פירמידת שוקולד

hogo26

New member
פירמידת שוקולד

המנה טיפה גדולה רק לחלק, לשוקולד מריר- 200 סמ"ק חלב 20 גרם סוכר 110סמ"ק חלמונים 270 גרם שוקולד מריר 3 גרם ג'לטין 10 סמ"ק מים 340 קצפת לשוקולד לבן- 150 סמ"ק חלב 20 גרם סוכר 80 סמ"ק חלמונים 180 גרם שוקולד לבן 6 גרם ג'לטין 25 סמ"ק מים 220 קצפת אופן ההכנה: אופן ההכנה זהה לשני המתכונים מחממים בסיר על גז חלב,בקערה מערבבים סוכר+חלמונים ולאחר הרתיחה מוסיפים לסיר עם החלב מערבבים ןמעבירים לקערה נפרדת, את הג'לטין מערבבים עם המים ומחכים כמה שניות ומוסיפים לקערה עם החלב ומוסיפים את השוקולד המומס גם לחלב ומחכים להתקררות, מקציפית את השמנת מאחדים את החלב והשוקולד לקצפת , מזלפים חצי פירמידה ומקפיאים שעה להתקשות מוסיפים טראפלס או משהו טעים אחר ,ומזלפים מעל את המוס שוקולד הלבן ומקפיאים,

נירהמ1

New member
הוגו - תודה על המתכון../images/Emo140.gif

נשמע כל כך טעים עם הטראפל, ומהמם לא פחות השילוב של הצבעים.

hogo26

New member
אי אפשר לוותר עליהם

אבל אפשר לעשות מוס אחר בלי חלמונים ולהוסיף ג'לטין

נירהמ1

New member
ועוד שאלה - לא בוחשים את החלמונים

על באן מרי? או שרק מוסיפים את החלמונים ומיד מורידים מהאש? רק מלדמיין את הפירמידות בשני צבעים כבר עושה לי חשק לעשות.

hogo26

New member
לא צריך לבחוש

רק להוסיף לחלב לערב כמה שניות ולהוריד וזהירות שלא תהיה חביתה למטה אז כדאי מאוד להעביר לכלי אחר

נירהמ1

New member
רק עד שמסמיך, לא?

אני מניחה שבחורף אפשר לאכול חלמונים בלי להסתכן בסלמונלה, במיוחד אם משתמשים בביצים סופר טריות, לא?

נירהמ1

New member
הוגו - אני אף פעם לא שורפת../images/Emo39.gif

אכין על אש קטנה ואערבב כל הזמן עד שיסמיך. גם להכין דייסות, או קרם פטיסייר זה מסמיך בשניות.

yifatushc

New member
הוגו תודה על המתכון! ../images/Emo140.gif

ואתה או נירה יכולים לתת לי "סיכום דיון" (
), של הדיון כאן בנושא החלמונים? קצת התבלבלתי...
תודה!
יפעת

תודה רבה מקרב ../images/Emo23.gif

נראה נהדר וינוסה. יש לך רעיון לפירמידות ללא ג'לטין למען הצימחונית שלי?

למעלה