פיריון

אושר1237

New member
פיריון

שלום לכולם,

אני במהלך טיפולי פוריות (5 הזרעות בינתיים) אי פיריון לא מוסבר, לא מצדי ולא מצד בן זוגי.

קראתי קצת על אנדומטריוזיס כי אני חוששת שיש לי את זה, יש לי 16 מתוך 22 סימפטומים שרשומים באתר בנושא.

השאלה שלי היא האם מעקב זקיקים ודם תקין (שבמסגרת טיפולי הפוריוץ) אמור להרגיע אותי?

אציין דבר נוסף, רירית הרחם שלי בתקופה של הביוץ מעובה מאוד בערך 15 מ"מ, האם יש קשר?

תודה!

זואילי

New member
הי אושר

וחוץ מהסימפטומים, מה את מרגישה?
איך את ביום יום?

אם את חושדת אז כדאי ללכת לייעוץ במרפאת אנדומטריוזיס.

מעקב זקיקים ודם - הוא מה שהוא - לתזמן את ההזרעות. זה לא בשביל אנדו. אלא אם רואים שם ציסטה אופיינית לאנדומטריוזיס (אנדומטריומה) ועוקבים אחרי הגודל שלה ומזהים שזו לא ציסטה רגילה, אז גם זה יכול להצביע על כיוון.

בהצלחה

פז08

New member
ברוכה הבאה

בכל מקרה של חשד, ממליצה בחום לגשת לפגישת ייעוץ עם מומחה לנושא......
בהחלט יכול להיות שמדובר באנדו', אם יש לך כל כך הרבה תסמינים רלבנטיים.... לא תדעי עד שלא תגיעי לפגישת אבחון וגם אז לפעמים צריך בדיקות נוספות כדי להעריך......
את יכולה לעשות חיפוש או לכתוב מאיזה קופה את ומאיזה אזור על מנת לקבל המלצות על מומחים בתחום.
בהצלחה.

liats80

New member
לא מספיק

היי אושר,
אם את חושדת שיש לך אנדו כדאי, לדעתי, לפנות לאחד מהמרכזים לאנדומטריוזיס.
מעקב זקיקים ובדיקות דם נעשות על מנת לזהות את זמן הביוץ ובמקרה שלכם לתזמן את ההזרעות.
באופן אישי, ובלי קשר לאנדו אני חושבת שקשה להרגע ממעקב זקיקים ובדיקות דם תקינות. כי כפי שאת נוכחת ביוץ לא בהכרח מוביל להריון.
מבחינת הפריון הייתי מנסה לדבר עם הרופא שלך ולהבין ממנו מהי תוכנית הפעולה מבחינתו. כמה הזרעות נוספות הוא מתכוון לבצע? מדוע ממשיכים בהזרעות ולא עוברים להפריות וכו' (יתכן שיש סיבה טובה לגך, אבל חשוב לשאול).
כל זה בלי קשר לאנדומטריוזיס. רופא מומחה לאנדומטריוזיס יוכל לתת לך איזשהי הערכה אם מדובר באנדו או לא ובמידה לכן הוא יוכל להנחות אותך גם בנושא טיפולי הפריון (בשיתוף רופא הפריון שלך ושוב - חשוב לשאול ולהעלות את הנושא).
למיטב ידיעתי אין קשר בין אנדומטריוזיס ועובי רירית הרחם. אבח יכול להיות קשר לאדנומיוזיס (דומה לאנדומטריוזיס אבל המוקדים הם בדופן הרחם) לפי הבנתי בדר"כ יש התרחבות של הדופן האחורית כלומר הדופן האחורית של הרחם עבה יותר מהדופן הקדמית. אז זה משהו שאפשר לקבל לגביו אינדיקציה באולטרסאונד.
דרך אגב - עשית צילום רחם?

ליאת.

אושר1237

New member
צילום רחם

תודה בנות, כל כך נחמד לדעת שיש בנות שאיכפת להן והן עונות מכל הלב!
עשיתי צילום רחם והוא יצא תקין לגמריי.
ואני אחרי 5 הזרעות שמתוכן רק האחרונה עם הורמונים (במינון די נמוך לדעתי)
בגלל שאין לי בעייה מוכחת לא ממהרים להעביר אותי להפרייה.
הרופאה אמרה לי שזה ביורוקרטיה ושאני צריכה לעבור 6 הזרעות עם כדורים ועוד 6 עם זריקות ורק אז לעבור להפרייה.
זה כל כך מתסכל, ההזרעות מרגישות לי כל כך לא אפקטיביות, לא היה לי אפילו הריון כימי......שום דבר שמתקרב לזה אפילו

אושר1237

New member
ועוד שאלה..

האם אני אמורה לבקש הפנייה מרופאת הפיריון שלי או מרופא המשפחה?

אני מפחדת פחד מוות שהם לא ייתנו לי ויגידו לי שאני לא רופאה...
לא שמעתי ולא דיברו איתי מעולם על אנדומטריוזיס ואני חוששת שהם יכעסו שאני לא סומכת על השיקולים שלהם..
אבל הגעתי לזה במקרה, וכשראיתי את כל הסימפטומים שאמורים להדליק נורה אדומה די כעסתי שלא תשאלו אותי על זה, כשחושבים על זה, לא שאלו הרבה דברים חשובים מהעבר הרפואי ומהיומיום שלי.....

זואילי

New member
אפשר לנסות מכל אחד

אבל לא להתאכזב אם תקבלי את התשובה המצופה (שהם ינפנפו אותך). אל תקחי את זה אישית
זה רק יגיד לך יותר על הרופאים שלך...

אם הם לא יאשרו, תגידי להם - תודה רבה על עזרתכם, אסתדר לבד, ואז תקבעי תור, תשאירי פיקדון וכשתהיי אצל רופא האנדו תבקשי ממנו ותתעקשי לצאת מהפגישה עם מכתב שמסביר מי מה כדי שתילחמי על טופס 17 בדיעבד.

liats80

New member

בהחלט לנסות לקבל הפניה מרופאת הפוריות או מרופא המשפחה. כמו זזואילי כתבה - לא בטוח שתקבלי. אבל אל ייאוש - פשני למרפאה ותביאי טופס 17 בדיעבד.
יכול להיות שלרופאת הפריון את יכולה לגשת בדישה של "איך ניתן אולי בכל זאת לזרז את העניינים".
כלומר, תבקשי שתשלח אותך לבדיקה לאנדו כי אם יתברר שיש לך אנדו זה אולי יעזור לדלג מעל הבירוקרטיה ולעבור למסלול של הפריות.
אני לא כ"כ מכירה את נושא הפריון בארץ אבל נשמע לי לא הגיוני לעבור 12 הזרעות. אני לא בטוחה שזו אכן ההנחיה (שוב אני לא יודעת, זה פשוט נשמע לי ממש מוגזם) ולכן הייתי בודקת את זה - אולי כדאי לך לפנות לרופא פריון אחר להתייעצות ולשמוע אם זה אכן המסלול.
שיהיה בהצלחה!!

אושר1237

New member
נופנפתיייי

באלגנטיות.
הרופאה אמרה לי שכדי לבדוק צריך לחורר את הבטן ולחפש ולא הרחיבה.
הרגשתי שאין לי מקום להתעקש.
בנוסף, היום באולטרסאונד נצפתה אצלי ציסטה בשחלה בגודל 3 ס"מ!!!
האם יש קשר בין זה לבין המחלה?

בנוסף בהמלצתך זואילי החביבה, פניתי לבקש תור במרכז לאנדומטריוזיס בתל השומר עם התחייבות של 121 ש"ח בלי טופס 17.

מקווה שיהיה בסדר..

תודה על התמיכה!

זואילי

New member
שילמת את זה כפיקדון?

כי פיקדון אפשר לקבל חזרה..
אם יוצאים מהמרפאה עם מכתב הסבר מהרופא שראה אותך ואז עם זה באים לרופא משפחה ונלחמים על טופס 17 בדיעבד.
וכשמקבלים את הטופס הנכסף אז עושים לרופאה ההיא - נה נה נה נה נה

למעלה