פישלתי

geeker

New member
פישלתי

חזרתי מחו"ל לפני 10 ימים והחלטתי לא להתחיל לשקוע בשגרה ולצאת בחיפושים למצוא עבודה. שלחתי עשרות פאקסים, שלחתי אימיילים ועוד כל מיני עד שהגיע תשובה מפלאפון. הם ביקשו שאבוא היום ליום מיונים של שעתיים -שלוש והם יבדקו עד כמה אני מתאים לדרישות שלהם. התגובה הראושנה שלי הייתה "קטן עליי". כי באמת, מה כבר יכול להיות. ישאלו, אני אענה, יבקשו, אני אבצע. אין לי בעיה לדבר בטלפון ולעמוד מול אנשים זה לא סוף העולם בשבילי. הדרכתי בתור תיכוניסט בתנועה. בקטנה. ובכן, טעיתי בענק! הגעתי כמתבקש ואז ראיתי שזו קבוצה של 10 אנשים (בערך בגילי) והסינון יגרום לשליש מהכמות להשאר. באיזשהו שלב הגיעה הבוחנת/ממיינת והתחילה להסביר את הלו"ז ומה בעצם נעשה. את שני השלבים הראשונים לקחתי בקלילות, אבל ברגע שהיא אמרה שתתבצע סימולציה של ויכוח (כביכול בין לקוח לנותן השירות) קפאתי בו במקום. אמרתי ששכחתי את הארנק באוטו (ולא, לא הגעתי עם רכב) ושאני כבר בא, יצאתי ולא חזרתי. החרדה הייתה כל כך מבהילה, כל כך מביכה, שלא עמדתי בזה. מחר יש לי את אותו הדבר לחברת הכבלים "הוט", ולא, אני לא מתכוון ללכת. לא רוצה. הרגשה רעה. רעה.

shuky63

New member
מה מידת הגימגום שלך?

האם גימגמת בשני השלבים הראשונים? זה נשמע כמו בעיתם של הרבה מגמגמים קלים שביום יום מדברים בשטף מלא והפחד הגדול שלהם זה שישמעו אותם מגמגמים.

geeker

New member
שטף מלא?

הלוואי, גם ביום יום אני לא מדבר בשטף. אני נחשב מגמגם קל. הגימגום שלי ביום יום דיי מתחבא מאחורי המשפטים ה"רגילים" שאני אומר ואנשים סדרך כלל כמעט ולא שמים לב. לשני השלבים הראשונים לא נשארתי. פשוט הלכתי לפני שהכל התחיל כשהתחילו לרשום את הנוכחים.

b e ll

New member
אני מקווה שלא איחרתי!

בבקשה אל תרים ידיים. קפאת וברחת - לא נורא, זה קורה לכולם. החוכמה היא לא לתת לזה להשתלט עליך, תחשוב מה היית עושה ואיך היית מתמודד עם הסימולציה לו לא היית בורח. מה היית אומר? כיצד היית מגיב בויכוח? אני לדוגמא הייתי יוצאת מנקודת מבט שהלקוח תמיד צודק ואם התלונן כנראה שמשהו מפריע לו. הייתי מנסה להעביר את הויכוח לפסים של שיחה נעימה ולא התקפה. תחשוב על הארס הכי זוועתי שראית בסופרמרקט ואיך היית מוציא את העוקץ מדבריו ומנווט אותו להרגע. תדמיין לך בראש מן ויכוח כזה. ועכשיו, לאחר שאתה מוכן לסימולציה - תראה שגם הגמגום לא יהיה נורא! אני בטוחה. אני חושבת שהחרדה נבעה מכך שפשוט לא ידעת כיצד להתמודד עם מצב כזה ולא באופן ראשוני בגלל הגימגום. כמובן שהגימגום הוא תוספת מכבידה. אל תוותר ותשתבלל - זה לא יעזור לשום דבר ורק יתקע אותך בחיים. מה שקרה לך היתה רק "תאונת דרכים" ללא נפגעים, תלמד מזה לקח. קדימה, תרים ראש ותנסה שוב. בהצלחה.

geeker

New member
תודה בל

על העידוד וההצעה לתרגל סימולציה. הלוואי ואצליח. ידידה טובה שלי הציעה לי לתרגל סימולציות של לקוח מול נותן שירות ביחד איתה כשכל אחד מאיתנו הוא צד שונה בכל פעם כדאי לתרגל לראות מה זה אומר בכלל. הקטע הוא שמחר אני הולך לראיון במסעדה כמלצר. מדובר על מסעדת יוקרה בת"א (אינשאללה שגם הטיפים יהיו בהתאם) ואני מחזיק (לעצמי) אצבעות שהכל יעבור בשלום. שאני לא אגמגם, שאני אתרגש, שלא ישימו לב. אני חייב להיות רגוע. הרי מילצרתי בעבר. בקטנה. (אני מקווה?) אחזור לדווח תודה שוב

b e ll

New member
זה לא בקטנה - זו עבודה שתצטרך

להתייחס אליה במלוא הרצינות. אני מחזיקה לך אצבעות שתתמודד היטב, שתצליח. מה אכפת לך אם ישימו לב שאתה מגמגם? הרי אתה לא מגמגם קשה.

geeker

New member
למה אכפת לי?

כדי שלא ידחו אותי רק בגלל זה. בעבודת מצלרות יש צורך (וזה ברור) לתקשר עם הסועדים בנימוס ובעיקר בצורה ברורה. אני פשוט מקווה שלא ישימו לב ויתחילו לשאול שאלות. כתבתי בהודעה הקודמת "בקטנה", לא כי אני ממעיט בחשיבות המאורע. מעין שכנוע עצמי להרגע. לזרום. בל, מה רמת הגמגום שלך? ומה פשר ה"אם אין אני לי"?

b e ll

New member
ממש כמו שזה נשמע

אני מאמינה גדולה ביכולת האישית.

geeker

New member
אז ככה

נתחיל בחדשוץ הטובות: הייתי בראיון העבודה והלך לא רע בכלל. יש לי את האופציה להתחיל לעבוד במקום. מכאן נסיים בחדשות הפחות טובות: התנאים לא טובים במיוחד, אז אני הולך התקשר מחר ולהגיד שתודה, אבל לא תודה. אבל, בונה, שיחקתי אותה... תודה לכם.

shoshyyy

New member
אני מגמגמת

וממלצרת. ולפעמים אני ממש לא ברורה . אבל זה לא נורא . אף אחד עוד לא הרג אותי. אתה לא צריך להיות ברור ב100% . אפשר לגמגם במלצרות.

shoshyyy

New member
מה הכי מפחיד אותך ?

הוויכוח עם הלקוח? לא תעמוד בגמגומך בויכוח ? ממה בעצם ברחת שם ?

למעלה