פי גלילות והטפשות התקשורתית

yoo

New member
ומה שהכי מעצבן בסיפור הזה:

שרצו ועדיין רוצים (העסק היה בהקפאה לאור המצב), להעביר את תכולת האתר לחולות ראשל"צ לייד השפד"ן הסופרלנד, משמע פחות מ קילומטר וחצי מהבית שלי! האם חייהם של תושבי מערב ראשון לציון חשובים פחוד מחייהם של תושבי רמת אביב גימל?

כלנית 2

New member
אני מוחה......בחיים לא ניתן.......

שיעבירו את חוות הגז לראשל´צ..... ומי שבעד זה הרמת אביבים שדואגים לעצמם.... אני לא מאמינה שיש פה היגיון להעביר את חוות הגז לראשל´צ מכיוון שהאוכלוסיה בה הולכת ומתרבה לכיוון המערב אז איפה הביטחון איפה???? מה הראשונים אזרחים סוג ב´????? שיעבירו לערד.....

Brendan

New member
כולם שווים אבל יש ששווים יותר

בעוד שתושבי רמת-אביב ג´ ורמת-השרון יכולים להעמיד סוללה של עורכי-דין, תושבי ראשל"צ יכולים רק לעשות הפגנות. זה לא שתושבי רמת-אביב ג´ החיים שלהם חשובים יותר זה פשוט שיש להם יותר כסף.

dmainsinner

New member
פי גלילות והטפשות התקשורתית

אני יודע שזה לא פופולרי לתמוך היום באתר פי גלילות כנגד התקשורת אבל לעיתים צריך לעשות דברים לא פופולריים שהם נכונים. מרגיזים אותי מספר עובדות: א. כולם מבצעים עליהום תקשורתי על החברות היושבות באתר מבלי לשאול כיצד הוקמו סביב אתר (שהוקם בשנות השישים לפי מיטב ידיעתי) מבנים שעל פי טענת התושבים והרשויות נמצאים בתוך מעגלי הסיכון. על פי מיטב ידיעתי את חוקי התכנון והבניה אתם לא תוכלו להקים בית או כביש בתוך איזור סיכון של מתקן קיים. רמת אביב ג´ הוקמה בחטא המבנים שהלכו והתקרבו נולדו בחטא אך על זה אף אחד לא מדבר. ב. קביעת הערכת סיכונים היא עיניין מסובך ומורכב ולא בלבד מעצם העובדה כי המילה "הערכה" מופיעה. טובי המומחים בנו את ההערכות על אתר פי גלילות (לא אני לא בתוכם יש גדולים ממני )
למה לא להעזר בהם בבנית כתבה. הערכה מוסמכת בתוספת הסתכלות על תצ"א איזורית תתן מידה של מקצועיות לכתבה הרבה יותר מאשר הערכות מקצועיות של "פצצת אטום נחסכה מת"א..." או "כל רמה"ש ניצלה מסכנה..." וכד´. ג. כן, זהו אתר מסוכן. נקודה. כן, צריך להעביר אותו. המקום שנמצא בראשל"צ מצויין מכל הבחינות (קראתי את התסקירים והערכות הסיכונים) ואם שם יטרחו לקיים את החוק ולבנות על פי חוקי התכנון והבנייה התושבים יהיו בטוחים בגבולות הסכנה המוסכמת (כן כן יש דבר שכזה משהו כמו סיכוי של 1 ל 100000 שזה הסיכוי למות ממטאוריט כשאתה הולך ברחוב). כך שאין מה לכעוס על החברות שבוודאי ירוויחו הון מהמעבר (סדר גודל של מאות מליונים לאחר קיזוז הוצאות) אלא על פוליטיקאים מקומיים בגרוש שמעקבים את המעבר. ואם כל זה לא שכנע אתכם שיש להתייחס בספקנות וברגיעה לידיעות מבעיתות בעיתון הנה לכם עיצה במקרה וחוות הגז עולה באש. היכן שאתם לא נמצאים כנסו למבנה הרחק מחלונות ודלתות (ממ"ד חדרי מדרגות מקלט או סתם חדר פנימי) ופתחו רדיו להמשך הודעות, אל תצאו לרחוב ואל תנסו לסוע ברכב. באירועים קודמים שהיו בעולם (שוב כאשר לא בנו כחוק) אלו שנשארו בבתים אפילו במרחק של מאות מטר בודדים (כמו רמת אביב ג´ למשל) לא קרה להם דבר.

אדיב חן

New member
דברים מאוד נכונים../images/Emo127.gif

מוזר שהדברים הכי פשוטים והכי ברורים קל לפספס. אם מה שנכתב נכון, והמאגר נבנה לפני השכונות, אזי מעניין באמת לדעת האם נבנו השכונות בהתאם לחוקי הבנייה והמרחק הנדרש מהמאגר וכו´. כל הקטע עם המרחקים הוא מאוד גמיש, מסיבות חלקן מוצדקות וחלקן כנראה פוליטיות/קפיטליסטיות. פתרון מצוין יהיה להעביר המיכלים מתחת לאדמה. גם פצצת גרעין, עמוק מספיק מתחת לאדמה, רק עושה בור גדול. מאגר גז אפשר לטמון פחות עמוק ובפחות מאמץ. אולי היו בכלל צריכים לבנות את המאגר במדבר, ממש כמו הכור. דרך אגב, הסיכוי להיפגע מגוף שמימי קטן הנו קטן בהרבה ממה שנכתב כאן!

dmainsinner

New member
אני מתנצל

אתה צודק לחלוטין פשוט הסתכלתי על השורה הלא נכונה בנתונים - זהו הסיכון למות מ...... גלולה למניעת הריון (!!!!) הסיכון למות ממטאוריט הוא 1E-11 עמכם הסליחה.

Brendan

New member
מי מרוויח ממעבר אתר פי-גלילות?

הרי מדובר באחד האיזורים היקרים ביותר במדינה. נישאלת השאלה: מי מעוניין בהאצת מעבר האתר? מי שמתכנן לעשות מגה פיגוע בסדר גודל כזה ישקיע קצת יותר מאמץ על-מנת להבטיח את הצלחתו וזאת בשל העובדה שביצוע כזה אפשרי רק פעם אחת. מוזרה היא העובדה שישנם דיונים כבר כמה ימים במשרדי הביטחון בנוגע למעבר היחידות הצבאיות מהאיזור למיקום אחר וזאת בשל "הרווח" מקרקע זו. כאן שוב נישאלת השאלה: מי מרוויח ממעבר אתר פי-גלילות?

Milo M

New member
פי גלילות עוד

אתר פי גלילות לא הוקם או תוכנן להיות אתר בסדר גודל הנוכחי שלן. כך שלא בטוח ששכונות רמת אביב ג ושכונות נוספות נבנו בניגוד לחוקי התכנון והבניה תוך התעלמות מבטחון התושבים. הטמנת המיכלים בעומק מספיק ( לפי כמות הגז שהם מכילים) יכולה לצמצם את הסיכון במקרה של פיגוע "מוצלח" או תקלה טכנית. וזה נראה כפיתרון המקצועי הטוב ביותר. העברת חוות הגז לנגב תגרום לתנועה רבה של מיכליות גז מסוכנות תוספת עומס בכבישים ויקור מסוים במחיר הגז. חוץ מזה שאין בישראל שיטחי מדבר פתוחים שהם לא שיטחי אימון לצבא או שמורת טבע. ברכות

dmainsinner

New member
צריך פעם אחת להרגיע את הראשל"צים

הגיע באמת הזמן שהתנגדות תושבים או פוליטיקאים תעשה על סמך בסיס עינייני ולא על סמך פוביות ציבוריות המוזנות בעיקר בחוסר ידע והפחדה של בעלי עיניין. עיניין המעבר לראשון לציון נבדק על כל היבטיו לפני שקיבל אישור. היות והמתקן בצומת גלילות הוקם לפני שהיו מקובלים בעולם סטנדרטים של בטיחות ההגנות נבנו על המתקן ולא עם הקמתו. המתקן שתוכנן בחוות ראשון מתוכנן מראש כמתקן בטוח יותר. פניה פשוטה (כפי שאני עשיתי) לענף חומרים מסוכנים בפיקוד העורף, ולאגף לחומרים מסוכנים של איכות הסביבה ושיחה עם האנשים האמונים על אישורים אלו תבהיר לכל בר דעת שאינו ניגש עם דעות קדומות כי העניין נבדק לעומקו. לא המשרד לאיכה"ס ולא פקע"ר הם מגיני האינטריסים של חברות הדלק והגז ולכן ניתן להאמין לתסקירהם. טמינת המיכלים אומנם לא תחסל את כל הסיכונים הנובעים מגז אלא רק אחד מהם הוא היווצרות כדור אש (כשאתם שומעים את השר הטיפש לאיכה"ס מדבר על איוד של אנשים תוך 72 שניות הוא מתכוון לכך) הנקרא בשפה המקצועית BLEVE. סיכון של היווצרות גל הדף - פיצוץ - עדיין קיים אך טווחי הסיכון הכוללים הם נמוכים ביותר ולא מגיעים לטווח הימצאות תושבים (מדוד על תצ"א). סגירת האתר או העברתו למקום מרוחק מהמרכז יביא לסיכון אדיר של כל הנוסעים בדרכים ושל כל הגרים על צירי התנועה. כל המלאי הקיים באתר פי גלילות מיועד לאספקת התצרוכת של גוש דן למשך 7 ימים בלבד. כ 120 משאיות יצטרכו לשנע את אותה הכמות (כ 20-30 משאיות ליום) אם וכאשר יסגר האתר. עשו אתם את חשבון האמינות, הסיכון, והסיכוי לאירוע ולמשמעויותיו. עם כל אהבתי והערכתי לתושבי ראשון לציון, אין לכם על מה להלין ועל מה להתווכח היות וטענותיכם נטועות בפחד חסר ביסוס ולא בעובדות (שלא לדבר על כל הכסף שיכנס לקופה שלכם מאתר שמשלם מליוני ש"ח ארנונה בשנה).

למעלה