פלאשבק

DIDGIN

New member
פלאשבק

לפני חודשים מספר מישהו הזכיר מערכה\משחק שהוא הנחה שהתנהל בשתי נקודות כרונולוגיות בו זמנית: מדי פעם הם היו מפסיקים לשחק ב"הווה" ועוברים לשחק את מה שקרה שנים לפני כן. זה כלי מאוד שימושי לרמזים לשחקנים, ולעיצוב עלילה שנראית יותר "חופשית" (מה שלא בהכרח אומר כלום על כמה באמת יש בחירה חופשית). לאחרונה עלה לי רעיון למשחק שבנוי על פלאשבקים, הוא מתנהל לסירוגין בשתי נקודות זמן שונות עם פחות או יותר אותן הדמויות. בתחילת המשחק השחקנים יודעים את תמונת המצב ההתחלתית של הדמות בכל "נקודה" אבל לא את מה שקרה בין לבין (אם כי הדמויות כנראה יודעות, לפחות מנקודת מבטן). מה שקרה בין לבין, כמו גם העתיד והעבר הרחוק, תלויים במנחה, בשחקנים ובמה שיתפתח במהלך המשחק. הייתי מעוניין לשמוע את דיעותיכם לגבי סוג כזה של משחק (אני יכול לפרט יותר לגבי המשחק הזה ספציפית אם מישהו מעוניין) ולחלוק את ניסיונם של מי מכם שהריץ משהו דומה בעבר. בברכת חג בוגדים קומוניסטים מוטנטים שמח.

l o r e

New member
עשיתי משהו דומה...

השתמשתי ברעיון קלאסי למדי, שבו הדמויות נמצאות בהווה, שבו קורה משהו מסוים וטראגי. חוזרות בזמן, משנות את העבר ע"פ הרמזים שמצאו בהווה, ואז חוזרות לראות את השינוי.

NacroMittler

New member
נשמע מעניין

ומאתגר להנחייה. בהצלחה עם המשחק, וספר לנו איך היה... יש לך בכלל קבוצה או שזה רק רעיון כרגע? אם לא, אני אשמח להשתתף! על איזה סגנון מדובר?

DIDGIN

New member
בדרך להגשמה אני מקווה

תודה, במקור חשבתי על מערכה קצרה (יחסית למערכה הארוכה שאני מריץ שרצה כבר שנתיים זמן אמת) כרגע אני הולך להשתמש ברעיון בשביל וואן טיימר שאני מקווה להריץ באחד הכנסים הבאים. הסגנון הוא אופרת חלל, והחלטתי שהעולם של fading suns מאוד יתאים למה שאני רוצה לעשות. אני גם מתכוון להריץ את זה מתישהו בלי קשר לכנסים ואתה מוזמן להשתתף. אני בכל מקרה אשאל בפורום מי רוצה לשחק אם וכאשר אני אכתוב הכל.

The Evil Rabbit

New member
שמעת על Fireborn?

זה משחק שפלאשבקים הם חלק מרכזי וחשוב בו. (הוא מוגדר בספר עצמו כ"Dual-Era Roleplaying") בגדול, הדמויות שם משחקות סיונים (scions) אנשים בימינו שהתגלגלו לגופם נשמות עתיקות של דרקונים. זה יחד עם התהליך של חזרת הקסם לעולם. ממה שהבנתי, אחרי כל הרפתקה/כשזה מתאים עלילתית, הדמויות נכנסות לפלאשבק בתור דרקונים. אני עוד לא כל-כך מבין בזה, כי יש לי בינתיים רק את ספר השחקן, ואני חושב שמסבירים את זה יותר בספר למנחה, אבל אני יודע על כמה חברי פורום שיש להם את המשחק, ויוכלו להסביר לך יותר.

Super Monkey

New member
הה.. אני כתבתי אז על הפלאשבקים

הקונספט הזה אכן נותן משחק מעניין, משובח ואתגרי הן מבחינת העלילה והן מבחינת הכיף לשחקנים, לשחק כאילו שני קמפיינים שונים או אפילו שתי דמויות שונות ולראות הכל מתחבר. מנסיון: * לכתוב את הנקודות המרכזיות בעלילה מראש - לשחקנים יש נטייה מעצבנת לחפש כל מיני חורים בעלילה במקום לתת לך קרדיט שלפחות אתה מנסה לבנות משהו. * לבנות ציר זמן של השתלשלות אירועים עוזר לסדר את הרעיונות בראש. * ליצור "גשרי זמן" - דברים או אנשים שמחברים בין שתי נקודות הזמן. * לדאוג שהמערכה לא תהיה ארוכה מדי כדי שהשחקנים יוכלו לראות את הגראנד-פינלה שבו העבר וההווה מתחברים ביחד באיזה משהו יפה ומתוחכם, לפני שהחבורה תספיק להתפזר מכל מיני סיבות של שחקנים.

Sabre Runner

New member
אני עושה משהו עכשיו בצורה דומה.

המשחק שאני מריץ לניהאו, 'Blood Red World', עדיין לא התחיל את השתלשלות העניינים הרציפה שלו. כרגע אנחנו בפלאשבק השני. אני מתכנן עוד אחד ואז לעבור לעלילה הרציפה.

רמשטיין

New member
5X5

כבר כתבתי על זה פעם בפורום רעיון למשחק שרץ לי בראש שבו כל השחקנים משחקים את אותה דמות בהפרש של 8 שעות אחד מהשני וצריכים לגלות מה/מי הרג אותם ובתקווה למנוע את זה (או שלא... מואהאהאהאא) אני אשמח לכל הארה |הגדש|בונה ומפתחת שיש לאנשים בנידון. תודה,רמי.

למעלה