פלאפון וביטוחים

law and order

New member
פלאפון וביטוחים

ראשית, האם כל מכשיר סלולארי יתמוך בסים מקומי בחו"ל? איך לוודא שהוא אכן יתמוך?האם כדאי וכמה עולה לבטח מכשיר חדש.

המלגה מממנת ביטוח רפואי, עם זאת, אני מעדיף לעשות גם ביטוח רפואי דרך הארץ בין השאר, למקרה שיקל על התנהלות ההורים במידת הצורך . ראיתי שהביטוח קיים בחברות השונות אך הוא מוגבל ליציאה אחת לחו"ל או תרמילאים וכדומה. איך זה עובד עם מי שנמצא בחו"ל במסגרת לימודים? מה העלויות לשנ? האם הפסקתם/הקפאתם את הביטוח הרפואי בארץ או הפכתם את הביטוח בקופת חולים למינימלי (בלי זהב, פלטינום וכדומה).
באתר האוניברסיטה רשום שאם ישנה פוליסה לעדכן את המשרד לסטודנטים זרים. במקרה כזה האם נהוג לקבל את שווי הביטוח לחשבון ולזכות אותי? יש טעם בביטוח כפול מבחינת פיצוי וכו'?

Philip Jr

New member
ניסיון לענות

וקח בחשבון (כי גם אני לוקח) שהניסיון שלי הוא עם ארה״ב, וכזכור לי אתה בכלל טס לסין?

לגבי המכשיר הסלולרי, אני מבין שאתה מתכוון לרכוש מכשיר שם? אם לא, מביאים מכשיר מישראל ומכניסים אליו סים מקומי (סיני).. או בקיצור, אלא אם יש לך מכשיר חדש וטוב אני הייתי מציע שתרכוש משהו שם, ותשתמש בסים שתקבל. זה יהיה מצוין אם מה שתרכוש *שם* יעבוד גם בארץ, ואת זה תצטרך לבדוק. אם אתה מביא מכשיר מהארץ תצטרך לבדוק שהוא פועל בשיטת השידור / התדרים שרלונטיים לחברות הגדולות והטובות שם, ואני לא בטוח איך תעשה זאת. לגבי ביטוח למכשיר, העלות תלויה בהאם תעשה את הביטוח דרך החברה ממנה תרכוש את המכשיר ואת השירות, או אם תשתמש בחברת צד-שלישי. בכל מקרה אין לי מושג מה העלויות בסין.. אנחנו משלמים כמה דולרים נוספים כל חודש עבור ביטוח לשלנו.

לגבי ביטוח רפואי, אני לא חושב שיש צורך בביטוח נוסף עבור השהייה שלך שם, או שיש אפשרויות טובות במיוחד ומתאימות לזה . מה שאתה יכול לעשות זה לשמור את קופת החולים, שזה אכן מה שאנחנו עשינו לפחות לעכשיו. זה יתן לך את האפשרות לעבור טיפולים שונים בארץ כשתבקר, ואולי תצטרך. אנחנו הצטרכנו בהחלט. אני בספק רב שתקבל על דבר כזה פיצוי נוסף מהאוניברסיטה.

law and order

New member
אכן כן

שיגעתי אותך במייל אבל סחטיין על הזכרון :)...

האמת שאני מעדיף לרכוש מכשיר בארץ. להבנתי מכשירים שנרכשים בסין חסומים לגוגל (ואני צריך GMAIL וכרום). במקרה כזה VPN יאפשר לגלוש ממכשירים חיצוניים (שנרכשו מחוץ לסין) באתרים הנ"ל.
בגלל זה חשבתי לרכוש מכשיר כעת, שישמש אותי גם בחו"ל מה שבעיקר יהיה חשוב לי זו המצלמה WHATSAPPסקייפ ושאר אפליקציות של ניוז וכו.

לגבי הביטוח, אני מבין שאתה נמצא על ביטוח של האוניברסיטה והמלגה? כאמור, חשוב לי בעיקר שיהיה נוח להורים שלי במידת הצורך להתמודד מול הביטוח בעברית.
מה זה אומר לשמור? להמשיך לשלם גם כשאני בחו"ל? האם יש אפשרות להקפיא את התשלומים למשל ולהפריש כחודש לפני ביקור בארץ או בעת הצורך?

Philip Jr

New member
תשובות

לגבי המכשיר - אחלה, מובן לגמרי, אבל אין לי מושג איך אתה אמור לבדוק שמכשיר שנקנה בארץ יעבוד בסין.. את המידע הזה תצטרך למצוא לבד כנראה..
&nbsp
לגבי הביטוח - כן, אני, אשתי וילדתי על הביטוח של האוניברסיטה, וזה ממומן כמעט לגמרי ע״י האוניברסיטה. לגבי התמודדות עם הביטוח, אני רוצה להאמין שאם האוניברסיטה מקבלת סטודנטים בינלאומיים שלומדים שם באנגלית (אתה תלמד באנגלית?) אז גם הביטוח הסיני יוכל להנפיק מסמכים באנגלית (גם אם היא קלוקלת). אולי אני טועה.. בכל מקרה, אין הרבה אפשרויות טובות לביטוח מהארץ שיכסה את מה שאתה באמת צריך בסין, ביטוח תיירים בטח שלא מתאים, ואני גם חושב שחבל על הכסף. ולסיום בנושא הזה, איך ההורים שלך קשורים לעניין? אתה לא מתכנן לטפל בענייני הביטוח אם תצטרך?
&nbsp
ולגבי ביטוח משלים בישראל - כן, אפשר לשמור את הביטוח ע״י כך שתשלם כשאתה בחו״ל. ולא - אי אפשר להקפיא את התשלומים ולשלם רק כשרוצים, זה לא עובד ככה..

law and order

New member
ככה

אנסה למצוא תשובות בפלטפורמות שונות, מח'ברה ששוהים שם ויודעים בדיוק איך זה עובד. תודה.

הלימודים באנגלית. כוונתי הייתה שאם חלילה אצטרך להפעיל את הביטוח או במקרה של אשפוז הוריי יוכלו לקבל מענה נוח וקל מהארץ,בעברית, ומאנשים שיוכלו לנהל את העניינים עבורם (אם יהיה צורך בכך) כמו כן שלא יתעסקו עם מחסומי שפה.
תודה

Philip Jr

New member
ענייני ביטוח מסדרים אחרי האשפוז, לא במהלכו

ואתה תוכל לסדר אותם בעצמך. מקווה שזה לא יגיע לזה כמובן, אבל הייתי מוציא מהראש את הרעיון שהוריך לצד חברת ביטוח ישראלית יוכלו לדאוג לך מרחוק.

law and order

New member
תודה!

למעלה