פיתות (עם כיס)

shneorg

New member
פיתות (עם כיס)

שלום לאחרונה נסיתי מספר מתכונים של פיתות. בעקרון יצא לי די בסדר מבחינת הטעם ואפילו המרקם ואולם ברב הפעמים בפיתות שיוצאות אין כיס. (זה יוצא יותר כמו לחמניה שטוחה). אם מישהו יודע את הטריק או רוצה לתת מתכון מהתחלה ועד הסוף אשמח. הנושא חשוב במיוחד לאור העובדה שאנחנו נמצאים בארצות הברית והפיתות פה (לפחות באיזור שלנו, על הפנים). תודה מראש גיל

yaron1

New member
כיסים

שלום גיל לאחר עשית הבצק הנח לו לתפוח עד הכפלת הגודל, לאחר מכן רדד אותו חלק למנות צור את הצורה והגודל של הפיתה שאתה רוצה והנח לתפיחה שניה עד הכפלת הגודל, רק אחר כך הכנס לתנור, אני מניח שתקבל פיתות עם כיס.

אמירה

New member
פיתות עם כיס-באחריות!!!

אני מכירה את הנושא מצויין, גם אני בארצות הברית,ולאחר מספר נסיונות, הגעתי למתכון והטכניקה שתמיד מצליחים.(אפילו היום הכנתי ). המצרכים ל-20 פיתות 4 כוסות מים פושרים(110 מעלות פרנהייט)44 צלסיוס-משתלם לקנות מדחום דיגיטלי 2 כפות שמרים יבשים 1 כף סוכר 1 כף מלח 1/4 כוס שמן כ- 6 כוסות קמח ללחם -חשוב!!! אופן ההכנה בקערה גדולה שמים כל המים, השמרים והסוכר בוחשים קלות ומניחים לתסיסה כ-10 דקות. כשתסס מוסיפים בהדרגה את הקמח, כוס אחר כוס, לאחר 4 כוסות להוסיף השמן והמלח, להמשיך עם הקמח עד שהבצק הופך אחיד ולא דביק, להעביר למשטח מקומח היטב וללוש כ-5 דקות עד שהבצק גמיש ורך. להתפיח במקום חמים, בקערה משומנת קלות ומכוסה. כשתפח לטפוח עם אגרוף להוריד את הנפח, ולתת לתפוח שוב. לאחר שתפח שנית, לבצוע חתיכות מהבצק וליצור כדורים חלקים בגודל כדור טניס, ולהתפיח אותם מכוסים במגבת מטבח כחצי שעה. בינתיים לחמם תנור ל- 450 מעלות(פרנהייט, פרנהייט, אנחנו בארה``ב מה לעשות)250 צלסיוס.ולהניח את הרשת על הכי נמוך. להתחיל לרדד מהכדור הראשון שיצרנו עגול בעובי של פחות מחצי ס``מ, ומאוד חשוב לא להתפיח שוב, לשים בתבנית,ולתנור. אין לפתוח את התנור ב-5 הדקות הראשונות, אם יש חלון ניתן להבחין שהפיתות מקבלות ``בטן`` ואז כבר אין בעיה לפתוח, פשוט הפיתות זקוקות למכת חום חזקה, וכל פתיחת דלת מבריחה את החום. בשלב הזה להציץ בזהירות אם הפיתות מקבלות כתמי צבע חום בהיר בתחתית, אם כן יש להפוך אותן לעוד דקה. בזהירות רבה, התנור מאוד חם!!!!! מוציאים מהתנור ומכסים במגבת מטבח. בהצלחה, ובתאבון...

למעלה