פירכוס מתוך שינה

פירכוס מתוך שינה

מי יכול להסביר לי מעט על התופעה בה מתרחש פירכוס מתוך שינה (זמן קצר לאחר ההרדמות). זה קורה בתדירות של פעם למספר חודשים אצל ילד בן 9. הפרכוס נמשך דקה או מעט יותר, אחריו הילד שפוך לגמרי ולא זוכר כלום. האם יש סכנת חנק ? האם מטפלים תרופתית ואיך ? האם יש סכנה אם לא מטפלים ? מדוע זה קורה בשינה וסמוך להרדמות ? תודה מראש על התשובות.

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

ההתקף, שאתה מתאר פה, הוא התקף של שחרור מתחים ולחצים, שנצטברו במהלך היום. אכן מטפלים תרופתית, לאחר בדיקות של גלי המוח E.E.G ובדיקות נוספות, הנוירולוג ממליץ על תרופה ומינון. סכנת-החנק בשינה היא נדירה ביותר. לגבי תשובות נוספות, בימי חמישי אחת לשבועיים, דהיינו בשבוע הבא, מתארחת בפורום נוירולוגית, ד"ר קיפרווסר, העונה לשאלות הגולשים, אתם מוזמנים להצטרף ולשאול. בריאות ואושר

תודה על התשובה המהירה

וכיוון שיש לנו להמתין עוד שבוע וחצי לארוח הד"ר, האם אפשר עד אז מנסיונכם ? וכן, אני יודעת שאלו לא תשובות רפואיות מוסמכות, ובכל זאת, נסיונכם חשוב לי מועניין פירכוס מהסוג הזה עלול להתרחש גם בשעות היום ? ממה נובע הפירכוס (אמרת שיחרור מתחים ולחצים, אבל מה למעשה מתרחש במוח ?) צריך וכדאי להגביל פעילות ספורטיבית ? עשינו אי אי ג'י שהיה תקין (ביום, לא בשינה), אבל נאמר לנו שהעובדה שהוא תקין היא עדות לרגע הבדיקה בלבד. מה הייתם אתם עושים ? שוב תודה מראש

דבר ראשון - חשוב להרגע!

אם אין נוירולוג שמטפל, לגשת לרופאת משפחה ולבקש המלצה לנוירולוג של קופת-חולים. להרגע ולשמור על אוירה רגועה בבית, בלי לחצים. התקפים אפילפטיים הם הפרעות בתמסורת החשמלית במוח (קצרים חשמליים). מומלץ, שלא להגביל פעילות ספורטיבית, אבל כדאי שבזמן הפעילות יהיה לצידו אדם, שיודע על הבעיה - אם זה לידע את המורה לספורט, או מאמן (אם הוא הולך לחוגים). אישית, חליתי באפילפסיה, כשהייתי בת 10 בערך, אני זוכרת, שהלכנו לרופאים, עברתי מספר בדיקות E.E.G, ואח"כ גם C.T.SCAN (סריקה עצבית בראש), ההורים שלי לא הגבילו את הפעילות הגופנית שלי וגם לא את הפעילות החברתית. הם הסבירו לי את הבעיה ואיך להזהר. קיבלתי תרופה 3 פעמים ביום (אטימל). למדתי הרבה על דרך הניסוי והטעייה. אני חושבת, שחשוב להקשיב לילד ולדבר איתו פתוח בנושא, אבל זו דעתי. מה שהכי חשוב, זה לשמור על אוירה רגועה בלי לחצים ומתחים.

שכחתי להוסיף... ../images/Emo122.gif

יש אפשרות להכנס לקישורים של אתרים, כתבות ומאמרים ברשת, בדף למעלה יש פס כחול, שכתוב עליו: ראשי, chat TV, קישורים, מאמרים, סקר... פשוט תלחץ על המילה "קישורים", ומשם תוכל להכנס למקורות נוספים.

tropical888

New member
שלום אלכסנדרבלה!

גם אני אינני רופאה אך אני יודעת שזה מאוד עוזר ומעודד כשמישהו שהתנסה בזה בחייו גם עונה אז קרא את המלצותי רק כמי שחיה עם זה ולא יותר. את ההתקף הראשון שלי קבלתי בגיל 3 ואז אובחנתי כחולת אפילפסיה. אבל את הכדורים התחלתי לקחת רק בגיל 10. כמובן שבהתחלה אימי מאוד נבהלה מכל העניין ובצדק אבל הזמן עשה את שלו והיא ראתה שאני יכולה לעשות ה כ ל כמו כל ילדה רגילה. היום אני כבר בת 37 ואמא בעצמי לילדה בת 5.5 וגם בהריון שני. אני מאוד ממליצה ללכת לרופא מומחה ושיאבחן בדיוק את הטיפול שבנך צריך לקבל - אילו כדורים וכמה . ולתת לבנך לעשות הכל בלי הגבלות. הוא ילד צעיר שיכול להיות אחראי ללקיחת הכדורים שלו בזמנים הנכונים. אני מציינת את זה כדבר חשוב כי אימי תמיד דאגה לעניין הכדורים ולי מאוד הפריע שהיא בכלל מזכירה לי לקחת אותם, עד שיום אחד הרופא שלי פשוט אמר לה להפסיק להגיד לי ולא להזכיר לי וכך היה. בנתיים שיש התקפים בלילה זה יכול רק לשמח אותכם כי יש אנשים שההתקפים שלהם הם באמת רק בלילה וזה מקל על חיי היום יום שלהם. למרות שזה יכול להשתנות אבל גם אם זה ישתנה - אל חשש כי יש גם דרך להתגבר עליהם ביום עם מינון נכון של הכדורים המתאימים. שיהיה לכם בהצלחה ואל דאגה!!!

inbal88

New member
בקשר ל EEG...

גם לי בדיקה ה EEG הייתה תקינה לגמרי... ואז עשו לא עוד פעם בדיקה אבל של חסך שינה ורק שם התגלה אצלי האפילפסיה... חשוב מאוד שיהיה נוירולוג שיבדוק וילווה את הילד והמשפחה... לכן, הייתי בודקת EEG חסך שינה... רק בריאות! יומטוב! ענבל.

תודה לעונים

אני מבינה שהתרופות לאפילפסיה מגיעות בעיסקת חבילה עם תופעות לוואי (מישהי מכיתתי קיבלה לפני שנים וזה גרם לה לדכאון ולהשמנה - אבל אולי מאז יש דור חדש..). אילו תרופות קיימות ומהן תופעות הלוואי ? האם יש לכם המלצה על רופא טוב מאזור הצפון ששיך לקופ"ח כללית.

לא לכולם יש תופעות לוואי

או לפחות לא כאלו שישפיעו על חייך ממש.. נגיד אצלי.. יש מצב שבעקבות התרופות יש אני מאבדת ריכוז יותר אבל סיימתי תיכון(אומנם אם כמה נכשלים, אבל זה כי לא למדתי, בלי קשר לחוזר ריכוז) מלבד זה אני לא ממש מוצאת תופעות לוואי.. אבל, שוב, זה גם משתנה מאדם לאדם

tropical888

New member
אלכסנדרבלה שלום

בקשר לתופעות לוואי - זה ממש לא מחייב שזה יקרה לכל אדם. לי אף פעם לא היו תופעות לוואי והחלפתי יותר מתרופה אחת..... זה מאוד משתנה בין אדם לאדם.

aerox

New member
התקף פרכוס מתוך שינה

זה התקף אפילפטי לכל דבר החולה צריך ואמור לקבל תרופה אנטי אפילפטית , אני סובל מהתקפי חדרה כאלו סבלתי בעבר אני מוגדר בשלב זה כחולה אפילפסיה מלא (ולא מתבייש בכך!) והפרכוס יכול להמשך דקה-4 דקות בערך ואחרי זה באמת שפוכים והזכרון נעלם ,ולגבי סכנת חנק אין לי מושג מה לענות לך עדיף שתתיעצי אם הבן שלך אם יש לו האורה לפני ההתקף האם הוא יודע לחזות שהוא הולך לקבל התקף בלילה אם כן עדיף שמישהו פשוט ירדם על ידו אני בימים לפני התקפים הייתי מרגיש בכל אופן בהצלחה מקווה שעזרתי. Aerox

aerox

New member
לגבי התרופות הדור החדש

אין עדיין הוכחות שאין תופעות לוואי אבל לרוב זה שונה מאדם לאדם כפי שהזכירו כאן , יש המון סוגים המון כדורים המון מיקסים רק חשוב למצוא את המינון הנכון בדרך כלל התקף פרכוס מתוך שינה מקבלים למיקטל זה כדורים

האורה לפני התקף

מאוד מעניין מה שאתה מספר. ההתקף מתרחש בשינה אחרי כחצי שעה עד שעה מההרדמות. מהי האורה ? האם לפני שאתה הולך לישון אתה מרגיש משהו שמעיד על התקף מתקרב ? מה בדיוק מרגישים ? האם זה תלוי מצב ריגשי באותו יום או פיזיולוגי (עייפות ?) אשמח להתיחסותך לעניין. ובאופן כללי תודה רבה לכל העונים. אני מגבשת מחשבה לפנות לנוירולוג ילדים לקבלת יעוץ. אגב יש המלצה למישהו כזה ששיך לקופ"ח כללית ?

aerox

New member
במשך..

כל היום מרגישים עייפים,מטושטשים ,ריחות נעימים מאוד,זמזומים באוזניים,צפירות, לפחות אצלי זה היה ככה . ובלילה שעה אחרי השינה הייתי מקבל התקף

למעלה