פי"ה משפטית

shuttles

New member
בוודאי שאת חשופה לתביעה

כשאת באה לסופקמרקט ומחליקה על רצפה רטובה - את יכולה לתבוע את הבעלים, נכון? ובצדק, נכון? אז זה אותו דבר: מה שקורה בשטח שלך, את אחראית עליו. ילד שטיפס על העץ שבחצר שלך, נפל ושבר רגל, אורח שהחליק על רצפה רטובה אצלך בבית, אינסטלטור שקרה לו שם משהו כשעשה תיקונים אצלך בבית - את אחראית לבריאותו ושלמותו של מי שמגיע שלטח שלך. זה אחד הדברים החשובים ביותר לבדיקה כשעושים ביטוח בית - מהו הכיסוי של מי שנפגע בשטח שלך.

foofoo77

New member
יש הבדל בין סופר מרקט שהוא ציבורי

מחויב על פי החוק להחזיק ביטוח לטובת נזקי גוף של צד ג׳ שלא עובד בו לבין חתר של בית פרטי.

shuttles

New member
למה שיהיה הבדל?

אם מישהו נפצע בשטח שלך בגלל רשלנות שלך - עלייך האחריות.
כאן בצפון אמריקה זה עניין בשגרה - מגיע ילד ומציע תמורת $20 לגזום את הדשא. בדרך הוא עושה את עצמו נחתך/נופל/שובר יד וכד' ומקבל ממך את עשרות האלפים שלו בפיצויים, כי אין לו ביטוח לעשות את העבודה (הוא לא מורשה). לבעלי מקצוע מורשים יש ביטוח משלהם שמכסה דברים כאלה. לכן כאן דואגים להעסיק בעלי מקצוע בעלי רשיון בלבד.
אם מישהו מחליק על הקרח שליד הבית שלך - את אשמה בכך שלא פינית את הקרח ליד הבית שלך וגרמת למישהו להיפצע.
הגיע איזה סוכן, קיבל ממך כוס תה ונכבה ממנו - עלייך האחריות.
אם הרכב שלך נפגע כי עלית על איזה בור באמצע הכביש - כאן כבר העיריה משלמת, כי היא אשמה בכך שלא תיקנה את הכביש בזמן. זה השטח שלך.

על השטח שלך - את האחראית.

אבל מה הרשלנות פה? אם מישהי מחליק על קרח

זה עניין אחד. אבל אם ילד רץ על הדשא ומועד (כי ככה זה ילדים- נופלים לפעמים), או קופץ על הטרמפולינה ונוחת לא טוב (בלי רשותי!) איך אני יכולה להיות אחראית על זה?

בלונה4

New member
אחראית, אבל לא למסיגי גבול

כלומר, אם זה מישהו שהזמנת לבית שלך, נתת לו רשות להיכנס אז את אחראית לנזקים צפויים. אין אחריות בנזיקין כלפי מסיג גבול (מי שנכנס ללא רשות).
החריג הוא אם את יודעת שאדם נכנס אליך הביתה באופן קבוע, ובשתיקה את מאפשרת לו לעשות את זה. אז את כן יכולה להיות אחראית. ולפותחת השרשור: אפשר לשים שלט "זהירות. אין כניסה לטרמפולינה. מי שנכנס למרות אזהרה זו עושה זאת על אחריותו בלבד." בלי שום קשר, ייתכן שבבית עם חצר שווה לעשות ביטוח צד ג'.
כמובן אין לראות בכל האמור בהודעה ייעוץ משפטי.

foofoo77

New member
כשאני מעסיקה מישהו לעשות עבודה בבית שלי

אני אמורה לדאוג שיהיה לו כיסוי ביטוחי , אם זו מנקה אני משלמת עבורה ביטוח לאומי וכן אני מקפידה להוסיף ביטוח צד ג' למנקה בביטוח הבית שלי.
אם אני מזמינה ילד לגזום לי את הדשא ההיפוטתי בגינה ההיפטתית שלי והוא נפצע במהלך הגיזום בוודאי שהאחריות היא עלי ולא על אמא שלו כי זה קרה בשטח שלי בזמן שבו הוא עבד עבורי ולכן אני אדאג שהביטוח של הבית יכסה לי גם את הסנריו הזה ואפילו אוותר על שירותי הילד ההיפטתי אם לא יהיה לי ביטוח הולם עבורו כי ממש אין לי רצון לאבד את התחתונים שלי בגלל שמישהו נפצע אצלי.
אבל כשמדובר בזה שילדים באים ונכנסים בלי רשות איזו רשלנות יש כאן מצד מחזיקי הטרמפולינה.
אם ילד טובע בבריכה של השכן אחרי שהוא קפץ מעל הגדר השכן עדיין אשם?

shuttles

New member
השואלת כתבה שהחצר שלה איננה מגודרת

אם יש גדר - היא לא אחראית על שלומם של משיגי גבול.
כשאין גדר, ובמקרה המדובר אכן אין גדר, אז היא כן אחראית.

foofoo77

New member
למרות שאין גדר זה עדין שטח פרטי

אבל שוב פעם זו שאלה לסוכן ביטוח של השואלת.

yoyo10

New member
יש לך ביטוח צד ג'?

אנחנו בדקנו הביטוח מכסה את הטרמפולינה

shuttles

New member
רק לזכור, שאם אכן קורה משהו

והביטוח אכן משלם, אז להבא הם "יקרעו לך את הצורה" (כלומר את הכיס).

כך שאם אפשר למנוע, אז כדאי למנוע, כלומר לסלק את הגורם המסכן, טרמפולינה במקרה "שלנו", או לוודא איך אפשר להגן על עצמך מפני תביעה, כדי שזה בכלל לא יגיע לחברת הביטוח.

yoyo10

New member
אצלנו אין גישה לילדים זרים

אבל חברים של הילדים קופצים חופשי

למעלה