פלאששש

shedonYaar

New member
פלאששש

היי קניתי פלאש ל300D שלי, ואני מקווה שלא נפלתי קלות. הפלאש הוא Sigma EF-500ST משומש במצב טוב. זכרתי שהסיגמא נחשב לטוב אבל לא ידעתי שיש ST ויש DG ST יעני משהו עם דיגיטלי. עכשיו, יש שם שלושה מצבי פלאש TTL / MH / ML. ניסיתי עם שלושתם ולא הצלחתי להוציא תוצאות מדהימות (בהיר מידי, כהה מידי וכד') שאלתי: א. מה ההבדל בין שלושת המצבים האלו? ב. האם באמת יש הבדלים בין הדגמים (ST / DG ST)? ג. כיצד ניתן לבדוק פלאש משומש? תודה רבה השדון

amirmk

New member
תתחדש,

לא הצלחת להוציא תוצאות מדהימות? אל תדאג, צילום בפלאש לומדים עם הזמן. אם בהיר מדי או כהה מדי, יכול מאוד להיות שהפלאש לא מדבר עם המצלמהץ למעשה, אני מאמין שהפאלש הזה לא עובד בקנון הדיגיטליות. תוכל להשתמש בו בצורה ידנית, תעביר ל-MH, תשתמש במצב ידני, קבע את מהירות התריס למהירות 1/125 (או לאיפה שאתה רוצה - עד למהירות הסינק) ואת הצמצם קבע לפי הצורה בה עובדים עם פלאש ידני, חלק את המספר המנחה (הנכון ל-ISO המסוים) במרחק מהאובייקט וקבע לפי זה את הצמצם. למשל: נאמר והמספר המנחה של הפלאש 40 מטר (מספר ששלפתי מהראש, ללא קשר לפלאש שלך), אתה מצלם ב-ISO 400, והאובייקט במרחק 10 מטר. ברגישות כזאת המספר המנחה מוכפל פי 2, כך שהוא 80 מטר, תחלק ב-10, תקבל מפתח של 8. ככה היו משתמשים בפלאש במצלמות ידניות ומכניות, כיום יש שיטות משוכללות בהרבה.

למעלה