פלאש חיצוני

kity02

New member
פלאש חיצוני

האם כל פלאש חיצוני בעל חיבור HOT SHOE יכול להתחבר למצלמה בעלת חיבור כזה? לי, כזכור, יש אטולימפוס 5050. הפלאש החצוני של אולימפוס עולה בחו"ל 280$, ואני לא רוצה לחשוב כמה הוא עולה בארץ.... ראיתי שאיריס מתייחסת לפלאשים אחרים שהיו אצלה בשימוש באולימפוס. מה הכללים - אילו פלאשים יתאימו למצלמה שלי? מה טווח המחירים? מה צריך לבדוק כשקונים פלאש של חברה אחת למצלמה של חברה אחרת?

עקרונית - כל פלאש - ורצוי שיהיו בו

כיוונים ידניים של גודל צמצם,למשל,הכי נוח, והטיה שלו למעלה,ואם אפשר - גם לצדדים. מתח היציאה - בפלאשים העדכניים הנמכרים לדגמים של היום ושל העשור האחרון - דגמי האוטופוקוס - לא אמורה להיות בעיה. יש כמה דגמים ישנים מאוד,למשל סנפק,שאולי עוהדות נהדר עם מצלמות ידניות בנות עשור-שניים ,אבל מתח היציאה גבוה מאוד. בודקים עם וולטמטר - כשהפלאש טעון ומודלק - ללא המצלמה.אמור להיות עד 12v גג - רוב הפלאשים של ניקון וקנון למשל,גם זה של אולימפוס - החדש - המתח בסביבות ה6-7v .גם הסיגמה התואם כנ"ל - האופציה הזולה.יש דגם שיצא שהיצרן טוען שעובד גם עם דיגיטליות - בשם הדגם הוסיפו את האותיות DG - לדעתי שווה בדיקה. הנעל כמובן - סטנדרטית .הפלאשים למינולטה יש להם נעל שונה מלכל האחרים אז כמובן שלא יתאימו.

kity02

New member
אפשר בבקשה עוד קצת פירוט?

כמו: דגקצמים מומלצים ומחירים. תודה מראש KITY

אמליץ על אחד מצוין-איכותי וזול-

ניקון SB22s - מחירו בסביבות 130$ - אולי פחות.גם דגם SB25 . גם 383,SUNPAK 433 או משהו כזה - דגם חדש - מהשנה האחרונה. או הסיגמה EF 500 ST או הדגם EF 500 ST DG פלאש קנון 380EX לקחתי בחשבון גם את מידותיו הקטנות יחסית של הפלאש ומשקלו - חשוב כשמצמידים למצלמה קטנה כמו האולימפוס 5050 - פלאש גדול ומסורבל מכביד על האיזון ומציק לצלם. למחירים העדכניים - תצטרכי לברר בחנויות - בחו"ל - בין 80-160$ תלוי בדגם,ואם נמכר חדש או יד שניה. ראי אצל B&H או ADORAMA . בארץ - רק חלקם נמכרים. כמו שציינתי - אם הגעת לחנות ומציעים לך פלאש שגם מתאים למצלמות האוטופוקוס העדכניות של ניקון וקנון - רוב הסיכויים שיתאים - גם ב'נעל' וגם במתח היציאה. יש כמובן עוד.

למעלה