זה הקטע!

Secular

New member
ברור שיש...

עזריאלי בנוי מפלדה,כלומר,הטבעות שיוצרות את מבנהו העגלגל/משולש הינם עשויים מפלדת אל חלד-סגסוגת של ברזל וניקל. כמו כן,פרזידנט אף הוא בנוי בחלקו מפלדה.

four seasons

New member
מגדל ציון בשד´ רוטשילד../images/Emo81.gif

עשוי כולו פלדה, עזריאלי בטון, יש לפחות עוד שלושה מגדלים בתל אביב שכל הקונסטוקציה שלהם פלדה.

TheIllustrator

New member
עמרי ההוזה...

עזריאלי בנוי על טהרת הבטון!
ןאם ישנן ספקות כל שהן, אנא בקר בקניון והבט על הבניין המרובע שאינו בנוי... בטון מזויין(לא, לא כקללה, כמושג!
), ולא פלדה. פרזידנט... לא חושב שעשוי מפלדה, אבל באמת שאנני יודע. מה לגבי בניינים אחרים? שמעתי בעבר שרובנישטין(או שמא לוינשטין!?), בנוי מפלדה - אולם אני נוטה לפקפק בקביעה זו. אז מה אתם אומרים... יש גורדים מפלדה בארץ?(מלבד מגדל ציון...!?)

Secular

New member
התכוונתי ל...

לטבעות אשר מכילות את גימור החלונות,הם עשויות כולם מפלדה,הרצפה והתקרה עשויים בטון-לזה הכוונה

TheIllustrator

New member
עדיין התשובה שלישית.

גם לדוגמה מגדל סירס הבנוי מפלדה, מכיל בטון רב - היכן? הרצפה\תקרה של כל קומה עשויה מבטון. הכוונה לבניה מפלדה אומרת ששלד הבניין עשוי פלדה(וכן הקורות שתומכות כל קומה). מגדלי עזריאלי נבנו כולם בבטון מחוזק ומזויין, וממש לא מפלדה!!! אתה יכול לשים לב לכך, כפי שאמרתי, בהתבוננות במגדל הרבוע או בתמונות בניה של 2 הבניינים העומדים. בעזריאלים, שלד הבניין, כמו כל קומה וקומה, עשויים בטון!!! רק אותה רשת לבנה מסביב לכל חלון לא עשויה מבטון אלא אלומניום... אבל לבטח לא התכוונת לכך. (סתם גימור, ללא שום קשר למבנה עצמו)

Secular

New member
או.קיי,אבל...

אני התכוונתי לכך שהרשת המקיפה את עזריאלי הינה עשוייה מפלדה,לא אלומיניום!! אני הבנתי את השאלה כמייצגת,כלומר,איזה בניין מכיל בתוכו פלדה/בטון, עכשיו שהבנתי שכוונתך היא לשלד הבניין בלבד,אז ברור שעזריאלי עשוי מבטון מחוזק. אגב בשיקגו הומצאה שיטת הבניה בפלדה אם אני לא טועה

danezeq

Member
רובינשטיין ולווינשטין עשויים שניהם

מבטון - אני זוכר שבנו אותם

fireman

New member
עכשיו תורי?

ובכן במדינת ישראל לא קיים חוק נגד בניה בפלדה....בעקרון בניה בפלדה היא מהירה יותר מבניה קונבנצינלית אך יקרה הרבה יותר.... לפלדה יתרון בלוט לעומת הבטון בעניין קבלת המוצר המוגמר ז"א הבניין....בניה בפלדה מפחיתה באופן משמעותי את משקלו הכולל של הבניין.... בעיקרון במדינת ישראל לא קיים עד כמה שידוע לי בניין שבנוי מפלדה נטו! הבניינים שבנויים בישראל מפלדה הם בד"כ בעלי ליבת בטון מזויין שמשמשת לאכלוס גרמי מדרגות מעליות וכדומה ומסביבה נבנית קונסטרוקצית פלדה. מגדל קניון הנגב של עזריאלי בנוי משילוב של פלדה ובטון, ליבת המגדל בנויה מבטון מזויין וכל חלקו הגלילי של הבניין בנוי מפלדה וזכוכית. לגבי מגדלי עזריאלי, הם בנויים מבטון נטו! העמודים מבטון מזויין והתקרות מאלמנטים טרומיים שגם הם כמובן מבטון. מעטפת הבניין אותה רשת מכוערת עשויה אמנם מאלומיניום אך טרם הרכבת האלומיניות שחוזקו המכאני נמוך מותקן גולם פלדה ז"א קונסטרוקציה מפלדה שאמורה לחבר בין המבנה עצמו שהוא מבטון לבין האלומיניום שמהווה את המעטפת של הבניין אך לא מדובר בקונסטרוקציה שתורמת למשהו בעניין יציבות הבניין מדובר בחלק מהליך ביצוע של מעטפת אלומיניום בהיקף כזה גדול.

TheIllustrator

New member
תמיד אהבתי את ההודעות

של האיטריה הזאת!
צודק במה שהוא אומר... מילים כדורבנות.

למעלה