פירקי תהילים

קרן חן

New member
פירקי תהילים

1. מישהי פעם אמרה לי שאיזה רב אחד אמר לה שאם היא מבואסת או מדוכדכת יש איזה פרק שאפשר לקרוא שיש בקריאה שלו משהו מעודד, והיא טענה שזה באמת עובד, מישהו יודע במה מדובר....? 2. הייתי אצל רב, והוא נתן לי לקרוא כמה פרקי תהילים במשך 40 יום ברציפות. זה אמור להיות נגד עין הרע או משהו כזה. מה זה אומר? איך נבחרים בדיוק הפרקים האלה? 3. נכון שיש טענה שדוד כתב את התהילים ויש טענה שכתבו לו אותם והוא רק שר אותם או משהו כזה? מה בדיוק אומרים על הקטע הזה?

ספר תהלים

נכתב ע"י עשרה צדיקים שונים, ביניהם דוד המלך ע"ה, ודוד כבר ליקט את כל המזמורים, וערך אותם בצורת ספר תהלים.

ש נ י 8

New member
מוסיפה שאלה..

היא קצת טיפשית אבל...אחרי שאומרים תהילים אומרים "יהי רצון" ואומרים ספר ראשון וכך הלאה.. העניין הוא שביום שני זה שני ספרים,ראשון ושני אז מה בדיוק אומרים?

שלום שני 8

אם את קוראת לפי ספר כלומר ספר ראשון שני שלישי וכו אז לא משנה איזה ימים זה ראשון או שני את קוראת לפי ספר זאת אומרת חצי ראשון וחצי שני מפרק, מב --------------------עג בלי קשר לימים את הולכת לפי ספר

תשובה

סליחה על איחור בתשובה לא משנה גם ימים אז את קוראת פרקים של אותו יום את חלק שלו שמו ראשון מא---------כט, שני ל---------------נ, שלישי נא-----------עב, רביעי עג-----------פט חמישי צ-------------קו, שישי קז--------------קיט, שבת קכ-----------קנ יש גם חלוקה לפי תאריכים של אותו יום תאריכים עברי אבל את זה תוכלי למצא בחלק מספרי תהילים

למעלה