פירנאים

waldorf

New member
פירנאים

כמובטח - חזרתי מטרק בפיראנים הספרדיים בפארקים של ORDESA ושל AIGUESTORTES. אשמח לתת פרטים לכל המעונין.

wow23

New member
כן רוצים לשמוע

ספר על המסלול איזה אורך + דרגת קושי ותן קצת פרטים על הלוגיסטיקה (לחנה בשטח או בבקתות תחבורה אוכל וכו)

עומר ד

New member
מעוניין מאוד!

שלום, אני וחברתי מתכננים לנסוע. שאלות: האם עשית את המסלול GR-11, אם כן מה רמת הקושי שלו (היות ואנחנו מנוסים רק בטיולים בארץ), מה העונות שניתן לעשות (האם במאי/אפריל זה אפשרי או עוד לא), ציוד שינה - האם חייבים להביא ציוד טרמי, האם יש אפשרויות לישון בעיירות/צימרים מדי כמה ימים, האם לא צריך ציוד מיוחד לשלג כמו גרזן קרח, האם יש אפשרויות לינה בבקתות הרים - ואם כן מה טוח מחירים (כנ"ל לגבי האם אפשר לישון באתרי קמפינג מוסדרים בסופו של כל יום), כיצד להגיע לנק' התחלת המסלול מהארץ? (כלומר אין לנו אוטו, האם לטוס לברצלונה ומשם האם יש תחבורה, או לפאריז ומשם רכבת ל-פו), אני מעוניין כעיקרון ב3-4 ימי טרק, הפסקה ליום בעיירה בדרך, ועוד 3-4 ימים ואז חזרה - ואני מתכנן - כולל טיסות כולל נסיעות כולל אוכל ולינה, להגיע עד 500 יורו. אפשרי? נ"ב - חשוב ביותר! האם יש אפשרויות לרפטינג רציני בסביבה ואם כן מה הטווח מחירים ורמת קושי? תודה רבה (כמו שאתה רואה יש לי הרבה שאלות) וכן תוסיף כל פרט אחר שבאפשרותך! תודה שוב, עומר.

waldorf

New member
תשובה חלקית...

הי עומר ראשית אני ממליץ בחום לקרוא את הפרק המתאים ב-lonely planet (להלן LP) של walking in spain. לתפרנים שבינינו יש עותק רך – אפילו עם מפות של המסלול הארוך של 23 ימים (Pyrenees traverse) בלינק הבא: http://www.phholidays.co.uk/Activities/Walking/lonely03.htm שנית לשאלותיך – 1. כן, עשינו 2 חלקים של ה-GR11 בצד הספרדי – חלק אחד מ-TORLA ל-PINETA בפארק הלאומי של אורדסה (זה בכיוון ההפוך למקובל), וחלק שני בפארק של AIGUESTORTES. רמת הקושי תלויה כמובן בכושרכם ובמשקל שתיקחו – אבל רצוי מאד להישאר נאמנים להמלצת ה-LP לגבי זמנים ומרחקים. הבעיה כאן היא הפרשי הגבהים שאינם אופייניים לארצנו. למשל ביום נהדר אחד ב-אורדסה, צריך להתחיל בטיפוס של 1200 מטר לאורך 2 ק"מ (60% שיפוע!!!), ואז שוב לרדת כ-700 מ' ושוב לעלות קצת... בקיצור – אם תהיו מוכנים לישון בשטח המצב הוא גמיש בהרבה. אם לא- תצטרכו למשוך את הימים עד למקומות לינה מסודרים יותר (להלן REFUGIOS). שימו לב שהימים ארוכים מאד (16 שעות של אור....) 2. העונה המומלצת – סוף יוני או תחילת ספטמבר. באמצע יש הרבה תיירים, קשה יותר להשיג מקום בREFUGIOS בהתראה קצרה, וכו', ולפני זה – יהיה המון שלג במעברי ההרים (אלא אם אתם בעלי נסיון בנושא, וגם אז מומלץ להביא מקלות הליכה/ גרזן קרח / קרמפונים) ואחרי זה – מזג האוויר ההפכפך בין כה מדרדר במהירות.... אנחנו היינו כאמור בסוף יוני ותחילת יולי – ולכן בד"כ מקלות הליכה מספקים אלא אם אתם מטפסים מעל 3000מ' (כמו על monte perdido). 3. ציוד שינה- נפלנו למרבה המזל על תקופה טובה להפליא (סופת רעמים אחת במשך כל 10 הימים שהיינו שם, וגם היא בלילה כשהיינו תחת קורת גג), ולכן ציוד הגשם שלקחנו התברר כמיותר (אבל לא התחרטתי על המוכנות!!! – מזג האוויר שם הוא הפכפך – וכבר שמעתי על סופות ברד ביוני. מצד שני – בד"כ הגשם הוא אמנם חזק אבל קצר, ואם אתם עם ציוד מוגן היטב מגשם – זה יהיה מטרד שולי). בלילות הטמפ' נוחות בד"כ ולכן כשישנים בפנים – אין בעיה להביא שקי שינה קלים יחסית. אבל אם אתם מתכננים לעשות קמפינג – קחו ציוד טוב. ציוד תרמי תמיד טוב לקחת – הוא מאדה את את הזיעה והגשם מהר ולכן מונע התקררות לא נעימה. 4. לגבי לינה – ברוב הלילות ניתן לישון ב-REFUGIOS – זה יחסוך לכם לסחוב אוהל. הם גם מגישים אוכל וזה יחסוך לכם לסחוב חלק מהמזון, כלי בישול, גזיה וכו'. כמובן ששום דבר לא בחינם, וזה עולה כ-20-25 יורו לאדם ללילה (כולל ארוחות בוקר וערב לא רעות בכלל!!!), אלא אם אתם חברים בארגון מטיילים אירופאי כזה או אחר. אפשר בד"כ לעשות קמפינג גם בפארקים לאומיים מתחת גובה מסוים, אולם לרוב זה מותנה בהרמת האוהל רק כשהחשיכה יורדת (וזה יכול להיות אחרי 10 בלילה ביוני...). ברוב מקומות הישוב יש גם אתרי קמפינג , וגם אם אין – לינה אחראית(!!) בשטח אינה מהווה בעיה במקרה חירום.העלויות מן הסתם זולות יותר (8 יורו אם אני לא טועה). בכל מקרה מומלץ וחובה להזמין מראש מקום – בעיקר בסופ"ש ה-REFUGIOS הפופולרים (כלומר אלו שתהיו בהם) מוזמנים חודש מראש ויותר. הצטיידו במעט ידע בספרדית/צרפתית (אנגלית לא תמיד עוזרת) או בחבר בעל ידע כנ"ל כשאתם עושים זאת. כמובן גם באינטרנט יש חומר עליהם ב- http://www.feec.org/Informacio%20Gral/Refugis/ref_mon.php 5. בדיעבד, יש הגורסים כי הגעה מצרפת (למשל מטולוז) היא קלה יותר (לפחות לצד הצרפתי). אבל אם לא אכפת לכם לבזבז קצת זמן על נסיעה בתחבורה ציבורית (הטרמפים חלשים בספרד) – לכו על זה. מצד שני אל תפסלו מראש השכרת רכב בספרד – היא די זולה, וחוסכת זמן רב (אלא אם אתם מתכננים כמובן טרק שמתחיל במקום אחד ומסתיים באחר). בספרד ההגעה היא מברצלונה דרך עיר שנקראת LLEIDA (אפשר להגיע ברכבת או באוטובוס). ל-ORDESA מגיעים ע"י מס' דילוגי אוטובוסים – לעיר בשם HUESCA, משם ל-SABINANGOI, ומשם ל-TORLA. ל-AIGUSTORTES מומלץ להגיע מכפר בשם ESPOT. יש אוטובוס מ-LLEIDA לשם (כמעט לשם – צריך מונית בסוף מהכביש הראשי של val daran). 6. לגבי עלויות – צר לי ידידי – אתה לא בסביבה. לדעתי תוכנית כשלך – שתארוך כשבועיים תאלץ אותך לקחת טיסה סדירה (טיסות שכר הן עד שבוע) וזה לבד עולה כ- 440$.... נראה לי יותר בכיוון 1000 יורו וצפונה לשבועיים... 7. רפטינג אפשר לעשות בהרבה מקומות ב-VAL DARAN – לא עשיתי אבל היו מיליון שלטים בעיירות כגון pueblo de segur, llavorsky, ו-ESPOT. נראה לי שהזמן המומלץ הוא ביוני כשהשלג מפשיר – אבל זה לא ממש התחום שלי. העלות תהיה ודאי לא זולה (אחרי הכל – זו אירופה של היורו...) מקווה שעניתי על הכל....

עומר ד

New member
הי, תודה! זה יקקקקקררר! אני כולה

תרמילאי..
אוקי: 1- אין בעיה, נשמע מעולה , אני אשיג לונלי פלאנט. 2- סוף יוני זה בחינות..אוניב' מוכר גם לך בוודאי..ויש קק"צ החל מיולי ועד אוקטובר כך שבשבילי האפשרות היחידה היא סוף מאי תחילת יוני, וכנראה שזה מה שיקרה. אין לי מושג איך להסתדרר בשלג, ולכן אני תריך לברר איזה מסלולים זה חוסם בפני. 3-תודה, ציוד שינה יסודר. 4- יקקקררר! אני תיכננתי להסתדר ב2-5 יורו ללילה עבור קמפניג/לישון אצל חוואים/אנשים פרטיים..באוהל הכוונה. באמת אי אפשר לעשות קמפינג בכל מקום שפשוט נעצור בו? מעניין. בכל מקרה - האם בGR11 עוברים ליד עיירות שפשוט ניתן בהן לרכוש אוכל (במקומות בGR11 שאתה היית בהם) ו/או ללון? ואגב איפה בדיוק מצוים הREFUGIOS? בהרים,בטבע או ממש בעירות קטנות, אושצריך לסטות עבורם מהמסלול? 5- כמה זמן אשקיע בהגעה מברצלונה? כלומר בערך מהנחיתה ועד הגעה לעירה שממנה אני מתחיל ת'מסלול, בלי רכב פרטי כמובן, הכל בתחבורה ציבורית..? 6-חבל.. אני חשבתי שיש צ'רטר כל כמה ימים ולארגן ככה: יום 1 -נחיתה, ונסיעות עד להגעה לעיירה שממנה למחרת אני מתחיל מסלול. ימים 2,3,4 - מסלול טרק בGR11.(לינה+אוכל=~10 יורו ליום) יום 5- ל"השתקע בעיירה" +רפטינג.(לינה+אוכל+רפטינג=~50 יורו גג) יום 6,7,8 - המשך טרק מהעירה לכיוון נק' סיום.(לינה+אוכל=~10 יורו ליום) יום 9/10 - הגעה מנק' סיום לברצלונה, אולי שהות של ערב אחד שם באכסניה (אגב מה המחירים שם) וחזרה. טיסות+לינה בנק' התחלה+סיום,+נסיעות רכבת/אוטובוסים הלוך חזור =יותר מ400 יורו? - בהנחה שהטיסה צ'רטר.. אני גם מתכנן לנסוע לפני העונה, כלומר מאי..בסופו.. כך שלא יתכן שטיסה תסתכם לברצלונה ב300 יורו? ההוצאה המקסימלית שלי כנראה 700-800 יורו.. אני וחברה שלי די תפרנים..אבל זה כל הכיף לא? להרים כזה טיול כמו תרמילאי אמיתי..
מצפה לתגובה ממך, תודה רבה על הקודמת.. ושכחת לספר חוויות! עומר

sela v

New member
רפטינג

גם במדינות כמו נפאל, אוגנדה, זימבבוה ועוד לא זול. ככה שלצפות שיום בו תעשה רפטינג באירופה כולל כל האוכל יסתכם ב-50 יורו נשמע קצת כמו חלום ולא מציאות. לגבי תקציב, אם אמרו לך שזה 1000 יורו, אני הייתי חוסך עוד כ-200 יורו לטיול. ממש לא כדאי להגיע לאיזשהו מקום, ולהיות ללא גרוש. אני עדיין זוכר איזה ישראלי שטייל בהודו והתכנן שאלוה לו 10 דולר, ושבארץ הוא יחזיר לי. בסוף הייתי צריך לרדוף אחריו (כלומר להזכיר לו כמה פעמים עד שראיתי את הכסף). ח'ברה אם אתם חושבים שאתם יכולים להסתדר בלי כסף, אז תוכיחו או שתבקשו מההורים שישלחו (אפשר דרך הדואר) אם נגמר הכסף. לגבי קמפינג 5 יורו נשמע כבר יותר מציאותי, אבל קשה לי להאמין שמישהו יעשה משהו בשבילך בשביל 2 יורו. האם אתה מכיר מקום בארץ שאפילו בשביל קמפינג יגבה 10 שקלים?

עומר ד

New member
קמפינג הכוונה

רק שירשו לי להקים אוהל - לא צריך מים חמים/מקלחת וכו'..מצטער אבל אני לא מנוסה בזה ממש.טילתי באופן תרמילאי רק באירלנד, שם זה היהה אפשרי. אני מן הסתם יסע אם יותר כסף..העניין הוא שאני לא רוצה להוציא הרבה - כי אין לי! ממש לא בא לי לשנורר את ההורים.

waldorf

New member
עוד תשובות

1. לגבי העונה – אולי תבחר מקום יותר רגוע... מזג האוויר והשלג הם לא צחוק למי שלא מיומן – אלא אם תהיה מוכן להשאר נמוך (מסלולים מתחת ל-2000 או 2500 מטר!!). 2. כנראה לא הסברתי את עצמי - אפשר לעשות לדעתי קמפינג כמעט בכל מקום (לספרדים יש מנטליות ים-תיכונית), מלבד שמורות טבע. כל עוד תהיה אחראי, לא תחדור לשטחים פרטיים, ולא תשאיר זבל מאחוריך – אני חושב שיהיה בסדר. לגבי קמפינג האינפורמציה שלי היא התרשמותית בלבד – לשמחתי מלבד לילה אחד באוהל בשמורת טבע ישנתי תחת קורת גג. 3. בדרך עוברים כפרים שאפשר לקנות ברובם המכריע מזון בסיסי (וגם ב-REFUGIOS – אבל יותר יקר), מלבד בימי ראשון ושעות אחה"צ (סייסטה....).המסלול בנוי לעבור דרך הכפרים וה-REFUGIOS ולכן אין צורך לסטות מהמסלול בשבילם. הם גם בד"כ מצויים במרווחים המתאימים ליום הליכה, אבל אם תעשה קמפינג זה לא כ"כ חשוב לך. 4. כאמור הגעה מברצלונה יכולה להיות ארוכה (בין יום ליומיים) – אם מגיעים בבוקר לברצולנה יקח לך לפחות שעה להגיע לתחנת הרכבת, כשעתיים –שלוש להגיע ל-LLEIDA (לא כולל המתנה לרכבת/אוטובוס שיוצאת פעם בשעתיים שלוש), משם ל-VAL DARAN יש אוטובוס אחד ביום (בערך ב-4 וחצי – אז צריך לתפוס אותו או להיתקע שם יום) וזה בערך 3 וחצי שעות נסיעה. מ-LLEIDA ל-TORLA לוקח גם בערך יום בגלל האוטובוסים ל-HUESCA, SABINANIGO ו-TORLA שהם בערך פעם ביום (אם תרצה אני אתן לך לו"ז מדויק), אבל נטו זה גם 3-4 שעות (200 ק"מ בכבישי הרים). את הפיינל (מהכפרים לתחילת המסלול יש מונית/אטובוס – הם קיימים גם מחוץ לעונה, אבל יקרים יותר. בעונה זה עולה כ-4 יורו לכיוון). אגב, הדרך חזור (מהכפרים לברצלונה – אפשר לעשות בקלות ביום אחד....) 5. אני רק יכול להצטרף להמלצתו של סלע – אל תתכלב מדי – זה יקלקל לך את הטיול (אירופה היא לא הודו). אני מתקשה לראות איך להרים טיול בכ"כ מעט כסף ללא פגיעה רצינית בהנאה (=צום). 1000 יורו זה גם תחתית החבית, אבל אני אשמח לשמוע שאני טועה (לדוגמא לגבי הצ'רטרים) למרות שלשמחתי אצלי הגורם המגביל הוא ימי החופש.... 6. הנסיעות יעלו לך כ-50 יורו לכיוון (רכבת/אוטובוס מברצלונה כ –15 יורו, אוטובוסים לכפרים כ- 20 יורו...). אכסניה זולה מאד בברצלונה תעלה כ- 20 יורו ללילה (בדוק זמינות ומחירים ב-www.hostelworld.com). אבל אל תחיה על הקשקש....

למעלה