פכים קטנים

פכים קטנים

אני עומד לסיים את הקריאה השניה בטרילוגיה הפותחת של ששאוש"ק. הקריאה השניה מאפשרת לשים לב לרמזים, הסודות והקישורים המסועפים של הסיפור יותר מאשר בקריאה השניה. זה לדעתי מה שהופך את הסדרה לנהדר כלכך. כמה פרטים מעניינים ואולי גם משעשעים: - אריה סטרק משמשת לפני הלורד העלוקה ובמהלך הזמן שלה בהרנהל היא מתוודעת לנושא הכלים הצעיר שלו (בנו של וולדר פריי)- הלה מספר לה שהוא בן של לורד גדול וכולי ושהוא עומד להתחתן עם נסיכה. לאחר שמתברר שרוב התחתן עם ג'ייני ווסטרלינג אביו מבטל את הנישואין המתוכננים של הילד עם הנסיכה וזה כמובן גורם לו להיות כעוס ולהתפרץ על אריה שבתגובה מאחלת לנסיכה שו שתמות. מעשה לא נבון במיוחד לאור העובדה שהיא הנסיכה המדוברת... - דינאריס עוברת מבחן קשה בהיכל האל- מתים ובין השאר היא פוגשת בחזיון שבו היא רואה את אחיה הגדול ואישה נוספת ותינוק שעליו הוא אומר שני דברים- האחד- שיתאים לו השם אגון והשני- שזהו הנסיך המובטח- השיר של קרח ואש. במחשבה ראשונה לראהגר באמת היה בן שראו לו אגון. אבל בקריאה חוזת עולה ההערכה שייתכן שבכלל לא מדובר בבן הזה ושהאישה היא ליאנה סטרק ושהתינוק המדובר הוא ג'ון סנואו. כנראה שהאל- מתים קראו גם הם בתיאוריות הקונספירציה המסתובבות באתרי ששאוש"ק. - לחומה יש 19 מגדלי שמירה. האם שמתם לב, שלמרות המיקום הצפוני (תלוי איפה עומדים כמובן כפי שיגריט אומרת לג'ון) אף אחד מהמגדלים לא מכיל בשמו את המילה שלג? למעשה היה אחד בשם הזה- SNOWGATE ששמו שונה ל-QUEENSGATE. אמירה לגבי מעמדו של ג'ון סנואו מול המלכה דינאריס? - בחתונה האדומה, הנגנים מנגנים את השיר על REYNES OF CASTERMARE כשהמשפט המרכזי הוא: "מי אתה? אמר הלורד הגאה, שאני צריך להשתחוות כלכך נמוך". מעניין שהלורד פריי שרואה את עצמו במעמד הלורד הגאה שכח את גורלו של הלורד הזה (או כפי שג'יימי אומר לבולטון, שוורגו הויט צריך לדבר עם הריינים והטרבאקים על מה קורה למי שבוגד בלורד טייוין לניסטר, "אין ריינים או טרבקים" עונה הלורד העלוקה, "הוא אשר אמרתי" אומר ג'יימי). נו טוב, נראה שפורעי החוק כבר דואגים לכך...

התינוק לא יכול להיות מי שאמרת

פשוט כי ליאנה מתה בלידה, אחרי שראיגאר כבר היה מת.

הלדין

New member
ליאנה לא מתה בלידה.

כתוב בנספחים של "משחקי הכס" שליאנה מתה מקדחת בהרי דורן.

nedisrael

New member
היא מתה מקדחת, היכן שהיא כנראה

ילדה. זאת מכיוון שמצוין שליאנה מתה במיטת הדם שלה במגדל החדווה, קשה לי לחשוב על סיבה אחרת ל"מיטת דם" מלבד לידה. אבל אין מצב שדאני רואה חיזיון של ראיגאר וליאנה, בגלל שלליאנה לא היה זמן לשבת עם ראיגאר ועם ילדם, מכיוון שהיא חלתה בקדחת כנראה מיד אחרי הלידה וראיגאר בכלל לא היה איתה כשזה קרה כי הוא לחם בצבאו של רוברט. לגבי השיר שמתנגן בחתונה האדומה. אני לא בטוח שפריי התכוון לשיר בצורה כזו, שהוא לא צריך להשתחוות בפני רוב סטארק, אלא דווקא בגלל שהוא הצטרף לצידם של בני לאניסטר והאבחנה שבני לאניסטר בסוף הצליחו לתפוס את רוב סטארק שנלחם בהם.

רהיגר וליאנה

עד כמה שזכור לי הם מדברים על ילד שעוד לא נולד-כנראה הם יודעים שליאנה בהריון ודנים בילד שיוולד

לא אומרים מי זאת בנבואה

מדברים על גבר שישב עם נבל בעל מיתרי כסף ושער כסף שמדבר עם אישה שנמצאת במיטה גדולה. לי נראה שזאת ליאנה כי הנישאוים לאליה היו נישואי חובה ולא אהבה-כפי שרהיגר הוכיח בטורניר ארנהול,ולכן לא סביר שישתף אותה בהרהורים שלו על נסיך השחר וכו'

לישקפה

New member
בכל פעם

שאני רואה שרשורי תיאוריות, אני תוהה מחדש; אתם באמת ובתמים חושבים שלג'ורג' מרטין יש זמן בנוסף לעיסוקיו הרגילים סביב הספר: 1. המצאת עלילה מספקת 2. תרגום העלילה למילים באופן מספק שכל אחד מהם מהווה תיק בפני עצמו, שיש לו זמן להחביא בטקסט גם תיאוריות סודות ונבואות נסתרות בכזו אינטנסיביות, כפי שנרמזת על ידכם בכל שרשור רביעי? __ השאלה אינה רטורית.

Guy24Gold

New member
כן

חלק מה"המצאת עלילה מספקת" זה להכניס נבואות למינהן. ויש המון דוגמאות לדברים שקורים בספר השלישי ורומזים עליהם בראשון.

Guy24Gold

New member
כן

חלק מה"המצאת עלילה מספקת" זה להכניס נבואות למינהן.ויש המון דוגמאות לדברים שקורים בספר השלישי ורומזים עליהם בראשון.

shachar333

New member
לא רק הוא

זוהי דרכם של כל הסופרים הגדולים (דוגמת טולקין, רולינג ועוד..). דרך אגב, התשובה שלך נמצאת בגוף השאלה- "שיש לו זמן להחביא בטקסט גם תיאוריות סודות ונבואות נסתרות בכזו אינטנסיביות, כפי שנרמזת על ידכם בכל שרשור רביעי?" - אז כן, זמן בהחלט יש לו, או שכבר כמה שנים הוא יושב עם הרגליים למעלה ולא עושה כלום

Guy24Gold

New member
רולינג

רולינג לא סופרת מספיק טובה כדי שיקראו לה "סופרת גדולה"

shachar333

New member
דווקא כן

ובכל אופן, לא נתחיל וויכוח על זה כאן. מה שכן, אם יש לך נטיות התאבדותיות, אתה מוזמן לפרסם את ההודעה הזאת באמצע פורום ה"פ

ארסמוס

New member
לא סופרת נקודה.

רולינג היא פשוט אינה סופרת,על מנת להשיג מעמד של סופרת היא צריכה לכתוב עלילה מקורית,משכנעת,מהנה לקריאה ועמוקה,בשלושה מתחומים אלו היא נכשלת לחלוטין,הוסיפו לזה את העובדה שהיא ממוסחרת עד העצם והייתי קורא לזה סוף סיפור. ודעתי על הנושא עצמו היא כי מרטין פשוט משל אינטואיציה מסוימת בכתיבתו,ע"י עלילה שלדית שלמה וקיימת וזכירה מצוינת של פרטים מתוך ספר שהוא עצמו כתב הוא אמור להיות מסוגל לבנות לולאת עלילות משולבתבקלות יחסית,בעיקר בעזרת כשרון כשלו. נ.ב מצטער על ההתפרצות,קורא פה כבר זמן מה ופשוט לא ממש סובל הארי פוטר:)

YanivLib

New member
לא סופרת?

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא אוהב את ספרי הארי פוטר. אבל מכאן לקבוע שג'קי לא סופרת? ובכן, כדי לקבוע דבר שכזה יש לפנות לידיד טוב ועזר רב: "המילון". ברשותי כרך של אבן-שושן משנת תשל"ב, והוא פותר את העיה. סופר: 1 כותב דברי ספרות 2 [בימי קדם] מזכיר, לבלר... ומכאן אנחנו מתקדמים להגדרות ימי הביניים שאינן רלוונטיות. אנחנו פונים להגדרה הראשונה ומבינים שיש צורך בהעמקה. ולכן: ספרות: 1 כלל היצירות בכתב ובדפוס של עם מסוים, של תקופה מסוימת או של האנושות כולה. 2 (שוב פירושי סנהדרין)... 4 מלאכתו של סופר. ניתן בהחלט לומר שסעיף ארבע יוצר טיעון מעגלי, שהוא כמובן לא תקף. נותר לנו רק לומר שרולינג היא סופרת מאחר וכתבה דבר-מה שהוא יצירה בדפוס של עם מסוים. אבל רגע, זה לא מוצא חן בעיני! אם זה המצב, גם גיבוב שטויות זה הוא יצירה ספרותית, ומזכה אותי בתואר סופר, דבר שלא יעלה על הדעת. אולי הבעיה היא בהגדרת היצירה? לא, יצירה היא: 1 בריאה, עשית דבר חדש. 2 מפעלו של סופר או אומן וכו' (אררג). היכן אם כך טמון המכשול? כמובן, המכשול טמון בכך שאני מנסה לחפש אם רולינג סופרת במילון שאבא שלי קיבל מאבא שלו כשהוא פגש את אמא שלי. שוב הכזיבני ידידי עב הכרס. לכן אני נאלץ לתקוף את הטיעון שלך מזווית אחרת: אתה טועה. ולמה? כי ההגדרה שלך לסופר היא ההגדרה לסופר טוב. כל הטיעונים שלך בדבר רוע העלילה מובילים לכך שהספר רע, ומכאן שרולינג סופרת רעה. אבל אתה מגיע למסקנה שלא עולה מהטיעונים שלך" שרולינג לא סופרת. ובכן, אני אם כך מסכים עם הטיעונים, ומתנגד למסקנה בכל תוקף. רולינג היא אישה מוכשרת מאוד, אם היא הצליחה להרוויח כל כך הרבה כסף מעלילה גרועה כל כך. או אולי האשמה היא בנו, כי אנחנו מצפים מספר ילדים להיות מעמיק? אף אחד לא תוקף את היצירה "ג'ינג'י" על אף השטחיות שבה. לא, אנחנו מתנכלים לרולינג כי היא הצליחה יותר מדי על חשבון סופרים אהובים. ואני מתנצל על הסטיה מנושא הפורום. ועל הסטיה באופן כללי.

YanivLib

New member
חבר טוב שלי

קורא עכשיו את הסדרה בפעם השניה, ויש לו תפיסה מעניינת מאוד של הדברים הכתובים. האם מישהו מכם שם לב לכך שעמודים ספורים אחרי שג'ון מדבר עם אריה על סמל בית שישלב זאב עם טרוטה בפה, טיריון מתואר כמחייך אל ג'יימי "חיוך זאבי", כאשר פיו מלא בלחם ובדגים? כנראה סתם צירוף מקרים, גם אם הושתל שם בכוונה. עוד תובנות עמוקות יגיעו בהמשך.

מעניין...זה בטוח לא סתם!

אולי זה מרמז על נישואיו העתידיים לסאנסה, שגם היא, כמו אריה, חצי זאב וחצי דג?

למעלה