פיתוח פילם

meravhe

New member
פיתוח פילם

שלום יש לי שאלה ואני מקווה שאני שואלת במקום הנכון. חברה שלי חזרה מארה"ב והיא פיתחה את כל התמונות שהיא צילמה שם (השתמשה במצלמת פוקט פשוטה עם זום אוטומטי) כל התמונות שלה יצאו באיכות גרוע ביותר (איכות שאפילו לא סבירה למצלמת פוקט). בחנות הצילום אמרו לה שהסיבה לאיכות התמונות היא מכונות השיקוף שבשדות התעופה. האם זה נכון והאם יש אפשרות להציל את הפילם שכבר פותח וחוץ מזה מה אפשר לעשות כדי להגן על סרטי צילום כשעוברים במכשירי שיקוף.

FlyFoto

New member
אין מה להציל ../images/Emo4.gif

בלי קשר לפיתוח, פשוט צילום הוא צילום (הוא צילום). מה שלא צולם באותו רגע לא ניתן ליצירה יש מאין. יש מספר סיבות לאיכות הגרועה, השתיים הבולטות ביותר הן מצלמה גרועה (בד"כ איכות מצלמות הפוקט לא מזהירה, בלשון המעטה), ופילם גרוע/ישן. להבא, אם חשוב להביא תיעוד מאיזשהו טיול, כדאי להשקיע קצת. היום ניתן גם לשקול מצלמה דיגיטלית, שב $300 ניתן למצוא דברים טובים למדי (בארה"ב). שימי לב שלא העלתי את עניין הסריקה בנמל התעופה, כיוון שלדבר זה כמעט ואין השפעה כלשהי. בלא מעט בדיקות שנעשו במהלך השנים לגבי נושא זה, בסרטים "איטיים" (מהירות 100,200) ואף בינוניים (400) לא נתגלתה שום בעיה. רק בסרטים "מהירים" (800, 1600 וצפונה) הדבר יכול להתחיל להשפיע, אבל גם זה לא בעקבות סריקה אחת או שתיים, אלא הרבה יותר מכך. אני לא מאמין שזו הייתה הבעיה של חברתך כיוון שאני בספק שהיא השתמשה בפילם כ"כ מהיר (צריך להתאמץ כדי למצוא אותם. אלו לא הפילמים שיש בסופרים למיניהם). המלצה נוספת - כדי בכל זאת להימנע אפילו מחשש מהסריקה: פשוט לפתח לפני הטיסה. ארה"ב זו לא הודו שצריך לחשוש בה ממעבדות חובבניות.

למעלה