פיתוח אוטומציה בTestComplete בשפת Jscript

אתל26

New member
פיתוח אוטומציה בTestComplete בשפת Jscript

הי,
רציתי לדעת אם משרת מפתח אוטומציה בTestComplete בשפת Jscript - לא Java Script, שווה משהו.
השאלה שלי, כמה השימוש בכלי ובשפה הזו נפוצים, ז"א כמה יהיה שווה הנסיון שלי באוטומציה בכלי ובשפה הזו למקומות אחרים?
מהמידע שאספתי בינתיים, נראה שהשפה די מיושנת וברוב המקומות הselenium הוא השימושי.

תודה מראש!
 

עמית ו

New member
שאלה טובה.

חיטטתי קצת בגוגל, ולפחות על פניו, נראה שההבדל בין javascript לjscript קיים אבל לא אמור להיות גדול, כך שהניסיון אמור להיתרגם בצורה חלקה למדי.
מה שכן, TestComplete הוא כלי מסחרי להרצת בדיקות, קצת כמו הכלי של HP - מה שמוביל לשאלה עד כמה מדובר בתכנות ועד כמה מדובר בהקלטה ושפצור.
&nbsp
לכן, נשאלת השאלה - מה המטרה הסופית שלך? איזה ניסיון \ הכשרה יש לך? למשרה הזו יש סיכוי להקשות עליך את החיים אחר כך בניסיון למצוא מקום שלא עובד עם כלי כזה, אבל, בהיעדר הכשרה מתאימה, יכול להיות שהמשרה הזו היא המקסימום אליו ניתן להגיע כרגע ודווקא היא תפתח את הדלת למשרות רלוונטיות יותר בהמשך.
&nbsp
הצעתי במקרה הנוכחי היא לברר את הדברים החשובים יותר - האם המוצר מעניין אותך? איך התרשמת מהאנשים שפגשת בראיונות? כמה קרובה העבודה עם צוות הפיתוח? האם יש חלוקה בין בודקי תוכנה וכותבי אוטומציה? (אגב, אם יש הפרדה זה סימן רע). בדרך כלל הטכנולוגיה הספציפית פחות משנה בתנאי שהצוות הוא צוות טוב.
 

rollerskate

New member
למה הפרדה היא דבר רע?

מה הכוונה לחלוקה בין בודקי תוכנה וכותבי אוטומציה?
 

עמית ו

New member
מכמה סיבות

הכוונה היא שיש צוות אחד שהוא "צוות הבדיקות", שאינם יודעים לתכנת, וצוות נוסף שהם "מפתחי אוטומציה" שאינם יודעים לבדוק.
&nbsp
זה רע כי:
1) זה אומר שאוטומציה מתבצעת מאוחר מאוד - אחרי שצוות הבדיקות עבר על המוצר, בדק מה שבדק והחליט מה הוא רוצה שייכנס למאגר האוטומציה.
2) זה אומר שמי שכותב את המבדקים האוטומטיים אינו חלק אורגני מהצוות שעובד על המוצר, מה שמהווה מתכון בדוק לקצרים בתקשורת.
3) זה אומר שיש מישהו שהאינטרס העליון שלו הוא "שהאוטומציה תהיה פשוטה וקלה לתחזוקה, ותעבוד" - מה שעלול בהחלט להוביל למצב בו בקשות נדחות כי "זה יסבך את הקוד ואין ממש סיבה לזה" (דוגמה לזה ראיתי במקרה של מישהו שפיתח "תשתיות אוטומציה" ולא הצליח להבין למה הוא צריך לכתוב פעולות שמאפשרות שינוי שלהן מבחוץ כשכל מי שרוצה יכול לגשת לwebdriver ולכתוב את הכל מא' ועד ת' בעצמו. מנקודת המבט שלו - הוא צודק. מנקודת המבט של הבדיקות, זה בזבוז).
4) כשמי שאינו מתכנת מגדיר מה צריכה האוטומציה לעשות, הוא יגדיר פעולות שמחקות את הפעולות הידניות - גם אם נכון יותר לכתוב קוד שייגש לבעיה בצורה שונה.
5) כתיבת אוטומציה היא הזדמנות נהדרת למקד את המבט בחלקים אחרים שנוטים לדלג עליהם בבדיקה ידנית (למשל, על קוד HTML של הדפים, על טיפוסי נתונים של קריאות API וכו') ואם מי שמסתכל על הדברים אינו בודק תוכנה (ומפתחי אוטומציה במשרה מלאה אינם בודקי תוכנה) יחמיץ דברים שיקפיצו את הבודק של המוצר אילו הוא היה שומע על זה.
6) ברוב המקומות, מפתחי אוטומציה הם מתכנתים טובים פחות שנדרשים לסטנדרטים נמוכים יותר מאשר המתכנתים שעובדים על המוצר. זה אומר קוד גרוע יותר (זה לא מתחייב, אבל נפוץ יחסית. וברוב הפעמים בהן קיבלתי רושם טוב על רמת התכנות של אנשים זה היה כשהם היו חלק מצוות בדיקות ולא חלק מצוות אוטומציה).
7) כי זה אומר שבודקי התוכנה נשכרים לעבודה על בסיס התכונה החשובה "אפשר לשלם להם פחות" - זה מעודד מאוד את היחס המתנשא מצד הסביבה ("עזוב אותך, זה מסובך מדי לאנשי בדיקות") ולפעמים משליך על המוכנות של מקום העבודה להשקיע בפיתוח המקצועי של הבודקים.
8) זה מעיד על כך שמי שאחראי על הגדרת התפקידים לא יודע הרבה על בדיקות ולא מבין שתכנות הוא כלי נוסף שצריך להיות בארגז הכלים של צוות הבדיקות(לא בהכרח לכל בודק, אבל בהחלט בתוך כל צוות בדיקות). אילו הייתי צריך לנחש, הייתי מנחש שזה יהיה מנהל מהסוג שמודד את מספר תסריטי הבדיקות שנכתבו כמדד לתפוקה.
9) זו אולי הסיבה החשובה ביותר אחרי רשימת הקיטורים שלי - מקום שמפריד בין שני החלקים יציב בפני בודקי תוכנה תקרת זכוכית מיותרת. זה אומר שאם תגיע לעבוד שם, אין מה לדבר על צבירת ניסיון בתכנות (וכנראה שגם בתחומים אחרים).
 

אתל26

New member
תודה על התשובה המפורטת

הנסיון שלי הוא לימודי תעודה של הנדסת תוכנה + קורס בדיקות והסמכה של ISTQB. כיום אני בודק תוכנה, ההצעה של המשרה הגיעה מתוך החברה בה אני עובד ז"א שאכתוב אוטומציה על מוצרים שאני בודק כיום ידנית.
ישנה חלוקה בין צוות הבדיקות לאוטומציה למרות שהכיוון הוא להכשיר את כל צוות הבודקים לכתיבת אוטומציה, אבל זה יקח זמן....
 

עמית ו

New member
במקרה הזה, נותנים לך - קח.

במעבר למקום חדש, צריך להפעיל את השיקולים שהזכרתי לעיל. אם מדובר במקום העבודה הנוכחי שלך וציעים לך ללמוד משהו - למה לא?
 
למעלה