פיתוי גורלי

צלשלספק

New member
אני אענה לך היכן עובר הקו.

כל אחד/אחת והערכים שלו/שלה, מוסר, מצפון, יכול להיות שזה גם ערכים שנצרבו עם הזמן או הגיעו מהבית דרך החינוך, לא עקבתי אחרי הנושא ברמה האנתרופולגית - בעיני זו הבנה עצמית, שבאה מבפנים, שמה שהיה עם האתר - נגמר, ויש משהו מעניין חדש מחוץ לוירטואל.

מציאות אין, האתר אאוט. ואם הקשר עובד טוב ונפגשים די הרבה גם למי יש זמן או רצון לחטט שם?
(ת'כלס, לא רק הוא שם אלא כעת גם את הגעת בעקבותיו)

באתר הוירטואלי הכל טוב ויפה יש מבחר (90% כונפות, את מי אני מחרטט
) ובמציאות אם הקשר עובד טוב ומעניין, באופן טבעי כל אחד והשלב שלו להגיד לאתר - שלום יפה וביי, אתה כבר לא מעניין יותר. איבדתי עניין.

זה אמור להגיע באופן טבעי לכל בנאדם נורמטיבי שמרגיש נוח ובטוח בקשר שהוא נמצא בו, אלא כאמור - אם שני הצדדים הגדירו משהו אחר - או כפי שכתבת " X מחפש רק לזיין" ואאזן זאת עם "Y סתם משועממת או סתם סקרנית או גם מחפשת סקס בלי מחויבות".

עצתי, תלבני איתו את זה בשיא העדינות, תגידי שחברה במקרה ראתה ובלה בלה, ושזה איפשהו מפריע לך. אם תתקפי - תזיקי לקשר,
יכול להיות שסתם בא לו לקשקש עם בחורות, אולי משהו "חסר" בקשר שלכם. אין לי מושג באיזה תדירות אתם נפגשים או משוחחים בטלפון?

shayCn

New member
וואו,כמה תמימות

הוא באתר הכרויות בשביל פלירטוטים וזהו?
מי סיפר לך את זה?הוא?

די,ספונג'י באמת.הוא ממקבל אותה עם אחרות.
אתה יודע מה,אם הם היו רק יוצאים איזה דייט שניים אז עוד מילא(למרות
שגם זה פסול בעיניי),אבל הם כבר כמה שבועות יחד שוכבים.
אין לו זכות להכנס לאתרי הכרויות ולהמשיך לחפש במקביל לה.

Sponge Worthy

New member
לא יודע.

אני הייתי מאוד נזהר לפני שהייתי אומר לבחורה בת 33 "לזרוק" בחור שטוב לה איתו.
זה לא שיש לה עוד 1,000 אחרים שעומדים אצלה בתור. למצוא אהבה בגילנו זו משימה קשה מאוד, יש שיגידו כמעט בלתי-אפשרית, וצריך לחשוב טוב-טוב לפני ש-"זורקים" בן זוג שטוב לנו איתו.

טוב איתו?

וזה אמור להיות מספיק? מה עם ערכים כמו נאמנות? אמינות? מוסר? אלו דברים שלא חשובים לך? חשוב לך להיות עם משהי רק בשביל הכיף, הצחוקים והזיונים? או שאתה מחפש עוד כמה תכונות אופי חשובות? (מישהו הזכיר אמינות?)

Sponge Worthy

New member
נו טוב

אז תזרקי אותו, ואני מאחל לך שתמצאי בן זוג יותר טוב באותה קלות שבה זרקת את הנוכחי. בהצלחה.

shayCn

New member
ברגע שהוא ממקבל

והיא גילתה..אז כבר לא "טוב לה איתו".
הם 3 שבועות ביחד.זה לא מספיק בשביל להגדיר
כאהבת חייה.

צלשלספק

New member
יש לו זכות, כי זה עניין שלו עם עצמו.

הוא לא חתם איתה על איזה "חוזה אי כניסה לאתר"

אני לא אומר שזה הוגן או מוסרי, אבל יכול להיות שהרף שלו מבחינת נושאים אלו שציינתי - היכן עובר הקו, קצת "הרבה" יותר גבוה משלך.

וכשהתכוונתי גבוה, ז"א שאתה עוצר באדום היכן שאמור ראוי ומתבקש בעיניך, בזמן שהוא נוסע בחופשיות כשתמרורי האזהרה בקשר שלו הם בגדר המלצה בלבד, עם זאת ממש לא ברור אם הוא "עוצר" גם ב"תחנות"
אחרות בדרך או רק מעיף מבט או זורק איזו מילה

אם הוא עצמו, לא מרגיש מבפנים שמשהו "חריג" בכך שהוא נכנס לאתר (בהנחה שהוא מחפש רק סקס שם) כשהוא שוכב או אפילו ישן עם מישהי חדשה לילה שלם, אז כנראה שהוא לא שלם איתה וגם לא עם ההחלטות שלו.

shayCn

New member
חחח יש לו זכות?..אין להם חוזה חתום?

אז מה שאתה אומר זה שעד שלא מתחתנים אז מותר לבגוד חופשי חופשי
אודרוב סדום ועמורה?
ומה עם כאלו שלא מאמינים בנישואים ומעוניינים רק בזוגיות?אז זה אומר שהחיים שלהם הולכים להיות רוויים בבגידות ולך תדע,אולי גם הריונות לא רצויים ומחלות מין על הדרך.

סורי,לא מסכים עם הגישה הזאת.יש כללים מנחים,יש קודים חברתיים אצל כולנו..טוב נו,אצל מרביתנו.אחד מהם זה לא לנאוף.זה גם כתוב שם איפהשהוא על לוחות מאבן.

כל הדיבורים על רף 'גבוה' אלה הגדרות שאני לא מוכן לקבל ברצינות.בן אדם שמזלזל בבת הזוג שלו,אז לא ראוי שיכבדו אותו כבן אדם.

אין 'מדרגות' בבחינת בני אדם.יש את הדרישות מינימום שהוא לא עומד בהם.
אם ללכת לפי הגישה הזו של הרף,אז הוא היה צריך לשאול אותה קודם אם זה לא מפריע לה,אם היא מאמינה ביחסים פתוחים ובשאר נישות בוגדניות..
אם זה מפריע לה והיא החליטה למלכד אותו,אז כנראה שהתשובה היא לא.
הוא עשה את זה מאחורי הגב שלה כי הוא יודע שאם היא תדע שזה יפגע בה.

צלשלספק

New member
ברור שיש לו זכות, הוא לא עובר על איזה חוק.

אנחנו לא באירן ולא סוקלים כאן באבנים על בגידה ונאיפה נשואים או שלא נשואים, בגידה, לרבות בגידה באמון שנתן בך אדם, שלעצמה היא דבר מכוער מאוד ולא מוסרי, אין חולק על כך.

לבגוד במישהי שאתה בקשר רציף איתה, זה מכוער, מאוד, אבל לא, "לא חוקי" בהגדרה.

כנראה שלא הבנת את דברי בתחילה ולכן אחדד, בהנחה ובאמת שיטט שם לחפש כדי...לזיין
, רמות "המוסר" שלך ושלו שונות.
איפה שאתה עוצר באדום או אפילו מסיים יפה וחותך -, הוא ממשיך וזורם.

שוב, לא אני ולא אתה יודעים מה הוא עושה שם ובאיזה תדירות.
יש אנשים שמציצים מתוך סקרנות, ואפילו משתפים את בן / בת הזוג בקטע של צחוקים, שפנה אליהם (שוב, דרך התראה במייל) איזה בחור/ה ששלח/ה לו/ה איזה שיר הזוי או משהו כזה.

קורה.

shayCn

New member
שמע,כל אחד והעקרונות מוסר שלו

אני בטוח שגם לך זה לא היה נעים אם היית נכנס למערכת יחסים
שהיא משמעותית לך והיית מפתח רגשות עמוקים וציפיות ואז מגלה שבת הזוג שלך שוכבת באותו הזמן עם גברים אחרים..מעניין איך היית רואה את ה"זכויות" שלה אז.
יש גבול גם לליברליות ובמיוחד בגילאי 30+.אנחנו לא ילדים בני 20 ומשהו שמחפשים הרפתקאות כי משעמם לנו בחיים.
אנשים רוצים מסגרת של קשר חזק ואהבה.זה לא מתאים,לא במקום
ולא לעניין לגלות שכל זה מתרסק בפנים ולא בגלל מאפייני אופי או התאמה
אלא בגלל זלזול.פגיעה בכבוד.ואיכסה.
אני לא חושב שאני קיצוני בדבריי.אני חושב שאתה מתירני מדי אם לדעתך
זו "זכותו" לפגוע בה נפשית.רמות המוסר שלי ושלו לא צריכות להיות שונות.
לא בקטע הזה.
ושוב,אם זה משהו מוסכם בינהם קרי,יחסים פתוחים,לא רציניים לקשר,
יזיזים וכאלה אז עוד אפשר להבין,אבל זה לא ככה כי היא ראתה אותו
בקטע רציני.והוא..הוא שכח לברך.סתם.
הוא קקה שמראה לה רצינות ושוכב איתה מצד אחד,ולמחרת נכנס לאתר
ומחפש יעד חדש מצד שני.
ותכלס,חבל שבקטע של בגידות אין לנו חוקים של איראן.אולי בהתחלה היית
רואה גברים ונשים קטועי ידיים,אבל אח"כ אנשים היו מתחילים לתפוס את עצמם ומתחילים להתנהג כמו בני אדם.

צלשלספק

New member
הכותרת שלך מסכמת את הכל.

כל אחד ועקרונות המוסר שלו.

ברשותך אוסיף, כל אחד מסתכל על המראה שלו בבית, בהנחה שיש לו.

עם זאת צריך לבצע הפרדה בין מה אני הייתי מרגיש (והאמן לי הרגשתי, לא אחרי שלושה שבועות, אלא אחרי שנה), לבין הכותרת שלך.
ההפרדה בין "הזכות" לרבות החוקית, של אדם לעשות מעשה מסוים לבין לרף המוסר, שלו ובכלל.

כל אחד ורף המוסר שלו, יש כאלו כשמגיע אינטרס אישי הם ידרכו על כל העולם ואחותו כדי לממש אותו, זוגיות, פרנסה, גירושין, בעיני זה מכוער, מאוד, גם אם זכותם לעשות זאת.

מן הסתם כנגזרת מרף המוסר ומצפון שדופק חזק שאתה הולך לעשות משהו פסול, כשבחורה אחרת מחכה לך בבית, סומכת עליך, הנושא היה יכול לעצור לא מעט אנשים עם תמרור אזהרה, אבל יש כאלו שלא. שהמצפון דופק להם רק אם הם עולים שיכורים לרכב, נניח אבל לא אם הם ממקבלים.

לא דיברתי על לענות לאיזה מסר, או לקשקש עם בחורה או שתיים בקשר של שלושה שבועות, אלא ללכת, במטרה לשכב עם מישהי שאתה כבר שוכב עם מישהי אחרת שסומכת עליך.

יצא לי פעמים ספורות בעבר, ל"מקבל" בהגדרה, בדייט ראשון גג שני, אבל מתוך כל הבלבול באתרי ההכרויות, ולא בקשר רציף או ממש מרצוני החופשי.

shayCn

New member
ברור.זה הכל עניין של מוסר

ואני לא רואה את זה בעיניים של "זכויות".
אז מה,בגלל שאין חוק אזרחי שאוסר בגידה בבני זוג לא נשואים
אז זה אומר ש"מותר" לכל אחד להתנהג ככה?
ממש לא.
יש קודים של מוסר,קודים חברתיים ברורים.
אחד שמתנהג ככה אז הוא לא בן אדם אלא רקוב,אנטיפט וחסר רגשות.
הוא יעצור רק כשיפגעו בו בחזרה.
מילא,אפשר לצאת פעם פעמיים ולהחליט שלא מתאים וזה ייצא ככה
שמתחילים לצאת עם מישהי אחרת,אפשר גם לשאול אותה קודם
אם זה מפריע לה.אבל במצב שלהם זה נראה שהם עברו את השלב הזה
וכנראה הוא עבד עליה שהכוונות שלו רציניות יותר.

צלשלספק

New member
על בגידה, מוסר, וכל מה שבאמצע.

בוא נסכם שבגידה בבן / בת זוג, לרבות בגידה באמון של אדם קרוב אליך, זה דבר מכוער מאוד ולא מוסרי בחברה בה אנו חיים, לפחות במודל הקלאסי.

רק לסבר את האוזן, ועם זאת שנושא השרשור לא היה בגידה, אלא על בחור שנכנס לאתר מסיבה זו אחרת, לכן נניח לו לרגע בצד.
אחדד כי אני לא מצדיק בגידה בשום מקרה שהוא, גם אם הבעל עצלן או האשה השמינה, אבל אנשים בוגדים, ברמה המוסרית זה מכוער מאוד, אבל זכותם לעשות זאת כנגזרת מזכות האדם וחרותו.

זה שזכותם לעשות כפי שהם רואים לנכון, לא הופך את המעשה ראוי בעיני באם פגעו באחר, אפילו אנושות כדי להשיג את מה שהם רצו.

צלשלספק

New member
אקח את האנונימיות ברשת, כהמחשה דומה.

האנונימיות, ברשת, בוירטואל, אפילו במידה מסוימת בפרדס עצמו - היא כלי נדרש בהחלט, ומדובר בכלי חזק מאוד.

אדם, גולש, המתכסה במעטה האנונימיות שמתיר לו החוק או האתר וכלליו, יכול לנצל את האנונימיות בכל מיני דרכים שאדם גלוי לא יכול, לספר ולשתף בנושאים "רגישים" בפורומים "רגישים" נניח, ובמקרים מסוימים הכלי יכול לשמש לרעה, גם כדי לפגוע באנשים אחרים, קל וחומר אם הוא מכיר אותם.

shayCn

New member
זה ההבדל בין הגישות

אני רואה כניסה לאתר הכרויות בתקופת קשר כבגידה.
בוא נבין קודם את המסגרת..
אתר הכרויות זה לא הפורום הנוכחי בתפוז או פייסבוק שיש היתכנות
גם לשיחות חברתיות..אתר הכרויות הוא לא לצורך פלירטוטים,אלא להכרויות רומנטיות בצורה מובהקת,לסטוצים ולדייטים.וחוץ מזה..זה האתר שבו הם הכירו!

אביeג7

New member
בדיוק ככה

אם נכנסים נגיד אחרי שבוע-שבועיים שיוצאים,זה עוד מובן..
אבל אם זה קורה אחרי תקופה ארוכה יותר,
כנראה שמי שנכנס לא מעוניין.

shayCn

New member
הייתי אומר שבוע..זה מספיק

למרות שממה שאני זוכר מאתרי הכרויות,גם אחרי שיחה ראשונית בטלפון
לפני שבכלל היינו בדייט ראשון אני לא נכנס לאתר.
מבחינתי מיציתי את האתר ברגע שהכרתי אותה.
עם אחת האקסיות כשהייתי בטוח לגביה לגמרי,אני זוכר שאמרתי לה אחרי 3-4 חודשים יחד שאני נכנס לאתר לסגור את המנוי.ככה למקרה כזה שחברה שלה תראה אותי שם וסתם יהיה בילבול.

אם הייתי תופס מישהי אחרי שבוע אחד איתי

*גם אם לא שכבנו*, משוטטת שוב באתר היכרויות, לא היה לי צל של ספק שהיא לא חושבת שמצאה את מה שחיפשה איתי.

לפעמים יש אנשים שלא מבינים רמזים ואני יכול להבין זאת (כי לפעמים הרמזים באמת קלים, ולא כל אחד נולד עם כישרון), אבל פה מדובר על חתיכת רמז עבה, ומי שלא מבין אותו, לדעתי יש לו כבר בעיה די רצינית (חוסר אינטיליגנציה רגשית ברמה שלא הייתי ממליץ לו לנהל את החיים בלי יועץ לענייני רגש).

shayCn

New member
נו,אבל במקרה שלהם הם שכבו ביחד

והיו ביחד 3 שבועות.הוא צריך להיות חתיכת אינפנטיל חסר יכולות תקשורתיות
כדי לשדר לה רמזים במקום להפרד ממנה קודם.

לא, הוא כנראה פשוט זבל

ולכן הוא משתמש בה בזמן שהוא מחפש משהו מתאים יותר עבורו.

למעלה