פיתוח גוף בצבא

shuki2

New member
פיתוח גוף בצבא

אחרי יותר מחצי שנה ממתי שהתחלתי להתעסק בפיתוח גוף הייתי צריך להתגייס לצבא ודי פחדתי שכל מה שעבדתי עליו יידפק לי אבל עושה לי רושם אחרי קצת יותר מחודש שאני ממשיך לגדול לא רע בכלל כי אני גובניק ואני מתאמן כמו מקודם והאוכל מצויין אבל אני לא מצליח לישון יותר מ5 שעות בלילה במשך השבוע האם יכול להיות שאני ממשיך לגדול למרות העובדה הזאת ?

Rיקש

New member
הממ...כן!

תשמע מבחינת השעות שינה זה נכון שצריך לישון 8 שעות וכל זה, אבל אתה עדין מתחיל ומתחילים גודלים מהר עד שמגיעים לרגע שנתקעים, כאשר "נתקעים" צריך כבר ללמוד איך להתאמן ואיך לצאת מההתקעות. (זה רלוונטי למי שלא ממש מקצועי בתחום - סתם אחד שהולך להתאמן) בקשר לצבא, אני התאמנתי רק בצבא, אחרי 4 חודשים בצבא הלכתי לחדר כושר בבסיס ומאז אני כמעט כל יום מתאמן. (שזה אומר 3 שנים וחודשיים) בלי המסגרת של הצבא כנראה הייתי תופח למיימדים רציניים והיו "מובילים" אותי ממקום למקום. אז אם שואלים אותי מה הצבא עשה בשבילך? , אני אומר הוא הוריד לי 30ק"ג
נ.ב אני יושן בדר"כ 6 שעות, מאז ומתמיד. (שמתם לב שאין מספיק שעות ביממה? - צריך לעשות משהו בעניין)

שינה

מומלץ מאוד לישון יותר עקב תהליכי בניה בגוף שמתרחשים בשינה. בנוסף חוסר שינה לאורך זמן יכול לגרום לאימון יתר.

אימון יתר

תופעת אימון היתר מערבת בין היתר מערכות כגון מערכת העצבים, מערכת החיסון ומערכת ההורמונלית. פגיעה במערכת העצבים היא בעיקר במערכת האוטונומית: בשלב הראשון נפגעת המערכת הסימפתטית. הדבר בא לידי ביטוי בעליית הדופק ולחץ הדם במנוחה, בירידה בתיאבון ובהפרעות בשינה. בשלב מאוחר ונדיר יותר נפגעת גם המערכת הפאראסימפתטית. שינה חשובה להתאוששות מערכת העצבים !

sowhatt

New member
רמי, כתוצאה מבגרות עצבנית בספרות

לא ישנתי בלילה [למדתי...
] איך דבר זה יכול להשפיע?

להשפיע

2 אפשרויות: 1. תהיה עייף במבחן ותכשל. 2. תהיה חלש באימון בקיצור תישן טוב היום !

sowhatt

New member
חחחח ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

עייף הייתי במבחן... אני רק מקווה שלא נכשלתי
. בלילה ביום שבת לא ישנתי בכלל, והייתי ער עד לשעות הערב של יום ראשון בלי שינה, אבל ישנתי טוב ביום ראשון בלילה עד יום שני אחה"צ. התכוונתי אם יש לזה השפעות ארוכות טווח? השינה הארוכה אח"כ "סידרה" את המערכות שלי?

למעלה