פיתן מתכדר

ללוש 15

New member
פיתן מתכדר

קראתי במאמר שאם הנחש מפהק אז יש מצב לריקבון פה אני צריך עזרה כי היום שהוצאתי את הנחשה שלי היא פיהקה בלי הפסקה!!!!! האם יש עוד סימנים שמצביעים על ריקבון פה?? תענו לי דחוף אני רוצה לבדוק אותה לפי התשובות שלכם ובהתאם אם צריך ללכת לוטרינר

רן333

New member
אני לא יודע איזה מאמר קראת, אבל

מניסיוני - לא כל פיהוק הוא סימן לבעיה. הסימנים המעידים על ריקבון פה (Stomatitis) הם זיהומים לבנבנים או אפרפרים ברקמות של הפה. מוכרים שני טיפוסים של המחלה הזו. טיפוס I מתאפיין בכך שהזיהומים ברקמות הפה קלים להסרה, והרקמות שמתגלות כאשר מסירים אותם נראות בריאות. טיפוס II מתאפיין בכך שהזיהומים צמודים חזק לרקמות הריריות של הפה, וכשמסירים אותן - הרקמות האלה נוטות לדמם בצורה משמעותית. שני הטיפוסים נגרמים על-ידי חיידקים גראם-שליליים, אבל אלה שגורמים לטיפוס II הם בד"כ עמידים יותר, וקשה יותר לטפל בהם. פרטים נוספים על המחלה הזו ועל דרכי הטיפול בה תוכל למצוא בספר: The Bacterial Diseases of Reptiles של Ross & Marzec. נחשים שסובלים מהמחלה הנ"ל נוטים לשהות בכלוב כשהפה שלהם פתוח מעט לאורך פרקי זמן ארוכים. פיהוק רגיל אינו סימן של המחלה.

ללוש 15

New member
תודה רן

דיברתי עם וטרינר ובסוף הכל בסדר סתם נבהלתי לשנייה עכשיו היא גם אכלה והכל בסדר ברוך ה'

למעלה