פירוש שעת השין

דני1109

New member
פירוש שעת השין

אני וחבר מנסים לברר את משמעות ה"שין" בביטוי שעת השין. אנו לא מחפשים את ההסבר לביטוי - שהוא שעת תחילת הפעולה אלא האם השין זה קיצור של משהו? תודה מראש דני

It is not funny

New member
אולי תוציא מילון של כל המונחים?

ותשלח לאתר של חמאס? או תפרסם באתר של חיזבאלה? אני אקדים אותך - לא משנה, שהם כבר יודעים את הכל, מצופה מאנשי צבא לשמור על כללים הבסיסיים.

דני1109

New member
תגובה מוזרה

1. הביטוי כבר מזה שנים אינו מונח צבאי בלבד ושגור בשפה העברית 2. הביטוי עצמו אינו סודי, פרסום שעת שין לפני מבצע זה כן בחזקת מסירת מיידע סודי. 3. קיימים כבר מילונים שלמים לנושא הז'רגון הצבאי, אולם תודה על ההצעה. 4. את פירוש הביטוי ניתן למצוא בכל מקום, כולל ויקפידיה, אך רק את מקור האות שין בביטוי עצמו לא ניתן למצוא ואין כל סוד במילים עצמן. 5.מצופה מאנשי צבא לקצת יותר...

TRANSFER

New member
../images/Emo45.gif

לא העלתי על דעתי שהמונח הוא סודי. אני מניח שזה רק קיצור, בטוח יש משמעות כשלהי לאות הזאת. ובגלל זה השאלה נשאלה. אגב גם אותי זה מעניין..

batman56

New member
המקור הוא מהשפה האנגלית

ה "שין" השתרבבה רק כי היא האות הראשונה של המילה העברית "שעה" .

TRANSFER

New member
חחח זה יוצא מצחיק...

שעת ה"שין"..זאת אומרת שעת השעה..?

דני1109

New member
המקור באנגלית

תודה, זה באמת יוצא אם כך קצת מוזר. מהו הביטוי באנגלית?

FiReBall

New member
כמו שיש "ש+"1 או "פ+"1 (שעה/ פעולה)

המקור באנגלית הוא D-day ו- H-hour האיזכור הכי נפוץ לד-D-DAY הוא לדוגמא יום הפלישה לנורמנדי במלחמת העולם השניה של צבאות הברית.

batman56

New member
d זו האות הראשונה כמו "שין"

d זו האות הראשונה כמו "שין"

snoopy10

New member
פירוש שעת השין

שעת ה- ש' במקור זה קיצור של "שעת השיגור" (לצורך העניין של טיל). הביטוי מושאל כמובן גם למשמעויות קצת אחרות.

מלקי

New member
לא נכון... זה כמו שאמרו קודם

אולי אפשר להשליך על זה, אבל בעיקרון זה נובע כמו שאמרו למעלה - שעת הש' מתרגום של H hour... זה לא כמו בפ+, כי פ זה באמת קיצור של פקודה... כלומר מרגע פקודה + 30 דקות אתה מוכן למשהו..

למעלה