פיתחתי אלרגיה

סמדר בנ

New member
פיתחתי אלרגיה

לעיתונים
אני רגילה בבוקר, לפני היציאה לעבודה לקרוא בחטף עיתון. כבר זה זמן שהעיתונות (והתקשורת) מעצבנת אותי ברמות - וכבר דיברנו על תיפקוד התקשורת בזמן המלחמה כאן בפורום. הבוקר - פשוט לחטוף דיכאון מהעיתון. בדף הראשי כותרת עצומה על מחדל: יש מערכת מיגון נ"ט שמפאת בעיית תקציב לא התקינו אותה על הטנקים, לדברי המאמר כי חשבו שהמלחמה תתנהל כולה מהאויר.... בדוק? לא בדוק? כל זה לא משנה לכותרת ה"צהובה". איך אמורים להרגיש הורים לשיריונרים שנפגעו אחרי כתבה כזו? כמובן - הרמטכ"ל מרוח על שאר הכותרת - תמונה שלו מדבר בטלפון על רקע גרף מניות (מישהו באמת חושב שכל שיחות הטלפון של הרמטכ"ל הן לבנק?). וכמובן הכותרות השנונות "דן חסכן" "רמטכל עם מעו"ף".... אם הנושא שהכי מטריד את עם ישראל בימים אלו הן המניות של דן חלוץ אז או שאין לנו בעיות אחרות
או שאנחנו מעדיפים לא להתעסק בבעיות הבאמת רציניות. לא יכולה שלא לעשות אנלוגיה למטוס שנוחת בבן גוריון וכל הישראלים קמים עוד לפני שנעצר....

oshiko

New member
אבל סמדר, עניין מיגון הנ"ט

ידוע. היתה כתבה על הטכנולוגיה הזו לפני המלחמה. ההחלטה לא להתקין את זה מתבררת בדיעבד ללא ספק כסדר עדיפויות שגוי. אני חושב שהעיתונות צריכה בעניין הזה למלא את תפקידה ולהעיר על המחדלים. אם לא עכשיו אימתי. כמובן שעניין חשבון הבנק של חלוץ לא עומד באותו מישור מבחינת הדיון.

סמדר בנ

New member
אימתי?

לאחר בדיקה יסודית של העובדות. האם העיתוי (יש עדיין חיילים שם בפנים) מצדיק את הכותרת האדומה בעמוד הראשון? עיתונאי קטן מילים: אריק אינשטיין הם כותבים בעיתונים מה שהם רוצים מסרסים מלכלכים בלי שום רחמים נכנסים אל המיטות מציצים מהחורים ואין מה לעשות אין פה רחמים מלבינים את הפנים פוגעים במשפחה אם היום היה תורי אז מחר יהיה תורך המלך הוא עירום כולנו ילדים שרואים לו את הטוסיק שותקים ולא קמים אז איך אתה ישן בלילה עיתונאי קטן שלי איך אתה נרדם על מה אתה חולם בלילה אחרי שפיכת הדם איך אתה נרדם בן אדם, איך אתה נרדם הם הורגים עם המילים משחקים בנשמה לאן אני שואל הלכה האהבה שברו לו את הלב שברו את הילדה אז בטח שתהיה פה תהיה פה מלחמה

oshiko

New member
הבעיה היא שלא בטוח שיש מספיק זמן

עננים כבדים ממזרח מאיימים עלינו, וחייבים לעשות החשבון בכל האספקטים ובכל הדרגים. אם לא נשגיח אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במצב הרבה יותר גרוע מול הכרישים הגדולים של המזרח התיכון. אללה יוסתור.

יונית7

New member
לדעתי קצת יצאו מפרופורציות

ביחס לענייניו האישיים של הרמטכ"ל. לא שאני מצדיקה את התנהגותו, אבל אם יש עילה להתפטרותו, זה בטח לא צריך להיות בגלל שיחת הטלפון האומללה ההיא. יש למדינה כרגע עניינים יותר חשובים לדון בהם, וזה שהעיתונים מלאים בכתבות בנושא הזה, זה מגוחך לדעתי.

sofia4

New member
יונית, מסכימה איתך לגמרי. נראה לי

אוילי כל העיסוק הזה בשיחת הטלפון של חלוץ לביצוע המכירה. 'מעריב' ובנק לאומי כאחד בוחשים בקלחת צהובונית לא ראויה.

paulika

New member
גם לדעתי מגזימים בענין הרמטכ"ל

צלצלו אליו, אמר "תמכור", זה מראה שניצל מידע פנימי? מדובר בסכום לא גדול, יצא במקרה באותו יום. זו הבעיה הכי גדולה של המדינה? כל שטות היא סיבה לכתבה ולא שאני מתה על הרמטכ"ל, אבל לזה נטפלו, לשיחת הטלפון לבנק???

עציון

New member
שני פנים לאקט המכירה שלו

1. שזה קרה בזמן הרה אסון ולא בטוח שהיה אמור להתעסק בזה 2. שמכר קרנות נאמנות שאין לכך השפעה בזמן המכירה או הקניה 3.(תוספת):שמסיטים את העיקר בגלל הטפל. וזה מתאים לעמישראל.

להגנתו של הרמטכ"ל

אני מוצאת לנכון לצאת להגנת הרמטכ"ל בנושא המניות, יכול להיות שכרמטכ"ל הוא שגה במהלך המלחמה ולפניה. חשוב רק לזכור שחלוץ נכנס לתפקידו שנה קודם אולי פחות... לא כל המחדלים עליו. אך כמי שהיכרה את חלוץ מקרוב, שרתתי בזמנו יחד איתו בצבא. אני יכולה להעיד בפה מלא ובבטחון מלא כי חלוץ הוא אדם ישר. ישר זו לא מילה משקפת מספיק, ישר, הגון, רגיש, ונעשה לו עוול.

מאקי

New member
ואני פיתחתי אלרגיה למושג אמינות

אם הבן שלי מאמין במפקדיו שמאמינים בכל מי שמעליהם ובסוף בראשית הפירמידה או סמוך לה... מועלים באמון... אז אני מאוכזבת. אם הילד שלי מאמין שאי אפשר לחדור ויש ככה וככה וככה.... והוא דן עם אבאשלו על כל מיני כלים ועוביים.. והילד שלי מאמין בהם..... אז איך זה שכל כך הרבה טנקיסטים וטנקים ממלאים את בתי החולים והקברות?.. איך??? (ונעזוב עכבר העיר עכבר הכפר) עצוב לי. וגם גלעד שליט שריונר............... שנתחיל מחר בבקר דיון על ערכים וההשואה בין סטים?.

למעלה