פיתון עצים ירוק.

itamarmal

New member
פיתון עצים ירוק.

אשמח אם מישהו יכול לתת לי קצת מידע על פיתון עצים ירוק... והאם ניתן לגדל בארץ אחד כזה?? ואילו תנאים הוא צריך? לחות? כמות חימום? עצים לתפס? תודה מראש להתייחסות!!

Liron Samuels

New member
קצת מידע

Morelia viridis - שמו הלטיני של הנחש אשר נקרא בעבר Chondropython viridis. מגיע לאורך של 120 עד 180 ס"מ בממוצע. מצוי בכמה איים אינדונזים, ניו גינאה ובצפון אוסטרליה. מעביר את מרבית חייו בצמרות העצים (כולל אכילה, שתייה הזדווגות וכו'). קטן ורזה יחסית לפיתונים אחרים. ניתן לגדל בארץ (תחת התנאים הנכונים כמובן). מספיק לשים לו ענף או מקל מאוזן בתוך הכלוב שהנחש יתלפף עליו וידמה לו ענף על עץ בטבע (נחשים אלה לא אוהבים להיות על הקרקע ולא יהיו על הקרקע אם יש ענף בכלוב). זהו נחש תצוגה יפה, אך לא נחש שמתאים לידיים.

itamarmal

New member
תודההה רבה..

לירון תודה רבה על ההתייחסות והתשובות.. אך שוב שאלה קטנה- מה ז"א? "ניתן לגדל בארץ (תחת התנאים הנכונים כמובן) מהם התנאים הנכונים בשבילו? ואיך ניתן להשיג אחד כזה?

Liron Samuels

New member
איתמר

ניתן לגדל בארץ, כלומר מבחינת החוק והתנאים שהנחש דורש זהו נחש שניתן לגדל בארץ. בשליפה מהירה מכמה אתרים, אלה הטמפרטורות המומלצות: בקיץ 25.5 - 29.9 בחורף 18.5 - 29.5 (כאשר הטמפרטורות הנמוכות הן הטמפרטורות בלילה, מן הסתם). הנחש גם דורש לחות גבוהה. אמנם זהו נחש מאוד יפה, אך אין פרטים רבים בארץ ומרבית אלה שיש בארץ לא יפים כמו הנחשים שאתה רואה באינטרנט.

itamarmal

New member
לירון..

המון תודה על המידע שנתת ועזרת.. יש אפשרות להביא אחד כזה.. אבל הוא מאוד יקר ונדיר. שאלתי התעניינתי ולמדתי- תודה רבה !!

itamarmal

New member
הזן של הפיתון

לפי ידיעתי נדיר למצוא אחד כזה בארץ. ידוע לי היכן נמצאים כמה פריטים אבל גם מי שמעוניין למכור רוצה על בייבי המון כסף.

the vipersss

New member
נכון בהחלט

זה נחש פחות שכיח אצל מגדלים בארץ מחירו נע בין 2500 -3000 לבייבי אם תמצא בייבי כי עד כמה שידוע לי הפסיקו ליבא אותם לארץ בגלל חוסר ההתעניינות גם לא ממש ידוע על הזדווגויות או הטלות בארץ מה שבין היתר גורם למחיר המובקע וחוץ מזה הנחש הזה נחשב קשה לגידול אופי הגנתי בדרך כלל ושיניים חדות וארוכות יחסית זה נחש יפה במיוחד אבל לא מומלץ למגדלים מתחילים היה לי כמה כאלו בעבר ואני לא ממש זוכר למי מכרתי אני רק זוכר שלקח המון זמן למכור אותם אבל אם תרצה אני יכול לבדוק לך מחירים ואם אפשרי להזמין מקווה שעזרתי

למעלה