פירזול

• פותח הנושא smuki
  • פורסם בתאריך

smuki

New member
פירזול

מה בעצם המפרזל עושה כשהוא מפרזל את הסוס? למה צריך את זה? ושאלה אחרונה- איך יודעים מתי צריך לקרוא למפרזל?

*Trinity*

New member
בעיקרון צריך פעם בחודש וחצי

לסוסים המתורבתים יש פרסות ברזל מחוברות במסמרים לפרסה, בכדי למנוע שחיקה מוגברת עקב תנועה על משטחים מחוספסים. לכן הפרסה לא נשחקת באופן טבעי והיא גדלה וגדלה ויכולה להגיע למימדים שיגרמו לעיוותים בפרסה דבר שיכול לפגוע ביכולת התנועה של הסוס. ולכן יש צורך בפרזול כל חודש וחצי.

abup

New member
פירזול

הפירזול בא במטרה להקטין את הלחץ על הרגליים של הסוס. עכשיו ברור שלסוסים בטבע אין פרסות ברזל וזאת מכיוון שהם לא נמצאים בתא כל היום וסוסים שנמצאים בתא רוב היום הטלפיים שלהם מתנוונים. ולכן צריך פרסות בשביל להקטין את הלחץ עליהם ולדגמא אם תראה סוסים שהם לא בטבע אבל חיים כל החיים במרעה פתוח אז גם לא שמים להם פרסות. וגם לא לכל סוס יש פרסות זה תלוי במשקל. יש כאלה שיש להם רק בקדמיות ויש כאלה בכל ה-4 רגליים (אני חושב שלא נהוג לשים רק ברגלים האחרויות) ופרסות מחליפים כל חודשים בערך וזה בגלל התישנות הפרסות כי הן נשחקות לאט לאט... זהו זה מה שיש לי להגיד יש למישהו מה להוסיף?

אבו-דני

New member
על טלפיים ופירזולים

--- טלפיי הסוס הם הצפורניים של האדם... טילוף נעשה יען הסוס בתא ולא נשחקת הפרסה למימדיה כפי שצריך הסוס לעמידה נוחה... ידוע על מקרים של הזנחה שסוס ללא טילוף ארוך הגיד נפגע פירזול...כמו שלך יש נעליים כלום לא מגיע גם לסוס? הרי הוא מפונק וגר איתך באותו אוהל ..אוכל איתך מאותו מסטינק טוב לא בדיוק..הפרסה משמשת לסוס כהגנה במקומות סילעיים או אדמה קשה יש צורך בעיקר בקיץ ו..זהו לעכשו

טוב אז..

כמו שכבר הרבה אמרו והקדימו אותי- סוס צריך בכול (בעך- זה תלוי בסוס) חודש או חודשיים, והסוס צריך פירזול בגלל שהנעליים שלו (פרסות) מתקלקלות- נישחכות. אז המפרזל פשוט מוציא את הפרסה ששם פעם שעברה, קוצץ לסוס קצת מהפרסה "המקורית" ומכניס פרסה חדשה (במילים פשוטות- פדיקיור, לא סתם...).

למעלה