"פיתוח משחק"

miri41

New member
"פיתוח משחק" ../images/Emo213.gif

שלום בנות (ושנים שלושה בנים- עמכם הסליחה) אני עוקבת אחרי הפורום מדי פעם והיום אני מביאה שלאה. במהלך העבודה שלי (מספר שנים "מכובדות") פיתחתי משחק מסויים שהילדים איתם אני עובדת מאד נהנים ממנו. אני עובדת איתו כבר המון זמן . לאחרונה התחלתי לחשוב איך אני יכולה לעשות מהרעיון משחק שלי קצת... כסף (אוו סליחה על הבוטות). חשבתי לדבר עם חברות המייצרים משחקים חינוכים ומשחקים לחינוך המיוחד, אך עדיין לא עשיתי שום צעד. אני לא רוצה לדבר עם חברה מסויימת שלא יראו עניין בזה ואח"כ אני אראה את המשחק שלי על המדפים בחנויות. חשבתי גם לייצר את זה באופן עצמאי ולמכור את זה באופן עצמאי אבל זה נראה לי הרבה עבודה שאני לא מבינה בה. מישהוא המליץ לי לרשום את זה כפטנט אבל הבנתי שזה תהליך ארוך ויקר. מה דעתכם??? האם למישהוא היה מקרה דומה??? האם אתן מכירות מישהוא שעשה ממשחק שהוא פתח למשחק דרך חברת משחקים?? בטח יש עוד מרפאות נהדרות שפתחו משחקים גאוניים, מה עושים עם זה הלאה????? איך שהבנתם אני לא רוצה הרבה כאב ראש והתרוצציות, סכ"ה אני רוצה שיצא לי משהו טוב מהרעיון שיש לי

מה שאת צריכה

זה פגישה בה תלמדי דבר או שניים על יזמות עסקית. יש למכון הייצוא קורסים בשוטף ואפשר גם לקחת ייעוץ עם איש מקצוע. בגדול - יזם שרוצה לחשוף מוצר בלי שיגנבו לו אותו, מחתים את הצד השני על הסכם סודיות.

zebrra

New member
ממליצה לך לפנות לעו"ד שמתעסק

בקנין רוחני וזכויות יוצרים לפחות לייעוץ ראשוני. אם זה משהו שבאמת יכל להיות הצלחה שווה להשקיע סכום התחלתי מאשר לבכות אח"כ לאורך שנים.

אחרי שאמרת שלום בנות

את באמת זקוקה לעורך דין ואפילו למשטרה. אני מארגן את הבנים שיגנבו לך את המשחק

יום אחד

נוציא חוברת על השימושים השונים במשחקים 'רגילים' שהמצאנו... לא ככה? עכשיו שאני חושבת על זה - מזמן לא שיחקתי משחק על פי החוקים הרגילים שלו... אפילו לא שבץ-נא. כל כך יותר כיף לשחק אחרת - ששכחתי איך משחקים נורמאלי

zebrra

New member
../images/Emo13.gif אכן

רק לא נראה לי שמזה אפשר לעשות כסף
מבחינתי- אפילו בול פגיעה אני לא משחקת לפי החוקים (כל אחת והשיאים שלה :)

שריד

New member
../images/Emo5.gifנראה לי שלא הבכורה לנו

בכנסת מזמן מזמן המציאו את המשחק לא לפי החוקים.... בחדשים האחרונים הם רק רשמו את הפטנט על כך....

תקותנו

New member
משחקים

קשה לרצות למכור רעיון בלי שהקונה יראה אותו.(לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה....) יש סיכון אמנם בחשיפה-אבל זה המחיר. לכן-צריך ללכת רק לחברה גדולה וידועה שלא תתעסק בלהעתיק ממך רעיונות.יש בארץ מעט פיתוח עצמאי והרוב הוא תרגום של חומר זר.יש גם הבדל גדול אם זה משחק "גדול" של מוטוריקה גסה או משחק קופסא. כל הענין של עו"ד ופטנטים אינו כדאי ועולה הון עתק וגוזל המון זמן. תנסי- אולי יש אנשים ישרים בתחום..... דרך אגב יש המון קלינאיות המייצרות משחקים-את יכולה להתעניין גם אצלן.

miri41

New member
תודה על ההיענות המהירה

את מכירה קלינאית אישית שעשתה משהו דומה את יכולה לתת לי שם שאני אתקשר ואברר מה עושים???? ויעל אני לא הבנתי מההודעת שלך על איזה פגישות א מדברת איך אני יכולה להצטרף או לברר לפחות לגבי מה שהתכוונת? לא ברור לי למה התכוונת, איזה מכון?? ועמי לפני שאתה שולח א הבנים אין לך הצעות?? בדרך כלל גברים "מבינים" בעיניינים האלו יותר??? סתתתתם תודה לכולם באמת אני אשמח אם עזרו, אני כבר כמה זמן חושבת על זה

שירהד1

Member
מנהל
קלינאית תקשורת שמייצרת משחקים

רכשתי מספר משחקים מקלינאית תקשורת שמייצרת משחקים. את המשחקים הכרתי דרך אתר שנקרא "משחק בדוק" (מקישים בגוגל ומגיעים). שמה שגית כהן. אני לא בטוחה שמותר לפרסם כאן מספרי טלפון, לכן שלחתי לך במסר את מספר הטלפון שלה. בהצלחה, שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

עם כל העצות הטובות

ולאחר קורס בקניין רוחני ושוויו, כשמדובר בכסף אני משוכנעת שלא כדאי לסמוך על תחושת הבטן שיהיו אנשים טובים באמצע הדרך. כל חברה מסחרית עניינה רווח, וכך גם את- הרי המשחק שאת מציעה הוא רק תחילת הדרך... ויתכן ומוחך השופע ינפיק לך עוד משחקים רבים שיתגמלו אותך. אבל- אליה וקוץ בה. בדרך כלל צריך לדעת היטב את חוקי המשחק, כי המשקיע לעולעם לא יפסיד. כאן את מוכרחה עזרה מקצועית ממי שיודע לקרוא את האותיות הקטנות ולתרגם אותן לאחוזים, תמלוגים, שותפות, רשיונות ועוד המצאות כיד הדמיון. יש המון דרכים להתקשרות עם משקיע. יש גם דרך הדרגתית. אני מאחלת לך מכל ליבי הצלחה, והלוואי ונראה עוד יזמות כאלו. אגב- חיה קושניר שהוציאה חוברות עשתה את זה מאפס- אפשר אולי להתייעץ איתה על הדרך הצלחה וכל טוב, שרון מור

Mנטה

New member
אם יש לך כוח לשיווק עצמאי

אז אולי כדאי לחשוב על הוצאה וייצור עצמאיים.

לא מדובר על שיווק

אלא על יצור. אלו שני תהליכים שונים ומאמצים בפני עצמם. ברור שאילו היו לה המזומנים ביד, או היתה רוצה לקחת הלוואה ולפתוח מפעל היתה עושה זאת. אבל כדי לפתח משחק , לייצרו ולשווקו צריך משאבים לא מעטים ולכן יש מקום לשותפות עם מפעל שזה עיסוקו. רק לדעת על מה חותמים איתם... זה הכל. שרון

miri41

New member
תודה

אז כך שרון : חיה קושנייר נראה לי שעשתה את החוברות שלה בשיתוף פעולה עם בעלה שהוא בעל הוצאה לאור. אבל בכל זאת אולי אני ארים אליה טלפון. לא הבנתי למה התכוונת לעשות התקשרות באופן "הדרגתי"???? . אני דיברתי עם מספר חברות מלפני מספר חודשיים חלקם הראו עניין ואמרו שאפשר לארגן ישיבה עם "המנהל\ת" ושם עצרתי כיוון שאני לא בטוחה איך בדיוק אני יכולה לשמור על הרעיון שלי. סליחה אם השרשור נמשך יותר מדיי

shayzed

New member
כל הכבוד ועצה צדדית

השרשור לא נמשך הרבה מדי! הלואי שיותר שרשורים היו כך. אבל לעניין- רעיון שקיבלתי מידיד: קחי את המשחק הכניסי למעטפה/ חבילה (אם הוא גדול) ושלחי לעצמך בדואר רשום. אל תפתחי את החבילה רק הניחי בצד. כך אם ביום מן הימים כן תרצי זכויות על המוצר ומישהו אחר (חס וחלילה) יתבע אותן לעצמו, תיהי מוגנת ותוכלי להוכיח על פי התאריך על העטיפה שאת היא היוצרת המקורית. אני מחזקת אותך והלואי שכן תירבנה מרפאות בעיסוק (סליחה עמי) שלוקחות את גורלן (והמצאותהן המופלאות) בידיהן ועושות משהו מלבד לקטר על השכר כל הכבוד!!!!! שי

התקשרות הדרגתית

משמעותה כזו: נאמר שיש לך עכשיו משחק אחד. עולה לייצר ולשווק אותו 50 שקל. על כל משחק שנמכר את מקבלת תמלוגים 20 ש"ח, והחברה 50+רווח עשרים. (מכרנו לך את המשחק בחנות ב 90 ש"ח). עכשיו, את יודעת שבעוד שלושה ימים את מסוגלת על בסיס אותו משחק לייצר עוד שניים (ראי מקרה עץ הקופים של קודקוד שהפך לעוד שני משחקים שיש בהם קופים זהים). את יוצרת עם החברה חוזה הדרגתי- עכשיו אני מוכרת רעיון אחד ב 20 ש"ח +זכויות יוצרים, ומחר, על הרעיון הבא, אני כבר רוצה 32 ש"ח, ועל זה שמעבר לו- לפי אחוזי מכירה ותמלוגים וכולי. (עד שאת גדלה ונהנית מלעבוד רק בשבילם:)
) אני מקווה שהבהרתי שיש כאן הרבה אפשרויות ותלוי עד כמה את ובא כוחך יצירתיים- כי אחרת את עלולה למצוא את עצמך מול רווח זעום יחסית למה שהחברה מקבלת. ושוב- שיהיה בהצלחה, שרון

למעלה