פיתרון לליחה

lir0500

New member
פיתרון לליחה

שלום אני מחפשת פיתרון לבחורה שיש לה בעיות של רגישות לגלוטן וחלב.
שזה מאובחן. והיא צריכה להימנע מזה לגמרה כי זה גורם לה לדלקות וליחה
והיא טוענת שהיא מרגישה ריח מהפה או טעם מר וקשיי נשימה.
אז היא נמנעת וטיפלה והכל. אבל היא מספרת לי שהיא הכירה בחור ונוצר בניהם קשר
והכל טוב ויפה. אבל מאז שהתחילו כל הנשיקות זה חזר אליה כל הבעיות שהזכרתי.
האם זה יכול להיות בגלל שהוא אוכל גלוטן וחלב זה נשאר אצלו ברוק וזה עובר אליה?
יש פיתרון לגשר על זה? האם מי פה יכולים לעזור לזה?

0 אור 0

New member
אפשר לפתור הרבה דברים ברפואה משלימה

אבל אין מנוס מלהגיע למטפל באופן ישיר,
מסיפור באינטרנט שמשמיט את כל המידע הרלבנטי (מי אבחן, איך אבחן, מה אבחן, איך מתבטאות הבעיות שהיא חשה והאם הן בכלל קשורות לדלקות ו/או ליחה) אי אפשר לפתור שום דבר.

lir0500

New member
אם יש דלקת נוצרת הליחה?

האבחון נעשה בקופות החולים וגם בבדיקות פרטיות. כך שאנחנו יודעות בודאות שיש רגישות.
והבדיקות נעשו רק כדי להרגיש את הנפש. לתת לה מודעות.
הבעיה מתבטאת כל פעם שהם מתנשקים עם הרוק. זה גורם לה לטעם מר ולאי נוחות וליחה מרובה.
ומה הכוונה קשורות לדלקות או ליחה?

ינוקא1

New member
זה אפשרי

יש אלרגיים שגם כמות קטנה מאוד מהחומר האלרגן יכולה לגרום להם לתופעות חמורות.

(לפני כמה שנים , בעיר הולדתי נפטר ילד שהיה רגיש לחלב רק כי אכל עוגיה חסרת חלב שנאפתה בכלי שנאפו בו לפני זה עוגיות חלביות).

יש באסף הרופא מרפאה לאלרגיה למזון , שהצליחו לרפא אלרגיות למזון על ידי חשיפה אליו בכמויות מזעריות הגדלות והולכות - בעיקר אצל ילדים (אינני יודע האם הם מטפלים גם במבוגרים).

http://www.assafh.org/pediatrics/Clinic/AllergyAsthmaImmunology/FoodAllergy/Pages/default.aspx

(בכל אופן גם אם היא תתרפא מהאלגיה הנ"ל לדעתי כדאי לה להשתדל להימנע מהמזונות הללו.
לא סתם הגוף פיתח את האלרגיה הזו)

נראה לי שפתרון אפשרי אחד הוא לנסות לשכנע אותו להימנע מגלוטן וחלב , בסך הכל זה יעשה לו הרבה טוב.

(גלוטן זה צרה צרורה לדעתי לכל האוכלוסיה , כולל למי שאיננו מאובחן.
אני עצמי לא מאובחן כ"רגיש" וההימנעות מגלוטן עשתה לי הרבה טוב.
כל החיטה שלנו היום מהונדסת גנטית , וכנראה שזה מה שיצר את ה"רעילות" הגבוהה הזו.

גם הימנעות מחלב תעשה טוב לחלק גדול מהאוכלוסיה).

lir0500

New member
וואו לא ידעתי שכל החיטה היום מהונדסת גנטית.

אבל אתה יודע שיש הבדל בין רגישות לאלרגיה. ואם זה היה אלרגיה היא היתה מתה מזה. פשוט אצלה הרגישות מסוג גבוהה מאוד שתוך ממש זמן קצר זה משפיע וגורם לדלקות איפה שרק אפשר. וזה נורא מתסכל את החיים.
והפתרון שלשכנע אותו להימנע מגלוטן וחלה הוא כרגע בילתי אפשרי.
אבל תודה על המידע

0 אור 0

New member
יוסף יוסף

תשובתך אמנם מתאימה לרוח השאלה, אבל אם תקרא את השאלה תראה שלא ברור בכלל מה האבחון ומה קורה לה ועובר עליה - ממש לא נכון לדעתי לתת פתרון לפני שברור מה הבעיה.
ולגבי החיטה, ככל שידוע לי , אין בכלל בארץ חיטה מהונדסת גנטית וגם הנסיונות בעולם (ראה חברת מונסאטו ) לדחוף זנים מהונדסים גנטיים של חיטה נכשלו קשות ובצדק- הוכח מחקרית שזנים אלו גורמים נזק לגנום האנושי, וכן ידוע המקרה בו שדה אחד של חיטה מהונדסת עם זן עשב מזיק כמעט שבשה לחלוטין את האיזון הסביבתי העולמי.
ככלל המזונות שנפוצים בעולם שמהונדסים גנטית הם סויה ותירס, וכן יש הנדסה גנטית של גידולים שלא מיועדים למאכל אדם - כותנה, קנולה.
כל הנסיונות להרחיב את הדברים (חיטה כאמור, אורז, פשתה ועוד יצרו אסונות סביבתיים זוטא שבעקבות מחאת ארגונים ירוקים וארגוני צרכניים גרמו לגניזת הפרויקט)

ינוקא1

New member
לגבי השאלה

לא ראיתי שם איזשהו חוסר בהירות -
היא טוענת שהחברה רגישה לגלוטן וחלב ונמנעת מזה , אך בגלל הנשיקות עם החבר היא מרגישה ליחה והיא חושבת שזה קשור.

עניתי שזה אפשרי.

לגבי החיטה -
החיטה שלנו היום מהונדסת גנטית , ומי שאחראי לזה אפילו קיבל פרס נובל (נורמן בורלוג).
היא נקראת "חיטה ננסית" או "חיטה חצי ננסית".
היא אחראית לדעתי לרוב ככל בעיות הסוכרת באוכלוסיה , ולעוד בעיות רבות שאנשים לא מעלים על דעתם.
(כבר ציינתי בעבר שאני נרפאתי מסבוריאה בפנים רק על ידי השינוי הפשוט של הורדת הגלוטן מהתזונה).
אפשר לראות כאן ובקישור למטה.

http://wishfulskinny.blogspot.co.il/2012/12/blog-post.html

וכאן :

http://www.paleostyle.co.il/יש-לחם-בריא-ויש-פחות-ולא-מה-שחשבתם/

ינוקא1

New member
בקישור למטה

אני מתכווין אל הקישור לתוכנית של ד'ר אוז שישנו שם.

0 אור 0

New member
החיטה לא מהונדסת גנטית!!

זה לא אומר שהגלוטן לא מזיק, ושהזנים החדשים התפתחו בקו אבולוציוני שמתאים לקו האבולוציוני של האנושית אבל בוא נדייק בעובדות.
טיפוח של זנים בחקלאות מתקיים מאז ומעולם - זה תהליך שקורה גם בטבע באופן טבעי , כאשר זנים שונים מפרים זה את זה ומתפתח זן חדש.
את התהליך הזה מעתיקים החקלאים, כאשר הם מפרים זן אחד בזן שני, על מנת לחזק תכונה רצויה.
התהליך הזה מחוזק בהנדסה גנטית בפן של בדיקות בלבד - כי כאשר מדובר בזרעי מכלוא (זרעים שצמח האם מופרה באבקה של צמח אב מזן שונה) , הדרך היחידה לוודא אם הזרע הוא מהזן הנכון היא בבדיקות גנטיות.
אבל תהליך ההפריה נעשה ללא מעורבות של הנדסה גנטית ובדרך הטבעית של האבקה של פרחים, וכמובן הזנים עצמם הם טבעיים לא פחות מאשר בני אדם ממוצא גזעי שונה שמתחתנים והילדים שלהם נושאים תכונות גנטיות שהתפתחו באיזורים שונים.
לעומת זה בסויה, תירס ושאר זנים שפותחו בהנדסה גנטית מדובר בהחדרה מלאכותית של גנים מזנים ולפעמים מינים שונים לגמרי - זהו תהליך מסוכן מאד, שיכולות להיות לו תוצאות לא צפויות , הרבה מעבר לתופעות שמרוסנות על ידי מנגנוני ההגנה של התרבות טבעיות אבולוציונית.

ינוקא1

New member
טוב , את צודקת

לפחות לפי וויקי , הכלאת מינים שונים לשם יצירת זנים חדשים נקראת "השבחה גנטית" ולא "הנדסה גנטית".

על פניו,

נראה שאלו סימפטומים של עודף לחות שיוצרת ליחה
זה שהיא אלרגית/אי-סבילה לגלוטן ולקטוז, לא אומר שאין אלרגנים נוספים בתפריט שלה שמפריעים ומייצרים לחות וליחה בנוסף
דוקא יפה לראות את ההקבלה שהיא/את בוחרות לבחור

הייתי בודקת שוב את התפריט, בוררת ממנו את האלרגנים הנוספים אלימינטיבית
ובעניין הבחור? - אם יש לה ספק, אין לה ספק

למעלה