פיתוח שנינות

nic123

New member
פיתוח שנינות

שלום רב,

ישנם סוג אנשים שכל מה שאומרים להם יש להם דבר לענות בגובה,ולרוב זה שנון ומעניין
וישנם את הסוג שמה שנאמר אליהם מסתפקים בצחקוק או ב"וואלה" ואין להם תגובות ממשיות לשיחה

אני מעוניין להפוך להיות מהסוג הראשון,לפתח את היכולות אלתור תגובה שלי למה שנאמר בשיחה,ולהפוך ליותר שנון ומעניין בתגובות שלי

איך אני מפתח את היכולת הזו?

תודה רבה מראש לעוזרים

Yin

New member
תפסיק והתבייש ולפחד ממה יגידו.

זה מה שעוצר אותך.

תתחיל לענות מהר, תוך מיקוד במרכיב אחד בלבד מתוך מה שעולה מתוך השיחה.
יש סיכוי שבחודשים הראשונים אתה תתפס כאדיוט, אז מה, עם הזמן זה יתחיל לעבוד לך.

עדי

פתרון טכני מול פתרון מעמיק

ברמה הטכנית אתה יכול לראות אנשים שנונים ומצחיקים ולנסות לחקות אותם עד שתמצא את הדרך שלך לשנינות.

עם זאת, לדעתי עדיף לעבוד ברמה העמוקה, כלומר מבפנים החוצה: לראות איזה מקומות גורמים לך מעצורים בביטוי. לבדוק איך תוכל להתבטא יותר בביטחון ומה היכולת שלך להעביר שמחה "דרכך".

יכולת אלתור

הי לך,

דרך מהנה ויעילה לעבוד על אלתורים יכולה להיות במסגרת חוג תאטרון.

אלתור מחייב אותי להתחבר לעצמי, לבטוח ולסמוך על עצמי שמה שאני אומרת זה מספיק טוב, להיות זורמת, קלילה.

חוג תאטרון בו מתרגלים אלתורים, הוא סביבה "מוגנת" בו כולם מתרגלים, אין דבר כזה טעות והכל בסדר ובאוירה מהנה. מכירה לא מעט אנשים שזה מאד עזר להם ביום יום.

ובנוסף, אני מבינה מדבריך שאתה מרגיש לא מספיק מעניין?? אולי זה מקום ששווה לך לעבוד עליו, להרגיש מספיק מעניין כמו שאתה?
והרי יש לך לבטח, הרבה דברים אחרים להביא לשיחה מלבד יכולת האלתור והשנינות.

אולי יש אפשרות להיות אדם מעניין גם בלי האלתור?

בהצלחה!

אילת

טיפ1 : להכין תשובות מראש

תחשוב על כל מיני רגעים כאלה שאמרת 'וואלה', ותחושב מה היית אומר אם היית יכול לעשות 'פאוז' לזמן, לחשוב כמה שאתה חוצה, ואז לומר את התשובה.

תחושב על כל מיני מצבים שבהם אנשים אומרים דברים על דברים ותכין רשימה של דברים שנונים בבית, תתחיל לנסות את הדברים השנונים ואט אט תפתח זאת עם הזמן..

תכין דברים שנונים לפי נושאים - אם תראה הרבה פעמים אנשים שנונים מביאים את עצמם מאוד במקומות שהקשר לעיתים קלוש, אבל עדיין זה שנון, מעניין ומרגיש קשור...
לכן - חשוב על נושאים שונים, הכן שנינויות שונות, ואז 'תקע' את אותן שנינויות במקומות הרלוונטיים+-

טיפ2: חשוב איפה/מתי בחייך כן היית שנון

בטוח שהיו מקרים שכן היית מרוצה, לפחות קצת, מהתגובה שלך

חשוב על אותם רגעים, נסה לאתר מה היא סוג השנינות הייחודית לך

אתר את הסגנון האישי שלך בתגובות שנונות

ופתח אותו על-ידי חשיבה על תגובות שנונות במצבים שונים בחיים

טיפ3: עדיף מאוחר מאף פעם לא

בטח קרה לך שאמרת איזה 'וואלה' מעפאן כזה, ואז אחרי דקה או שתיים פתאום צצה במוחך התשובה שאם היית אומר אותה היית יוצא מלך השכונה.

טוב מאוד! עברה דקה/שתיים/יותר - לא משנה - תגיד את זה, גם אם זה כבר לא יהיה קשור, גם אם יקח זמן להבין על מה אתה מדבר.. העניין הוא להוציא את זה החוצה

אם תוציא יותר ויותר את השנינויות, גם אם באיחור מה, אט אט המרווח בין הרגע המתאים לרגע בו אתה אומר את התגובה המגניבה יתקצר..

טיפ4: לראות את השינוי

אל תתמקד באיפה אתה לא מצליח להיות הבחור הכי מגניב בשכונה

תמצא את המקומות בהם אתה כן מצליח, תתמיד עם ההצלחות, ותחזק עצמך כל הזמן על המקומות בהם הולך לך

אם תתמקד במקומות שאתה שנון, הביטחון שלך בעניין יעלה, ואתה תאפשר לעצמך להיות יותר ויותר שנון

טיפ5: תסתובב עם אנשים שנונים

כשאדם רוצה לפתח מיומנות מסויימת הוא צריך להיות הרבה בסביבה של אנשים שיש להם את אותה המיומנות

הגוף שלנו לומד מחיקוי, אם תהיה בסביבה הנכונה, עם אנשים שנונים, ועם הכוונה הנכונה, להיות שנון יותר, הגוף שלך כבר מעצמו ילמד להיות שנון

במשפט אחד: תדאג לשים עצמך בסביבה שנונה!

טיפ6: קח דבר/שניים שעובדים ופתח אותם

קיבלת כאן הרבה תגובות טובות שיכולות מאוד לעזור, אבל יכולות להיות גם סוג של הצפה מלחיצה

ולכן: בחר לך דבר או שניים שנראים לך ובהם התמקד

את כל ההצעות האחרות: אתה יכול לשים בינתיים בצד ולהתעלם מהן לחלוטין

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כל הכבוד על התשובה המושקעת

כל הטיפים שלך טובים, ואת הטיפ הזה הכי אהבתי.

מעולם לא היה לי חוש הומור

אבל אנשים הרבה פעמים צוחקים בפגישות איתי ובקורסים שלי.

כי אני נינוחה, אני פתוחה, אני אמיתית, אני רגועה, ואני לא חוששת לצחוק על עצמי קצת, או להיות כנה עם אחרים - ולפעמים זה מצחיק.

חוש הומור או שנינות הם קצה קרחון. בתפיסה שלי לא נכון לעבוד עליהם ישירות, אלא בצורה יותר עמוקה על הנינוחות והבטחון העצמי.

מה דעתך?

Yin

New member
חוש הומור

לא בהכרח קשור לנינוחות, אלא ליכולת לראות את החיים בצורה מסוימת.
כשזה מגיע ממקום לא רגוע - קוראים לזה סרקזם.
וכשההומור מגיע ממקום רגוע - האחר אומר וואלה ואפילו יכול לצחוק.

אולי

אבל נדמה לי שלא תמיד.
לפעמים זו הראיה הפשוטה, הכנה, האותנטית, אפשר לומר - חסרת כל תחכום, שיכולה להביא להסתכלות אמיתית ובעצם מצחיקה.

Yin

New member
שערוריה, דיון רציני על שנינות, בלי אף דוגמה

נקודת מבטי - בעזרת השם.

אשמח לעוד דוגמאות לשנינות של חברי הפורום.

עדי

סגנון הדיבור הכי מושך ומעניין הוא...

דיבור ציורי!
אנשים מעניינים בשיחות הם אנשים שמדברים בצורה ציורית.
תנסה לעבוד על זה. תרגיל את עצמך לחשוב מטאפורית.
תצמיד דימויים לסיפורים שתספר, למחשבות שלך ולדיבור השוטף שלך בכלל.
כשהגישה הזו תיטמע בך אתה תראה שהשיחה זורמת יותר, נהיית שנונה יותר ועם השנינות גם יבוא חוש ההומור.

למעלה